Ditt torp kan ”rekvireras” av kommunen

Alla som sökt bygglov vet hur krångligt det är och hur kostsamt det blir.
Men nu ska det heliga krånglet avskaffas, men inte för vanliga villaägare.

Relaterat: Framtidens bostadsbyggande på Ladugårdsgärde ?

Nu ska kommunerna tumma på sina egna reglar, och bygga svenska motsvarigheter till Brasiliens favelor för att snabbt fixa bostäder åt migranter som ”flytt” från Danmark och Tyskland.

– Vi inventerar all byggbar mark och alla tänkbara byggnader, till och med torp, säger Adam Reuterskiöld (M) i Ekerö kommun. (DN)

Du som äger ett fritidshus eller torp riskerar nu inte bara att  ”EU-medborgare” ockuperar fastigheten- nu vill även komunen komma åt din fastighet.

Det kan ske genom att kommunen djävlas så mycket med dig så att du ”frivilligt” överlåter fastigheten för en symbolisk summa. Kommunen kan sedan bevilja sig själv de bygglov de inte kunde bevilja dig.

Eller så kan kommunen höja skatter och avgifter så mycket att du inte har råd att behålla fastigheten.

Och om det inte räcker så finns det lagar som gör det möjligt att konfiskera (rekvirera) din fastighet. (Läs mer)

Huruvida Göran Perssons rejält tillbyggda torp kommer att klara sig återstår att se. Där finns ju plats för ganska många ”flyktingar”.

Den nya lagen som träder i kraft den 1 mars säger att ALLA kommuner i Sverige – alla 290 – måste ta emot asylsökare, oavsett om de är illegala, lyxmigranter, kriminella IS-krigare eller asylsökare som faktiskt har asylskäl. (Läs mer)

/Elfyma+

5 Responses to Ditt torp kan ”rekvireras” av kommunen

 1. Notera revidera Har det vart 2 riksdagsbeslut och val mellan dessa beslut? http://goo.gl/HAFRvD http://goo.gl/o80ovb En relevant frågeställning är huruvida detta åsidosättande av kommunernas självstyre egentligen gått till. Vill man ändra grundlagen kan man göra det, men det kan bara göras genom två riksdagsbeslut och det måste ha varit val mellan dessa riksdagsbeslut.
  Rent hypotetiskt kan man till sak även fråga sig hur framtida kommunalval ser ut, om ens,ens när självstyret ej ”har/är” ett självstyre!.Att kommunernas kostnader kommer öka markant vet vi då dem sökande är beroende av bidrag och kommer som bäst generera först om 6-8år.(en klok regering stoppar då flödet) tills dem redan anlända genererar och möjliggör fler om så av folket önskas, att fortskrida i nuvarande takt blir Sveriges fall.
  Sistnämnt att avkräva kanske överstiga kommunernas kapacitet när det egentligen är just dem som kan avgöra dito äro illa,har Regeringen tagit ett allt för stort ansvar(vilket allt tyder på) är det också regeringens ansvar ingen annans.
  Medelst tvång lämnas ett tyst medgivande till att dem just tagit ett allt för stort ansvar och behöver tänka om, att där då inte folkomrösta om sak vilket är ett förträffligt verktyg kan/kommer det bara rendera i ökade svårigheter kostnader/belastningar försämring/ar.
  Märk väl att politikernas främsta uppgift är att värna prioritera om dess land/medmedborgare,när dem nu prioriterar andra länders medborgare före dem egna skall dom just ej vara politiker.

 2. Pica pica skriver:

  Ja, Fredrik Reinfeldt har ju flugit över Sverige och sett hur mycket plats det finns att ta i anspråk. Själv är jag inte så orolig för min landsända, Norrland. Inte heller den glesbygd som finns i övriga Sverige.

  Ska de lägga beslag på våra fritidshus ute i naturen så får de nog problem med spekulanterna. Fiskestugan som ligger miltals från skolor, sjukhus och service längs vägar som är smala grusvägar och där det är länge sedan det gick en buss. Stugan har förresten ingen el och rinnande vatten. Vad jag har sett är det inga grönavågare och naturälskare våra politiker har bjudit in.

 3. Sanningsälskare skriver:

  Kan bara konstatera att dum-svenne hade chansen att rösta både på SD och Svenskarnas parti och inte tog den. Nu är det försent. Nu får ni alla helvetes idioter som ni vill. Hoppas ni brinner i helvetet för att ni stal framtiden för svenskarna och deras barn. Men dessförinnan hoppas jag ni blir gruppvåldtagna, rånade och sönderslagna och att ni får leva länge och lida med liggsår, sjukdomar och svält på er ålders höst. SATANS IDIOTJÄVLAR!

  • elfyma+ skriver:

   Tror inte det är några invandringspåhejare som läser denna blogg. Så skyll inte på oss.
   Men skriv gärna i någon PK-blogg och skäll på dem som inte förstår bättre. Du har mitt stöd.

 4. Trynbald skriver:

  Kriget har ännu inte brutit ut fullskaligt, men det är nära. Svenske folk beväpne eder innan det är för sent. Snart frågar man intet utan man tar allt vi äger och har.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: