Europeiskt kalifat via Turkiet.!?

Statsmannen (!) Stefan Löfvén säger angående avtalet att det ligger i “Turkiets och Sveriges gemensamma intresse”. Den korkade statsministern begriper inte att det det bara finns en vinnande respektive en förlorande part i den vansinniga överenskommelsen.
Turkiets president Erdogan är den stora vinnaren genom att:
 • Inkassera – inledningsvis – 60 miljarder kr i stöd från EU för “flykting”-utbytet med Grekland/EU (en in – en tillbaka!).
 • Sannolikt få upphävt visumtvånget till EU för Turkiet.
 • På sikt erhålla ett associeringsavtal och i förlängningen EU-medlemskap för Turkiet.
 • Ovannämnda blir viktiga steg framåt för Erdogans “bakom kulisserna”-strategi att först helt ut islamisera Turkiet och därefter expandera detta embryo till Kalifat att omfatta Europa.
Sverige och Europa är den stora förloraren av just ovannämnda anledningar.
“Det finns inget annat alternativ”, argumenterar Löfvén. Vilket vittnar om total brist på sunt förnuft. Det helt naturliga och mest logiska vore naturligtvis följande:
 • EU ger Grekland ekonomiskt stöd för att helt stänga gränsen till Turkiet. En blygsam kostnad istället för de hundratals miljarder kronor som Grekland nu får för att dels hantera invandringen och asylhanteringen, dels det ekonomiska moras man skapat sedan många år tillbaka.
 • På samma sätt ge ekonomiskt och praktiskt stöd till Bulgarien för att också där stoppa inflödet från Turkiet.
 • I den mån Kaukasien behöver hjälp för att stoppa inflödet den vägen, handlar det om kaffepengar i bistånd från EU.
Självklart är att Sverige, istället för att ge vår Kustbevakning uppdraget att hjälpa flyktingsmugglarna i Medelhavet att upprätthålla sin lukrativa verksamhet, bör erbjuda våra marina enheters hjälp att stoppa och vända alla farkosterna så snart de satts i sjön. Man kan tillägga att NATO borde kunna skicka till räckligt med flott styrkor för att fånga upp alla smugglar båtar. På så vis undika Erdogans utpressning. Detta skulle få Turkiet att sluta bomba och skjuta på Syriska trupper.
Varjager

2 Responses to Europeiskt kalifat via Turkiet.!?

 1. Pica pica skriver:

  Jag är minst sagt misstänksam vad gäller Erdogan. Redan när han byggde sitt nya skrytpalats sa jag att han aspirerar på att bli kalif. Förvisso fick han inte med Egypten och al-Sisi på detta. Men det är flera år sedan en flyglinje etablerades till Nordafrika.

  Hans spel under täcket med IS avslöjades delvis av Putins bombningar vilket han försökt stoppa.

  Man kan också ställa sig frågan hur många flyktingsmugglare som är stationerade i Turkiet. Det har visat sig finnas fabriker som tillverkar gummiflottar och värdelösa flytvästar i Turkiet.

  Turkiet har ca 77 miljoner innevånare. Vill vi ha dessa i Europa?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: