Yttrandefriheten firas med censur

Visst är Sverige fantastiskt ?

Yttrandefrihet är temat på Bokmässan 2016 – året då den svenska Tryckfrihetsförordningen firar 250 år och Yttrandefrihetsgrundlagen 25 år.
Kampen för det fria ordet pågår ständigt, särskilt i en tid då öppenhet och informationsutbyte dagligen ställs mot förtryck och näthat.”, skriver arrangören stolt på sin hemsida.
https://bokmassan.se/for-besokare/om-massan/arets-tema/

Men när det vänsterliberala kulturetablissemanget inte ställer upp på arrangörens stolta devis och börjar bråka så slutar det som vanligt. Bara de rätta vänsterliberala/kommunistiska åsikterna släpps fram på bokmässan. Arrangörerna vågar inte trampa på den mäktiga kulturelitens ömma tår.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=6500133

Lenins barnhörna” och böcker som förnekar kommunismens folkmord går bra, men inte ett förlag som presenterar en bok om Estonia och en nyhetstidning med statligt presstöd”, skriver Vavra Suk från Nya Tider, efter att de portades från kulturelitens årliga mingelparty.
http://nyatider.nu/bokmassan-forbjuder-nya-tider-att-komma/

Det har diskuterats om huruvida ett uteslutande av Nya Tider vore en inskränkning av yttrandefriheten, men det är inte ett tillräckligt argument för att aktören Nya Tider ska få delta, om deras deltagande inskränker mot andras yttrandefrihet, menar Emerentia Leifsdotter Lund   (SR).

Emerentia Leifsdotter Lund har dock inga problem med att dagens sommarvärd Silvana Imam propagerat för slakt av Sverigedemokrater.

Ej heller att hennes meningsfränder önskat livet ur en journalistkollega med ett språkbruk som inte anstår en journalist.

Och jag som inbillade mig att yttrandefriheten gällde alla, även oss som har andra åsikter är det vänsterliberala etablissemangets.

/Elfyma+

 

5 Responses to Yttrandefriheten firas med censur

 1. Hans Nilsson skriver:

  Yttrandefrihet firas med censur funkar alldeles utmärkt i ett land som har spårat ur på alla områden.

 2. Pica pica skriver:

  Har vänstermupparna förlorat allt förstånd och sin moraliska kompass. De skäms inte ens när de ljuger rakt upp i ansiktet på folk. Fy tusan för vilket slödder! De borde åtminstone radera ”yttrandefrihet” som tema.

 3. Nils Dacke skriver:

  Bokmässans beslut är ett ytterligare bevis att Sverige idag inte är en demokrati utan samhälle där åsiktskorridoren är starkare än någonsin. Man kan ju undra var alla s.k. Journalister i gammelmedia finns idag, dessa figurer som brukar skriva och uttala sig så vackert om yttrandefrihet, demokrati och allas lika värde. De har som grundåsikt att man får tänka och säga vad man vill bara det är inom åsiktskorridorens väggar. Jag kommer i fortsättningen skåla i champagne för varje PK-journalist som får sparken när PK-blaskor gör nerdragningar eller lägger ned.

  • elfyma+ skriver:

   Kan glädja dig med att åtminstone en PK-journalist (Anna Ernius) bytt fot och gått över till vår sida.
   Hon ska ha anställts som SD:s pressekreterare.

   Men varför är det de SD-fientliga Expressen och Aftonbladet som får gå ut med denna nyhet i stället för SD-vänliga alternativa media och SD:s egen tidning Samtiden ?

   SD:s presschef Henrik Vinge är inte särskilt mån om att hålla sig väl med partiets supportrar. Fraterniserar hellre med partiets fiender. Det ser illa ut. Jag begriper mig inte på hur SD resonerar.
   Ska vi tvingas läsa skittidningar för att få senaste nytt från SD ?

 4. En skamfläck, men inte oväntad, ty vi lever inte i en demokrati längre. Den tog slut 11/9 2001 när MSM, inklusive SR/SRT, upphörde att vara kritiska och granskande, för att endast bli en megafon för Eliten, etablissemanget och övrigt myndighetspatrask. Från denna dag försvann allt vad åsikts-, yttrande- och tryckfrihet heter och en diktatur under flagg av judeo-bolsjeviker, som numera kallar sig för ”neocons”, blev allas vår vardag. Vänstern ställde helhjärtat upp liksom moderater, folkpartister och i stort sett resten av politikerna. I många fall av okunskap, när ”hela samhället” blev grundlurat av media, som envist framhärdar med lögner och mörkläggning.
  Man skulle endast ha behövt uppsöka Internet-sajter, som direkt efter ”9/11” dök upp som svampar ur jorden. Många kunde snabbt konstatera att den officiella ”förklaringen” stank rutten fisk i överflöd. Men media påstod att ”allt på nätet är osakligt, fel och hatfyllt”. Detta att aldrig våga föra fram något av det som visats på nätet, och det är mycket, har avslöjat dom som de diktaturanhängare de är. Nya Tider-affären spär bara på det som en kritisk person snabbt anade. Nu är det försent, men när den dag randas då sanningen helt oförblommerat är var mans egendom, då kommer det bli mindre roligt för åtskilliga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: