Två asymmetriska verkligheter

DET GODA SAMHÄLLET

8-26-13_11971

Patrik Engellau

Häromdagen deltog jag i ett möte om ”Flyktingsituation i världen och Sverige” som anordnats av Svenska Läkaresällskapet. Vi var kanske tvåhundra personer som hörsammat inbjudan, publiken såg ut ungefär som på en Dramatenföreställning i Stockholm, bildad medelklass, mest kvinnor, mest läkare och annan sjukvårdspersonal visade det sig så småningom.

Jag insåg strax att jag hamnat bland det välfärdsindustriella komplexets fotfolk. Där fanns en brinnande vilja att hjälpa, en övertygad beslutsamhet, en känsla att en ny och god värld höll på att öppna sig om vi bara tog oss samman i solidaritet och människokärlek.

Visa originalinlägg 617 fler ord

One Response to Två asymmetriska verkligheter

 1. elfyma+ skriver:

  Håller med Patrik igen.
  Verkligheten ser helt olika ut beroende på vem som berättar.

  Sverigedemokraterna anklagas för att ”slita isär” samhället med sin kritik av invandringspolitiken.

  I själva verket är det precis tvärtom.
  Splittringen orsakas av den förda invandringspolitiken- inte Sverigedemokraterna.

  SD skulle inte behövas om de andra partierna hade lyssnat på sina väljare- innan de som protest eller av övertygelse röstade på SD. Är själv en av dessa desillusionerade varelser.

  Om de andra partierna tror att SD-väljarna kan luras tillbaka oss med obegripliga överenskommelser och tramsiga floskler utan innehåll så tar de fel. Vi är inte så lättlurade.

  Det går inte heller att locka tillbaka oss med skrämselpropaganda, förolämpningar och nedsättande epitet. Det fungerar bara i totalitära stater. Vi är ännu inte där än -men nära.

  SD anklagas för att polarisera debatten och utså ”hat”.
  Verkligheten är att om det är några som verkligen utsätts för hat, hot och trakasserier så är det kända Sverigedemokrater.

  Det kan handla om att få sparken från jobbet, utestängas från facket, till att bli grovt misshandlad och att få sitt hem och sin bil sönderslagen.

  SD:s Mattias Karlsson, som själv misshandlats grovt av våldsvänstern, kunde hålla sig för skratt när Agenda igår försökte pressa honom till att ta på sig ett ansvar för morden i Trollhättan.

  När Mattias och hans partivänner ständigt attackerades av våldsvänstern så var det ingen som avkrävdes något ansvar. Statsministern gick t o m ut och sa att de fick skylla sig själv om de genom sin blotta existens provocerade någon.

  Och under SD:s valmöten var det knappast kärlek som predikades ut av våldsvänstern -med etablissemangets goda minne. Krogar satt upp skyltar att ”rasister inte var välkomna. Såg det med egna ögon. Läs mer:
  https://varjager.wordpress.com/2014/08/14/reportage-jimmie-akessons-valtal-i-nykoping-2014/

  Nu kräver samma etablissemang att SD likt Jesus ska vända andra kinden till och älska dem som bespottar och förföljer dem – för att inte skapa splittring i samhället. Tala om asymmetriska verkligheter och dubbelmoral.

  Vore det inte bättre att behandla SD som vilket annat parti som helst och tala med dem ?
  För utan dialog överlever inte demokratin i Sverige. Eller har jag missat något ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: