Besserwissern Guillou kommer längre och längre bort från verkligheten.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article23380285.ab
Kan det mobiliseras ett bemötande av den verklighets fjärmade besserwissern Guillous makabra artikel..?
”Det är inte min åsikt att det inom Sverigedemokraternas valmanskår finns en stark överrepresentation av män, LO-anslutna, socialbidragstagare, pensionärer, sjukpensionärer, låg­utbildade, arbetslösa och skåningar. Det är nämligen alls ingen åsikt. Det är ett vetenskapligt faktum. ­Presenterat av professorerna Sören ­Holmberg och Henrik Oscarsson på Statsvetenskapliga institutionen vid Göteborgs universitet.

Det är heller ingen ”åsikt” att de som röstar på SD skiljer sig från de andra partiernas väljare genom att de har lägst politiskt intresse, lägst kunskap om politik, lägst utbildning och lägst förtroende för politiker och samhälleliga institutioner. Också detta är vetenskapligt fastställt av professorerna Holmberg/Oscarsson i samma undersökning.

När jag för en månad sedan presenterade dessa visserligen föga överraskande men äntligen vetenskapligt fastställda fakta tog det mer eller mindre eld i min mejlbox.

Drygt 700 sverigedemokrater eller deras sympatisörer anmälde avvikande uppfattning, vanligtvis genom att som bevis hävda att de själva inte var socialbidragstagare, sjukpensionärer eller något annat i den typiska bilden för SD:are.

Motargumentationen i alla dessa mejl byggde i huvudsak på två linjer. Den ena gick ut på att såväl jag själv som professorerna var idioter eller kommunister och att presenterade fakta därför inte kunde vara sanna.”

Det är bevisat att SD har mer folk med utbildning i sin partie styrelsen de andra. Mindre brotts dömda etc etc etc.

Men i Jan ”rödvinskommunisten” värld är det en enkel inkomstkälla att hata SD. Så han kan dra i sig ett antal pavor till och skriva en ny fantasy berättelse.

Enligt Anders Sannerstedt pågår en ”utjämning” av väljarstödet för Sverigedemokraterna. Det gäller inte bara geografiskt, åldersmässigt och i fördelningen mellan könen. Partiet får även fler röster bland högutbildade och höginkomsttagare.

Är det till och med så att SD-väljaren nu är ”vem som helst”?

– På ett sätt är det så. Det finns alla sorter bland partiets väljare. Bland SD-väljarna kan det till exempel finnas kvinnliga läkare i Malmö. Men bilden är ändå att SD-väljaren relativt sällan har utbildning över gymnasienivå, säger Anders Sannerstedt.”

I SD:s nya väljarbas är det en något jämnare könsfördelning, medelåldern kryper uppåt och åldersspannet 45-64 blir betydligt vanligare. Väljarna är i mycket större utsträckning medelinkomsttagare, skriver Adam Cwejman, Timbro, och Peter Santesson, chef för opinonsanalys på Demoskop, som gjort undersökningen.Undersökningen visar att nettoflödet till SD från Moderaterna är större än från alla andra partier sammantaget. De nya väljarna ligger till höger om de gamla SD-väljarna. Över 80 procent av de nya SD-väljarna angav integrations – och invandringsfrågan som det främsta skälet till att de röstade på SD.

Att man röstar på SD av ideologiska skäl – och att det alltså inte enbart handlar om proteströster, något som man tidigare ofta velat förklara högerpopulistiska partiers framgångar med – har också uppmärksammats tidigare av Anders Sundell, doktorand i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, i en intervju på DN.se.”

Så knäck en ny flaska Jan och dream on, det finns säkert några du vill ställa upp mot väggen i sann kommunist anda och meja ner.

Varjager

6 Responses to Besserwissern Guillou kommer längre och längre bort från verkligheten.

 1. Hans Nilsson skriver:

  Det är ett tecken på ett alldeles för stort intag av viner av alla de slag. Hela hans kropp utstrålar detta.

 2. 77711n skriver:

  Jag och alla mina vänner, högutbildade röstar SD och är dessutom storkonsumtioner av nyheter också via alla de stora engelskspråkiga utländska nyhetsförmedlarna

 3. xmaverickx skriver:

  Jag röstar inte, alls. Därför allt allt är riggat (Inte bara i USA). Det är eliten (inklusive SionistDemokraterna) mot folket.
  ”socialbidragstagare, pensionärer, sjukpensionärer, låg­utbildade, arbetslösa.” (Jag är själv sjukpensionär. Och det fanns en tid då jag hade dåligt samvete för det, men det är länge sedan.) De HAR tid att TÄNKA, vilket ju i det närmaste är ett brott idag.
  Och apropå lågutbildade ”Det är bättre att var olärd och klok än lärd och dum.” Ryskt ordspråk.

 4. Tänkvärt är, att ”Sveriges främste journalist”, Jan Guillou (enligt egen utsago) likväl är så okunnig om vad som händer i världen, att han (i Aftonbladet) har påstått att det som hände 11/9 2001 i New York och Washington DC, är precis det som Main Stream Media då rapporterade och envist fortsätter med, nämligen att 19 muslimska flygplanskapare, endast bemannade med mattknivar, oantastat i tre fall åtminstone, kunde lägga rabarber på tre stora Boeing passagerarflygplan, undvika att bli nedskjutna av NORAD’s uppsända F-15 och F-16 jaktflygplan, för att i rask följd flyga in i World Trade Center tornen nummer 1 och 2, och uppnå resultatet att få dessa båda symbol-laddade höghus, att inom kort tid kollapsa med nästan frifalls-acceleration, rakt ned i sina ”fotavtryck”. Detta trots att byggnaderna var hållfasthetsberäknade att tåla att bli påflugna av ett flygplan i Boeing 707-storleksklass. Men inte nog med detta, så rasade även WTC7, den 47 våningar höga byggnaden tvärs över gatan från nordtornet sett samman på likartat sett klockan 17:23 på eftermiddagen, lokal New York tid, detta UTAN att ha blivit påfluget av något flygplansliknande objekt och med frifalls-acceleration på 7 sekunder, till marken, spikrakt nedåt, i riktning jordaccelerationsvektorn. Händelsevis nog, hade hela WTC-komplexet i slutet av juli 2001 hyrts ut till den judiske byggherren Larry Silverstein på 99 år av den tidigare ägaren New York Port Authority. Silverstein var smart nog att försäkra komplexet även mot rena terrorhandlingar och kunde så småningom kräva att få dubbel ersättning, då hans advokater hävdade att det rörde sig om två händelser. Han fick nöja sig med ungefär 1.5 gånger, d v s drygt $5 miljarder. Många kallar honom för ”Lucky Larry”, inte minst då han bröt mot sin trogna vana, att träffa sina kompisar högst upp i restauranten i ett av tornen, just denna morgon, eftersom han hade turen att bli påmind av sin hustru, att han just då hade en tid att passa hos sin hudläkare. För att späda på mysteriet, vilket säkert har gått Jan Guillous näsa förbi, så har det senare framkommit att BBC och NBC rapporterade att Sjuan hade störtat samman tjugo minuter FÖRE det verkligen skedde. Inte nog därmed, den av Bush så småningom tillsatta kongresskommissionen under Kean/Hamiltons ledning, tog aldrig upp vad som hände med WTC7 i slutrapporten, som faktiskt skrevs av en som inte var utpekad medlem av kommissionen, endast som sekreterare, vid namn Philip Zelikow, en judisk man med stort inflytande. Fortfarande är det många som inte känner till WTC7, då MSM har mörkat det under alla år.
  Flight 77, som sades ha smackat in i Pentagon, samt Flight 93, då? Vad hände där? Redan i början av 2002 påvisade Thierry Meyssan i mycket uppmärksammade artiklar, bl a i Le Monde, att det i själva verket var en kryssningsrobot som träffade den nyrenoverade delen av Pentagon. Flight 93 sägs ha efterlämnat ett mindre hål i marken i Shanksville i Pennsylvania. Någon form av hjältemodig strid påstås ha skett, med påföljd att maskinen havererade. Hollywood har filmat EN variant av händelseförloppet.
  Inte ens det faktum att några arabiska namn aldrig har påträffats i United/American Airlines passagerarlistor spelar väl någon roll för Janne G.
  Näh, denne man står i samhällets tjänst. Han har tillåtits att prya hos KGB och skriva ”avslöjande” om diverse saker, alltid med stark lutning åt vänster, förstås. Hans uppgift är att uppträda som en rabulist, en skrikig samhällsomstörtare, i syfte att lura allmogen att tro att vi har högt i tak med det fria ordet.
  Fan trot’.

 5. Steve Nilsson skriver:

  Gåsleversocialisten har spytt ut sin galla och honorerats av AB.

 6. Thor skriver:

  Jag har lågt förtroende för 7-klöverpolitiker och s.k. samhälleliga institutioner men det var också allt som var riktigt i rikspösmunkens trams.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: