Blir Sverige ett nytt Palestina ?

För oss historieintresserade erbjuder Axess TV en hel del intressanta program.

Axess är i grunden en pro-israelisk kanal varför man inte kan förvänta sig att de visar en så öppenhjärtig film som ”Det ottomanska Palestina”. Men det gör de.

Filmen repriseras i kväll, i morgon kväll och på lördag. (Axess).

Det ottomanska Palestina

Filmen försöker förklara uppkomsten av motsättningar mellan palestinier och judar- motsättningar som förstärkts med åren och som lett till stora flyktingskaror.

Palestiniernas situation i början på 1900-talet har vissa likheter med Sveriges idag.

Stora palestinska markägare sålde då ut sin mark till nyanlända judar som koloniserade landet. Judarna bildade parallellsamhällen, istället för att låta sig integreras i det ottomanska riket. Dessa parallellsamhällen blev sedan grunden till den judiska staten Israel.

Dessa markägare, som inte själva bodde och brukade sin mark, betraktades som förrädare. Arrendatorerna kördes iväg av de nya ägarna.

Idag tvingas palestinierna bort från sin mark genom att staten Israel inte beviljar bygglov.

I likhet med dåtidens sionister såg vår förre statsminister stora obebodda landområden som bara väntade på att koloniseras.

Skillnaden är  att dagens invandrare knappast lockats hit av löften om ett hårt liv som svedjebonde i norrlands inland. De söker ett bättre liv, med bidragsförsörjning, i våra större städer.

De behöver inte ens bygga bostäder åt sig själva.
Migrationsverket och de svenska förrädarna (asylentreprenörerna) köper upp hotell, konferensanläggningar och herrgårdar som omvandlas till asylboenden.

Och inte nog med det. Kommunerna tvingas nu köpa in bostadsrätter och villor för att fixa bostäder åt guldklimparna. Vanliga skattebetalare har inga möjligheter att bjuda över sin egen kommuns resursstarka uppköpare.

Och de som inte frivilligt säljer till kommunen kan drabbas av samma öde som palestinerna – de får inga bygglov på sin egen mark.

Om våra grannländer ska kunna hjälpa oss så får vi inte vänta för länge. För när kalifatet bildats återstår bara att fly.
Det kan vi lära av palestiniernas tragiska historia.

/Elfyma+

Relaterat:
Sanningen om staten Israel
Vem har den historiska rätten till ett land ?
Blir sommarstugan konfiskerad nu ? del 2
Kommuner köper hus åt nyanlända

4 Responses to Blir Sverige ett nytt Palestina ?

 1. xmaverickx skriver:

  Jag har för flera år sedan gjort denna liknelse, men i mycket färre ord, för att jag inte har fått ordets gåva, vilket är mycket frustrerande. Och som några av dem som har fått denna gåva (ofta politiker, och andra lurendrejare) hånar med ”det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta.”
  Och då blivit påhoppad av SionistDemokratiska anhängare.

 2. Cello Jr skriver:

  Samma här. Såg ett program i TV 10 i höstas om Stormuftin som samarbetade med Hitler. Bakgrunden till dennes agerande skildrades, dvs den av britterna understödda massinvandringen av judar och undanträngandet av palestinierna. Skrev om det på min blogg och lade ut programmet via You Tube .http://riksforbundetmotpolitiskkorrekthet.blogspot.se/2015/11/parallellen-den-judiska-invandringen.html

  • elfyma+ skriver:

   Britternas agerande var mer komplicerat än så.
   De var till en början på sionisternas sida, men bytte fot under 2:a världkriget av taktiska skäl, vilket ogillades av sionisterna.
   På 40-talet utförde sionisterna attentat mot britterna , bl.a ett sprängattentat mot ett hotell som britterna bodde på – för att påskynda deras reträtt från Palestina.

   En del av dem sökte t o m samarbete med Hitler för att få bort britterna från Palestina, avslöjar brev som hittats i tyska riksarkivet. Brevet lär inte ha besvarats av Hitler.

   Huruvida britterna ”understödde” massinvandringen av judar är en tolkningsfråga, men klart är att de svek sina löften från 1:a världskriget till araberna och palestinierna.
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Brittiska_Palestinamandatet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: