DN mörklägger i stället för att informera

Dagens Nyheter läses i pappersform av ca 790 000 personer i alla åldrar som vill veta mer. DN försöker alltid leverera lite mer än sina konkurrenter genom att inte bara skrapa på ytan utan verkligen gräva och analysera lite mer.

På så sätt kan Dagens Nyheter erbjuda lite mer till sina läsare om vad som händer i världen. Så vill du veta mer så är Dagens Nyheter prenumerationen för dig! skriver DN självbelåtet på sin hemsida.

Men om man vill veta hur mycket en ordinarie prenumeration kostar så är viljan att informera obefintlig. För det vimlar av vilseledande tillfälliga erbjudanden i syfte att lura in folk i prenumerationsfällan.

Det är som att lura folk att köpa kaffe med ”låga” hg-priser.
Man måste tydligen nappa på dessa extraerbjudanden för att få veta vad prenumerationen kommer att kosta senare. Och när man väl sitter fast i fällan så är det väldigt svårt att säga upp prenumerationen som märkligt nog förlängs automatiskt.

Konsumenverket borde granska dessa försäljningsmetoder som gränsar till skojeri.

Kan förstå DN:s desperation. För vad är poängen med att betala tusentals kronor för en prenumeration på en ”nyhetstidning” som mörklägger i stället för att förmedla nyheter ?

Vore det inte bättre att leva upp till sitt förpliktande namn för att vinna tillbaka läsarna och leverera DAGENS NYHETER ?
Förtroende kan bara förtjänas, inte påtvingas. Det borde även insnöade journalister inse.

Inspirationen till detta inlägg kommer från nyhetstidningen NYHETER IDAG, som avslöjar hur DN medvetet mörklägger omfattande sexövergrepp på unga kvinnor i centrala Stockholm, i syfte att skydda förövare med ursprung i MENA-länder.

Inte lätt att vara konsekvensneutral- om man är journalist

En pikant detalj i sammanhanget är att DN-journalisten och liberalfeministen Hanne Kjöller, nyckelfiguren i Nyheter Idags avslöjande, skrivit en bok om hur journalister spridit en felaktig bild genom att utelämna eller förvanska uppgifter från ett antal händelser (Wikipedia).

Kvällstidningarna är inte bättre. De innehåller mest kärringskvaller, bantningstips och medialössens senaste grodor. Har därför inte köpt en kvällstidning de senaste 25 åren. Det har min plånbok mått väl av.

Har sparat in uppåt 150 000kr, nog för en jordenruntresa med guldkant.
Lägg därtill vinsten på att säga upp prenumerationen av Gårdagens Nyheter (DN) och lokaltidningen som inte längre har lokalnyheter.

/Elfyma+

Relaterat:
Eftertankens kranka blekhet i DN
Historiens dom över dagens journalistik blir hård

One Response to DN mörklägger i stället för att informera

  1. Luntan skriver:

    Att betala över kr. 5.000:- i årsavgift för en hel del ”nyheter” i tryckt form som jag inte bryr mig om är vansinne. Föredrar sedan 1998 Internet som med adsl anslutning för fast telefon blir betydligt billigare.
    Alla mobila anslutningar blir mycket dyrare. Det allra dummaste är att betala över 500 kr / i månaden i 24 månader för en dyr mobil telefon med en massa funktioner som man inte behöver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: