Inför lagen är alla lika. Eller..?

http://www.metro.se/metro-debatt/forsakringskassan-sluta-trakassera-manniskor/EVHpim!wC8BlxZFtCtGw/
För att få din rättighet som funktionsnedsatt tillgodosedd krävs att du är oerhört påläst, att du är såväl verbal som duktig på att göra skriftliga inlagor och att du har orken att driva ditt ärende genom en till synes oändlig räcka av instanser, skriver juristen Linda Bergstrand.
Jag är en jurist som arbetat med personlig assistans i 15 år, först på Försäkringskassan och de senaste 7 åren på ett assistansbolag. Den senaste tidens utveckling är djupt oroande och jag har kommit till en punkt där jag anser att gränsen är nådd!
……….
Bästa Linda Bergstrand,
Jag tvivlar inte på att ovanstående i hög grad gäller för ett antal individer och familjer som har ett mycket stort behov av den hjälp som var avsikten vid införandet av lagen om personlig assistans.
Dock Linda Bergstrand, är jag benägen att tro att detta gäller vanliga hederliga – och sannolikt under många år skattebetalande – svenskar. I motsats till hur ansökningar från s.k “nysvenskar” har behandlats under senare decennier.
Inte kan du väl med dina 15 års erfarenhet som jurist inom detta område vara omedveten om alla de gigantiska bedrägerier gällande personlig assistans som under dessa år kostat samhället flera 100-tals miljoner kronor – och där bedragarna ifråga utgjorts av just “nysvenskar”..!
Rimligtvis kan de höga kriterier och krav som du inledningsvis beskriver ha gällt för denna kategoris åtnjutande av den skattefinansierade personliga assistansen.!?
Jag emotser din förklaring av hur du kan skriva en så omfattande artikel i frågan utan att överhuvudtaget nämna att det faktiskt finns undantag för hur “försäkringskassan trakasserar människor”. D v s att inför svensk lagstiftning är ingalunda alla lika!
Med mycket konfunderade hälsningar
Kenneth Sandberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: