Varför brinner asylboenden ?

Uppdrag Granskning sökte igår svaret på varför svenska asylboenden brinner.

De flesta eldas upp av missnöjda eller slarviga ”hyresgäster”.
Flera har gripits och åtalats för mordbrand.

Några misstänks också ha eldats upp av människor som är missnöjda med den förda invandringspolitiken. Men det är bara polisens och medias spekulationer- för ingen har gripits och åtalats. (SVT-Play)

Klart är att allt fler drabbas av invandringens brutala konsekvenser i sin omedelbara närhet.

Något som medborgarna inte kan påverka eller stoppa med demokratiska eller legala medel. De får inte ens veta i förväg var det planeras nya asylboenden. Det blir en överraskning för dem och deras barn.

Det har skapat vanmakt blandat med ilska – en farlig kombination.

Men det har än så länge inte fått några konsekvenser för de verkligt skyldiga- politikerna som själva bor i skyddade enklaver.

Kommunpolitikerna kläms mellan partiledningen i Stockholm och sina egna väljare. Oftast är det partilojaliteten som vinner.

Kommunpolitikerna tillåts bara göra meningslösa symboliska utspel utan praktisk betydelse för att blidka sina väljare (SVT Sörmland).

/Elfyma+

One Response to Varför brinner asylboenden ?

  1. Pica pica skriver:

    Nu när alla kommuner ska tvingas ta emot ”flyktingar” som i de flesta fall inte är flyktingar utan mer eller mindre är ekonomiska snyltare kommer vissa problem att bli allt tydligare.

    Man ska visst bygga modulhus på Östermalm och Djurgården för att de nyanlända ska integreras. Men om de inte vill integreras? Det är glasklart sedan decennier att de vill skapa egna områden där deras egen ”kultur” och lagar gäller, inte något svenskt inflytande.

    Det finns många äkta flyktingar som kommit hit genom åren. De uppfostrar sina barn att lyda svenska lagar och att lyckas i skolan. Tänker på den taxichaufför som gick upp extra tidigt för att skjutsa sina barn till svenska skolor inne i city.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: