Ockupationen fortskrider…

Regeringen föreslår ett tredubblat studiebidrag till långtidsarbetslösa med låg utbildning – för att locka dem till skolbänken. 15.000 arbetslösa om året väntas hoppa på erbjudandet till en kostnad av 1.1 miljarder. Långtidsarbetslösa, bland dem många utrikes födda (= 99 procent av målgruppen) som varit arbetslösa mer än sex månader och som är mellan 25 och 56 år kan söka bidraget om de inte har grundskole- eller gymnasieutbildning.
Med ”studiestartstödet” slipper de ta studielån. Det vanliga studiemedlet (d v s för svenskarna) ligger på knappt 11.000 kronor i månaden och kan sökas av  studenter som är över 20 år. Det utgörs till största delen av ett studielån – bidragsdelen är betydligt lägre och ligger endast på 3.050 kronor i månaden.
Det handlar om att många av de människor som är korttidsutbildade är fattiga människor som inte vågar ta steget in i utbildning och då vill vi skapa en morot för dem att börja plugga, säger gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic.
……………..
Än en gång; Det första en svensk- och Sverigevänlig regering framöver har att göra är att ställa folk-och landsförrädarna inför en folkdomstol med rätt att utfärda dödsstraff. Givetvis ska också kolonisatörerna ställas inför detta skrank.
Nedan en av de många kolonisatörer, Aida Hadzialic, som fungerar som Trojanska hästar i Sverige.
Aida_Hadzialic
Det är skrämmande hur ”våran” regering slösar bort skattemedel på dumheter. De vet om att de är bidragsinvandrare och outbildade. De kommer aldrig tillföra en krona i skatt.
Varjager

2 Responses to Ockupationen fortskrider…

  1. Pica pica skriver:

    I SVT:s rapportering sa man att långtidsarbetslösheten ökat dramatiskt i Sverige, t o m bland invandrare!!. Sen visas något sport diagram över hur mycket den har ökat och ca 20% var utländska. Kan det verkligen stämma? Att det till 80% är infödda svenskar som står för ökningen?
    Har jag uppfattat det rätt att de dryga 9000 i gratis studiepeng får bara invandrare eller gäller det alla långtidsarbetslösa? Om det inte får användas av svenska långtidsarbetslösa (som enl SVT är majoriteten) så kommer åtgärden att slå väldigt fel.

    Förresten sa statsministern på partiledardebatten att de rödgröna har lyckats vända utvecklingen och allt fler går till jobbet och arbetslösheten sjunker snabbt även för ungdomar!?

  2. Ännu bättre morot är att ta bort alla bidrag och ge dem incitament att jobba om de vill äta eller ha tak över huvudet…
    Som referens has min mor 6200 netto i folkpension.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: