IS ska bekämpas – men bara på låtsas

USA och ett antal västmakter påstår sig bekämpa Islamiska Staten.
Men supermaktens precisionsbomber har märkligt nog missat de fullt synliga IS-högkvarteren och deras tankbilar fullastade med olja.
Det var uppenbarligen bara ett spel för gallerierna. (Uppdaterat)

Men när Putin skickade dit några ryska bombplan så hade de inga svårigheter att lokalisera och slå ut ett antal IS-fästen.

Panik och deserteringar utbröt bland de ”rättrogna” tuffingarna när de mötte en beslutsam motståndare som inte spelade med i deras spel som de var vana med.

Saudiarabiens Försvarsminister Mohammed bin Salman

Ett antal sunnimuslimska stater ska nu under Saudi Arabiens ledning militärt ”bekämpa” terrorismen ”oavsett vad organisationen heter”.

Men de som verkligen slåss på liv och död mot de beväpnade salafisterna (Irak, Iran och Syrien, kurder och shiiter) får för säkerhets skull inte vara med i koalitionen. Men Jemen, som Saudierna bombar, påstås vara med i koalitionen (SR).

Vore det inte bättre att sunnimuslimerna slutar stödja sina bröder i IS med vapen och pengar, och låta Putin leda kampen ?

Och inte nog med det.
Nu vill även den humanitära stormakten Sverige delta i låtsaskriget mot terroristerna, trots att Sverige inte ägt något bombflyg sen 1950-talet. Men vad spelar det för roll när det bara är på låtsas. (SR)

För det överordnade målet är ju att störta Assad-regimen, i likhet Khadaffis och Saddam Husseins styren så att USA och Israel blir nöjda.

Uppdaterat 16/12 2015
Regeringen beslutade idag att inte skicka JAS-plan till Syrien ”för att stödja Frankrike”. De insåg att det saknades FN-mandat att bomba Syrien för att hämnas IS-terroristernas dåd i Paris. (SR)

Opinionen förbereds nu på bombningar av nästa land ?
Den krigiske fredspristagaren Obamas onda planer hinner förhoppningsvis stoppas av Donald Trump om han blir president. Han är inte som de andra köpta av Wall Street och krigsindustrin.

PS. Blir bloggen efter detta inlägg klassad som ”säkerhetsrisk” ?

/Elfyma+

One Response to IS ska bekämpas – men bara på låtsas

  1. Personligen tror jag inte att västlig eller rysk inblandning i Syrien kommer hjälpa den mentalt friska delen av Syrien på lång sikt pga. IS utstuderade infiltreringstaktik av byar, där de griper nyckelpersoner, tar över ledningen, skapar kaos och sedan vinner folks hjärtan genom att ”hjälpa” dem med förnödenheter och vård.

    Det som sannolikt hade hjälpt den mentalt friska delen av de stridande allra bäst vore att utbilda och beväpna den mentalt friska delen av den stridande parten som sedan använda samma taktik som IS för att utplåna IS.

    För spaning behövs inga flygplan med piloter längre. Det finns drönare och satelliter som kan ge rätt sida uppdaterad information om den mentalt sjuka fienden. Även sprängladdningar kan levereras med drönare. Problemet med stora bomber från väst är att det skapar fler IS-soldater och mer terrorism i väst i fall IS indoktrinerar folket om att bomben kom från ”de otrogna”.

    Så. Tillbaks med folket! Speciellt fullvuxna män! Utbilda och beväpna dem så de kan beskydda sitt folk! Förbjud religiösa skrifter och predikanter som predikar våld! Integrationsvilja och respekt för kvinnas frihet, för demokratiska principer och respekt för ”otrogna” eller repatriering!

    För att leva i väst bör man rimligen gilla västs friheter eller snabbt ge sig av härifrån och krypa under en sten i öknen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: