Boverkets chef: Låt bostadslösa bygga sina bostäder

Bostadsbyggande omgärdas av en mängd regler och restriktioner som hämmar bostadsbyggandet, vilket byggfirmorna klagat på under många år utan att något har hänt.

Inte förrän bostadsbristen förvärrats av massinvandringen och många migranter riskerar stå utan bostad reagerar de ansvariga på Boverket.

Självbyggeri på ockuperad mark -med hopstulet byggmateriel .
Är det så här Boverket vill avhjälpa bostadsbristen ?

Nu är Boverket beredda att tumma på regelverken för att möta ”utmaningarna”. (SVT).

Nu kan de t o m tänka sig att de bostadslösa bygger sina bostäder själva om de inte har råd att hyra eller köpa en bostad på öppna marknaden.

Svinnet från våra byggarbetsplatser kommer att öka markant, vilket kommer att trissa upp byggkostnaderna på den öppna marknaden.

/Elfyma+

4 Responses to Boverkets chef: Låt bostadslösa bygga sina bostäder

 1. Benny skriver:

  Tja, det verkar som alla idioter till politiker och byråkrater slår knut på sig själv för att lösa det man ställt till med. Domen mot dessa skojare kommer att bli hård…Det här är väl helt i klass med den korkade iden om tältläger som svetsaren kläckte ur sig…

 2. Tomtom skriver:

  Hur skall detta gå till? Du får idag inte själv utföra vissa saker i en fastighet inte utan bygglov eller anlita en certifierad hantverkare: Tillverka takstolar till ett bostadshus utan att de klarar Sv. klimat dvs. typgodkända, dra el eller vattenledningar, kakla eller lägga matta i badrum/våtrum, Skall huset består av fler våningar så skall konstruktionen hållfasthets-beräknas. Jag förstår att detta kommer inte att utföras av invandrarna själva utan det är fortfarande vi skattebetalare som står för kallaset och tillverkningen. Kamelryttarna och lertramparna kommer aldrig att lyfta ett finger för detta.

 3. Ulf Dahl skriver:

  Hur kan man ha en så inkompetent chef för Boverket.sen läste jag att chefen kom från Migrationsverket.Jag har jobbat i Bygg branschen hela mitt liv på alla olika nivåer. Inte ens när organisationen består av 100 % Svenskar med högutbildning blir det alltid rätt. Tänk hur det skulle bli med en Svensk och hundra analfabeter, Vuxendagis skulle det bli och huset skulle aldrig bli klart.

 4. Luntan skriver:

  Tja, de kan väl få bygga riskojor eller snökojor åt sig? Men vad de sistnämnda bostäderna beträffar så får de flytta långt norrut i Sverige…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: