Bilan Osman jobbar hårt med att hennes religionsfränder inom Islam inte skall kopplas samman med attackerna på judarna i Malmö.

Det finns ingen hejd på hennes försök till att sammankoppla jude påhoppen med Svenskar och SD. Hon har helt missat att det är muslimer som står för judehatet i Sverige. Eller rättare sagt hon skiter i att det är muslimer som står för jude hatet. Hon förösker i det längsta att koppla det samman med SD och svenskar.

Sverige 2016. En familj promenerar vid sidan av vägen på Föreningsgatan i Malmö. Det är rabbinen Shneur Kesselman, hans hustru och deras barn. De är uppklädda och på väg för att fira påsk i synagogan. En bil kör förbi, rutan vevas ner och en man i 20-årsåldern skriker: ”jävla judar”. Antisemitismen är inte ett avslutat kapitel. Den varken slutade eller började med Förintelsen. Den lever och gror, hos radikalnationalismen, däribland Sverigedemokraterna, vars företrädare vid flera tillfällen uttryckt antijudiska påståenden. Det trots att vi lever i en samtid där rasismen flyttar fram sina positioner, och dikterar villkoren för många av landets minoriteter. Däribland judar. En antirasism som tror att judehatet slutade vid Förintelsen, är en antirasism utan antirasism.”

Om det är någon som gitter läsa hennes alster så är det här. Men det var länge sedan något så förljuget publicerades öppet.

Varjager

 

Annonser

2 Responses to Bilan Osman jobbar hårt med att hennes religionsfränder inom Islam inte skall kopplas samman med attackerna på judarna i Malmö.

  1. Pica pica skriver:

    Det sista jag hörde om Bilan var att hon skulle semestra i sitt hemland hon flytt från, Somalia. Man hade hoppats att hon skulle stanna där för jag kan inte förstå vad hon kan tillföra Sverige.

    Är hon anställda av Expressen? Det måste vara mycket skämmigt att betala för vad hon hittar på. Var har hon fått sin utbildning?

  2. dave skriver:

    Låt bilan falla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: