Digitala media – säkerhetsrisk i ny utredning

Yttrandefrihet är en grundförutsättning för demokrati.
Men yttrandefriheten är inte given. Det är något vi måste kämpa för varje dag.

Digitala media utmålas regelmässigt som ”hatmedia” av odemokratiska krafter som vill släcka ner oppositionella sajter som kritiserar invandringspolitiken och mångkulturen.

Men de har ännu inte lyckats stoppa oss.
Vissa sajter är nu så stora att de hotar åsiktsmonopolet.

Mediamakthavare som ogillar fri opinionsbildning

Etablissemanget har därför tillsatt en ”utredning” under ledning av PK-politruken Olle Wästberg för att hitta lagliga sätt att stoppa den fria opinionsbildningen via digitala media.

Etablissemanget vill officiellt stoppa den ”ryska propagandans” inflytande på våra sinnen, samtidigt som vi dagligen överöses med massiv propaganda från västsidan.

Men hur ska vi kunna avgöra vad som är sant om vi inte får höra båda sidornas ståndpunkter ? Det är ju det som kritisk granskning går ut på – att ifrågasätta och jämföra uppgifter från flera källor.

Vi som inte blint tror på någondera sidans propaganda riskerar att bli utdefinierade som ”säkerhetsrisker”, med allt vad det innebär för karriär och försörjningsmöjligheter. Vi kommer att behandlas som dissidenterna i det forna östblocket.

*******

”Det pågår ett informationskrig mot det demokratiska Sverige.
Både från främmande makt och från grupper i Sverige”, påstår Olle Wästberg.

De antidemokratiska aktiviteterna på nätet är omfattande.

Vi vet att det förekommer systematisk verksamhet från ryskt håll för att påverka den svenska opinionen.

Det handlar inte bara om att föra fram ryska synsätt, utan i hög grad om att underminera trovärdigheten hos medier och politiker i demokratierna.

Att kunna granska och källkritiskt bedöma information är nödvändigt för att på ett säkert sätt kunna använda internet för kunskapsinhämtning.

Det ökade utbudet av medier innebär att dagens unga inte kommer att exponeras för samma nyhetskällor som tidigare generationer och inte heller socialiseras in i en norm av att följa nyheterna på samma sätt som tidigare.

Därmed finns risken att de får sämre kunskap om politik, svagare incitament att intressera sig för och att delta i demokratins processer.

Därför kommer vi i 2014 års Demokratiutredning, i det betänkande som läggs den 18 januari, att föreslå åtgärder för kunskaper som ökar elevernas motståndskraft mot propaganda och konspirationsteorier, skriver Olle Wästberg, ordförande i Demokratiutredningen. (SvD).

******

Tips till Olle Wästberg:
Det bästa sättet att motstå ensidig propaganda är att sluta läsa svenska tidningar, sluta lyssna på Sveriges Radio och stänga av TV:n.
Gräv där du står och granska gammelmedia i stället (Relaterat).

Det är inte ryssarnas förtjänst att vi inte längre litar på svenska media och politiker. Tillit kan bara förtjänas -inte framtvingas.

/Elfyma+

13 Responses to Digitala media – säkerhetsrisk i ny utredning

 1. Sofia skriver:

  Olle Wästberg anser att hans etniska grupp ska ha 100% kontroll över all opinionsbildning.

  • Steve R skriver:

   Spot on. Denna grupp utgör endast 0,2% av jordens befolkning men kontrollerar samtidift i princip hela västvärldens media, bankerna och propagandaministeriet Hollywood. (Och den s.k. SD-oppositionen och största delen av alternativ media i Sverige går deras ärenden.)

   • Erik skriver:

    Har aldrig begripit detta tjat om judar.

    Judarna är framgångsrika och framgång ger naturligtvis inflytande,motsatsen vore märklig. Förutom att de i genomsnitt är tämligen intelligenta så synes deras kultur uppmuntra till förkovran, detta till skillnad från deras muslimska grannar som överlåter sin tillvaro till Gud med kända och beklagansvärda följder för samhällsutvecklingen.

    Vad har ni emot judar?

   • CB skriver:

    Olle W. har naturligtvis ingen som helst tanke på etnicitet, snarare tvärtom. Även om det finns en maktkoncentration i västvärldens media osv. Vilken etnisk grupp utgör 0,2 %? Och ”Alternativ media går deras ärenden”? En förklaring behövs här. Och att underminera trovärdigheten hos media och politiker, det gör dom ju själva.

   • elfyma+ skriver:

    Svar till Erik.
    Det är nog så enkelt att om en etniskt sammansvetsad gruppering får oproportionerligt stor makt så väcker det ont blod, vare sig dom anser sig vara intelligentare än vi eller inte.

    Om vi sverigefinnar varit lika sammansvetsade, dominerat media och finanser och dessutom krävt särlagstiftningar som gynnar oss, så hade nog många reagerat på samma sätt mot oss.

    Vi har istället assimilerats, har inga egna kyrkor och riter. Vi bastar gärna tillsammans med pursvenskar som uppskattar ett hett bad.

    Det handlar alltså inte om ”antisemitism”, utan om demokrati, inflytande och lojalitet mot det svenska samhället.
    Det var f ö den judiska lobbyn som drev fram den förhatliga HMF-lagen. Det ger knappast några popularitetspoäng.

   • Sofia skriver:

    Väl talat Elfyma+

 2. Erik skriver:

  Att underminera förtroendet för den svenska statsledningen torde inte vara särdeles svårt.

  En samling lallare med i vinden vilt svängande kappor.

  Sköter de inte saken alldeles utmärkt på egen hand? Behövs väl inga ryssar?

 3. Ratatosk skriver:

  Den som är för begränsningar av yttrandefriheten är emot yttrandefrihet. Jag låter hellre kommunister och islamister komma till tals, än jag låter dem tysta mig. Släpp ordet helt fritt, och argumentera med fakta i stället för irrationella känslor, vilket är dagens åsiktsfostrares signum.
  Slutligen, vilket inte kan betonas nog, det finns ingen rätt att inte bli kränkt.

 4. Johnny Andersson skriver:

  Typisk maktutövning av neo-bolsjevikerna som alltid lägger sig i hur andra länder skall slötas. Hur kan vi låta israeler äga våra media? Vi skulle aldrig acceptera att ryssar, kineser eller japaner ägde våra media. Ägarna använder media att hjärntvätta befolkningen i multikulturella och feministiska värderingar för egen vinnings skull.

 5. Conny skriver:

  Genom att låta färre komma till tals kan vi låta fler röster höras!
  / Etablissemanget

 6. […] Kommer bloggen efter detta inlägg föräras epitetet ”säkerhetsrisk” […]

 7. […] Regeringens nyttige idiot, Olle Wästberg,  föreslår dessutom att oppositionella sajter på nätet borde stoppas  under förevändning av att de (vi) är säkerhetsrisker. (Läs mer). […]

 8. […] vill regeringen egentligen vill uppnå med detta ? Är det oppositionen (vi) som är den verkliga måltavlan? Har Sverige i praktiken blivit medlem i Nato ? Snaran dras […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: