Så lätt lurar man sig till pensionspengar – ostraffat

Kostnaderna för så kallat efterlevandestöd till barn förväntas öka kraftigt de närmaste åren och tära hårt på pensionssystemet.

Orsaken är att många så kallade ensamkommande flyktingbarn söker stödet efter att en dom i högsta förvaltningsrätten, som Avpixlat tidigare skrivit om, slog fast att det räcker med ett intygande från “barnet” för att få ut sådan pension.

Pensionsmyndigheten prognostiserar att kostnaderna kommer att mångfaldigas från drygt 200 miljoner kronor 2015 till runt 770 miljoner 2020. Prognosen får dock anses som mycket konservativ då det bara förra året kom cirka 35 tusen “ensamkommande” till Sverige. (Läs mer)

Johan Andersson från Granskning Sverige ringer Pensionsmyndigheten och uppger att han är en ”god man” för ett ensamkommande flyktingbarn.

 

Johan drar en historia som är uppenbart osannolik och bedräglig, men pensionsmyndighetens jurist sväljer allt.

Samtalet visar hur lätt det är att lura sig till svenska folkets pensionspengar om man är bedragare. Det krävs inga bevis alls.

Skulle inte tro att Skattemyndigheten är lika godtrogen när du vill dra av för påhittade kostnader som det inte finns några bevis för.

/Elfyma+

******
Ställ makthavarna mot väggen !
Stöd medborgarinitiativet Granskning Sverige !

6 Responses to Så lätt lurar man sig till pensionspengar – ostraffat

 1. Thor skriver:

  Och som grädde på moset vet vi att en skapligt hög andel av de s.k. barnen är i undre medelåldern. Dubbelbedrägeri med andra ord.

 2. Pica pica skriver:

  Naturligtvis ska vi tro på de stackars ”baarnen”, de har väl aldrig ljugit? Och råkar de nu ljuga så kan de inte straffas eller krävas på några pengar.

  De stackars små barnen som sett sina föräldrar och familj mördas och lyckas ta sig hit över halva jordklotet anländer till Sverige i modekläder, nyfriserade (och rakade), med senaste I-phonen laddad. Sen begär de extra pengar till allt från nötkött till extra vinterkläder, misshandlar på HVB-hemmet så han får en egen lägenhet. Nu kan han börja jobba på att få hit sin fru och föräldrar och syskon.

  Ensamkommande barn är den största lögnen och dyraste invandringen våra politiker har tvingat oss att betala.

 3. xmaverickx skriver:

  Så här skönt har de ”ensamkommande barnen” i Finland det.

  The Current Year ‏@TheeCurrentYear 3h3 hours ago
  Meanwhile in Finland

 4. Pica pica skriver:

  De kommer nu att sänka sin fiktiva ålder betydligt så att de får sin pension längre. Alltså inga 15 – 16-åringar, nu är de nog bara 10 år när de kommer. Spelar ingen roll, MV kan nog inte se skillnaden i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: