Tino Sanandaji sågar ännu en vilseledande DN-artikel om kriminella invandrare . Dessa mätningar stoppades 2005

Från Tino´s Facebook.

”DN-debatt om brottslighet: ”Vad gäller minskad invandring som lösning på brottslighet så bidrar gruppen utrikes födda endast med en mindre andel (drygt 20 procent, Källa: Brå) till den totala brottsstatistiken. Den stora majoriteten brott finns alltså kvar även om man skulle sätta helt stopp för invandring.”

Sist Brå rapporterade detta var 2005, om perioden 1997-2001. Då stod de med svenskt ursprung bara för 60 procent av brott även när trafikbrott och andra småbrott räknas in.

”Närmare 60 procent av de nästan 1 520 000 brotten som dessa personer var registrerade för under perioden kan hänföras till personer födda i Sverige av två svenskfödda föräldrar. Nästan en fjärdedel av brotten är registrerade på utrikes födda och närmare 20 procent på svenskfödda personer med en eller bägge föräldrarna födda utomlands.

Brå har, med utgångspunkt från detta, försökt skatta hur samtliga anmälda brott fördelar sig på olika grupper. Bilden förändras då något, främst eftersom även de brott som begåtts av personer som inte är folkbokförda i Sverige kommer att inrymmas. Denna grupp beräknas svara för 7 procent av de anmälda brotten under perioden”

Kriminalvården vägrar redovisa andel utrikes födda fångar, men nämner andel utrikes födda som saknar svensk medborgarskap. Ungefär 7 procent av befolkningen är invandrare utan svensk medborgarskap samtidigt som gruppen utgör 29 procent av de i fängelse.

Till detta kommer invandrare med svenskt medborgarskap samt andra generationens invandrare. När det gäller misstänkta för grova våldsbrott som rån och dödligt våld var de med utländsk bakgrund majoritet redan i Brås gamla rapport.

Många av DNs läsare föredrar att leva i ett alternativ universum där invandring har en marginell roll i brottslighet. It’s science!”

 

Vi vet om att DN är den tidning som kämpar om bottenplatsen i PK träsket. Men att de så öppet blir sågade är nog inte deras dröm.

Varjager

Annonser

2 Responses to Tino Sanandaji sågar ännu en vilseledande DN-artikel om kriminella invandrare . Dessa mätningar stoppades 2005

  1. Bengt Bohman skriver:

    I och för sig inte konstigt. Det har ju mer eller mindre legalt att ljuga för politiker så väl som för media. Man mörkar och förvrider sanningar hej vilt. Statistik är att förvränga sanningar.

  2. Pica pica skriver:

    Det självklara vore ju att som i t ex Finland, i statistik redovisa vilka brott som utförs av olika etniciteter.

    Man kan inte lösa problemen om man inte erkänner orsaken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: