Thomas Mattsson är igång med att försöka vifta bort PK medias tystnad gällande sexövergreppen i Europa.

Man kan inte göra annat än att se paniken i Pk-isternas agerande nu. De vet om att de mörkat och undanhållit sanningen från folket. Men locket är öppnat tack vare internet och det gör dessa Pk-ister livrädda. Folket kan söka information och ta del av den utan alla skygglappar som Thomas Mattsson och hans kollegor anlägger på alla artiklar.

Sveriges Television har kritiserats för rubriken ”Stökigt i Köln”, men en sådan formulering bevisar ju inte någon mediekonspiration. Expressen, exempelvis, skickade Europakorrespondenten Mats Larsson till Köln och alla andra stora redaktioner har också rapporterat dag efter dag.

”Etiska regler för press, radio och tv” manar till försiktighet i nyhetsförmedlingen och § 10 slår fast: ”Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande.”

Men i detta fallet med alla dessa övergrepp som pågått runt om i Europa så har förövarnas etnicitet och religion en bidragande faktor. Men detta försöker dessa Pk-isterna att undvika att nämna.

”I går skrev Dagens Nyheter om ungdomsfestivalen ”We are Sthlm” i fjol, och att polis och ordningsvakter då avvisade ett 90-tal unga män från Kungsträdgården i Stockholm efter att unga kvinnor utsatts av killgäng. Enligt DN var de flesta männen som avvisades ”ensamkommande nyanlända”, men om detta framkom intet i tidningar, radio och tv.

Varför kan man fråga sig? Men det svaret är ju rätt enkelt: de rättsvårdande myndigheterna gjorde inget, och då fanns det inte så många utredningar, åtal och domar att återge.

Det handlar mycket om attityder, om respekt och om att samhället gör tydligt för alla vad som gäller.”

Dagens Nyheter som blir totalt ägda av Chang Frick på Nyheterna idag.

En liten flashback till 2005 och DN.

”Det visar juristen Ann-Christine Hjelm, som på uppdrag av Brottsoffermyndigheten granskat grova brottmål i Svea hovrätt (”Är kulturgenererad grov brottslighet myt eller verklighet”). De 27 dömda våldtäktsmännen som ryms i hennes studie levde i ungefär hälften av fallen under socialt oordnade förhållanden. 85 procent var födda utomlands eller av utomlandsfödda föräldrar, vilket ju tyvärr i Sverige i hög grad blivit en klass- och utanförskapsmarkör
Det är inte ovanligt att fysiskt våld mot kvinnor också rymmer sexualiserat våld. Och om man i stället för att titta på våldtäktsmän kikar på vilka det är som slår ihjäl sina fruar så hittar vi inte heller där något tvärsnitt av den manliga befolkningen. Det är män som i hög grad har alkoholproblem, är kriminellt belastade, ofta har låg social status och som ofta är psykiskt sjuka eller störda. Också här är utlandsfödda överrepresenterade (Brå-rapport 2001:11). ”

 

 

Varjager

One Response to Thomas Mattsson är igång med att försöka vifta bort PK medias tystnad gällande sexövergreppen i Europa.

  1. Pica pica skriver:

    Ansvaret för att mörka vilka som begår sexuella övergrepp på unga kvinnor ligger idag tungt på både våra politiker och snedvridna press.

    Till min fasa ser jag allt oftare att skulden läggs på unga tjejer i Köln, Hamburg, Wien, Zurich, Kalmar med flera städer i Europa. Hur i all världen ska fria ungdomar i väst veta vilka de ska vara rädda för? När de hela tiden får läsa om dessa stackars flyktingar i nöd? När de agerar som ulvar i fårskocken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: