Som vit är du alltid skuldbelagd. Som muslim behöver du aldrig känna skuld. Spelar ingen roll hur många terror attentat dina religösa fränder utför.

Attackerna i Paris berättar mycket om oss. Om hur det som känns så nära, först gör det när det sker i Frankrike. Om vilka länder som förtjänar världssamfundets sorg. Men framför allt berättar den återigen om vilka som får ta del av den kollektiva sorgen, och om vilken roll muslimer anses spela i det västerländska samhället.

Som det så ofta är när islamistiska terrorister slår till, krävs ett ansvars- och avståndstagande från det muslimska civilsamhället. Samtidigt som det finns röster som frågar sig vart dessa avståndstaganden håller hus, har allt ifrån religiösa ledare till muslimska organisationer, samfund, politiker och muslimer på sociala medier sedan attackerna i Paris, inte gjort någonting annat än att ta avstånd.”

Så skriver Bilan Osman. Vad hon menar är att de inte skall förknippas med IS.  IS=Islam? Islam=muslimer?

Men gäller det vita svenskar låter det så här.

”Det ska inte längre gå att förneka rasismen i ett samhälle präglat av rasistiska mord, eskalerande hatbrott och brinnande flyktingförläggningar. Ej heller ska det gå att förneka att dessa våldsamma uttryck är symptom på djupare samhällsproblem. Exempelvis diskriminering enligt välbekanta mönster inom varje samhällsområde samt en allt skarpare skiktning och segregation i samhället mellan vita och ickevita.”

Detta hitta på problem framförs av diverse bidrags organisationer. Rasister=vita

Konstigt hur man alltid kan ursäkta sig själva men alltid anklaga svenskar.

Varjager

One Response to Som vit är du alltid skuldbelagd. Som muslim behöver du aldrig känna skuld. Spelar ingen roll hur många terror attentat dina religösa fränder utför.

  1. Pica pica skriver:

    Det är inte märkligt om man har läst Koranen och ställt rätt frågor till muslimer. De har Koranen som en sorts bruksanvisning för livet. Allt är styrt in i minsta detalj vilket innebär att de berövas varje chans att själva tänka. Med detta följer naturligtvis att inget som sker är deras eget fel.

    Om man sen har i åtanke att det inte bara är varje muslims privata liv som styrs av bruksanvisningen utan allt. Politik och egna lagar. Dessutom föds man till muslim och det finns ingen frihet att ändra sig – om man inte vill dö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: