Svar från Siljans Chark 30/8

Hej Erik.

Det är beklämmande att du tror att vi tagit något ställningstagande över huvud taget och än mer att du tror att vi påverkats av det program du representerar. Du får gärna korrigera den information du och ditt ”program” sprider med korrekt information i frågan, som finns på vår hemsida (http://www.siljanschark.se/default.asp?PageID=1&NewsID=129) samt här nedan. I övrigt vill vi inte på något sätt förknippas med er.

Att vi just nu inte utför halalslakt i vårt slakteri på Ickholmen utanför Rättvik har enbart att göra med att vi inte har någon kund som efterfrågar det. Vi har alltså inte aktivt valt att sluta med halalslakt. Siljans Chark är ett företag som sätter djuromsorgen högt.  Vårt moraliska ställningstagande gäller djurskyddet – för oss är det viktigt att vi följer svensk djuromsorg och svensk lagstiftning. Vi tar inte ställning till vad våra konsumenter har för religion. Däremot tar vi ställning mot all form av hot och rasism.

Vänliga Hälsningar/Best Regards

 

Sofia Jemthans, kommunikatör

5 Responses to Svar från Siljans Chark 30/8

 1. Ulla Kullberg skriver:

  Hoppas det du skriver INTE är sant. Halalslakt är inte tillåtet i vårt
  Land

 2. ericr45 skriver:

  Jag tror att Siljans Chark behöver kommuniceras lite aktuell information om vad ”halalslakt ” egentligen innebär.
  Någa välvalda YouTube-klipp är nog tillräckligt lättförståeliga att t o m en ”kommunikatör” kan förstå och begripa innehållet.
  (I min värld: ”kommunikatör”= avlönad yrkesmässig lögnare)

 3. Reine Bergström skriver:

  Så med andra ord: om det blir efterfrågan bland muslimer så startar Siljans chark med halalslakt igen? De tar ju ingen ställning till vad deras konsumenter har för religion och tycks därför förbise att det är just för att de är muslimer som halalslakt efterfrågas? De håller ju inte vare sig djuromsorg eller svensk lagstiftning speciellt högt om de helt plötsligt startar med halalslakt igen när det väl blir en efterfrågan?

 4. 77711n skriver:

  Hoppas att de som äter kött ser till att djuret inte slaktats hos Siljans Chark. Ett svenskt slakteri som medverkar till att stödja landets islamisering stödjer inte jag. Siljans chark lägger man på minnet som ett förhatligt muslimslakteri

 5. Observer skriver:

  Handla inte av sådana Quislingföretag!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: