Människosmuggling är OK -om det sker i riktigt stor skala

Åklagarkammaren i Malmö tillsätter arbetsgrupp för att utreda människosmugglingsärenden.  (Uppdaterat 15/9).

Åklagarkammaren tillsätter arbetsgrupp för att utreda människosmugglingsärenden.Insmugglade ”EU-migranter” välkomnas på flera språk

Antalet polisutredningar om människosmuggling har ökat den senaste tiden i takt med att fler och fler flyktingar kommer till Sverige.

Hos polisen i Skåne finns det nu ett tjugotal aktiva utredningar och Johan Larsson på Malmö åklagarkammare säger att det finns beredskap för att ärendena kan komma att bli ännu fler.

Det normala är att flyktingar betalar för att bli smugglade över till exempel Öresundsbron. Om transporten har skett utan ersättning är det en förmildrande omständighet.

I sådana fall kan brottet anses vara ringa och påföljden bli böter. Men det vanligaste är ändå att det döms för brott av normalgraden – och då är straffet fängelse, säger kammaråklagare Johan Larsson.

– För människosmuggling är föreskrivet fängelse i högst två år. Skulle man bedöma att det är fråga om grov människosmuggling är påföljden fängelse i lägst sex månader och högst sex år. (Läs mer).

Det absurda i denna historia är att medan polisen låtsas jaga småhandlarna så kan rederier, bussbolag, SJ och flygbolag smuggla tusentals ”EU-migranter” till Sverige utan att polisen lyfter ett finger.

Flyktingar kommer med Stena Lines färjor från Tyskland till både Trelleborg och Göteborg. Foto: Stena Line

Enligt Stena Lines vice vd har alla flyktingar betalat sina biljetter och är som vilka andra passagerare som helst, säger Jens Möller. En del har betalat ur egen ficka, andra ska ha fått hjälp av den tyska staten.

Stena Lines vice vd säger till Ekot att det handlar om en helt vanlig resa inom Schengen där det inte behövs några passkontroller. Vem som helst som kan visa upp en giltig biljett kan åka med färjan till Sverige. (Läs mer).

Uppdaterat: Granskning Sverige ringer upp Stena Lina och ställer relevanta frågor -som de inte kan svara på. (YouTube)

Än märkligare är det att svenska medborgare inte ens får åka på en kryssning i Östersjön utan att medföra giltigt pass om fartyget angör hamnar utomlands, t ex Köpenhamn.  (Läs mer).

Wizz Air utökar trafiken från Skavsta.Migranter kan även ta flyget till Skavsta och söka asyl där, med polisens goda minne.  Varför inte åtala flygbolagen för människosmuggling ?
(Läs mer)

Finland inför gränskontroller mot Sverige maa att Sverige tillåter och
t o m bekostar transitering av migranter genom Sverige till Finland.

/Elfyma+

Annonser

2 Responses to Människosmuggling är OK -om det sker i riktigt stor skala

  1. Blodsven skriver:

    Vi är jävligt illa ute….

  2. […] fly från. Ändå är det många som ”flyr” från Danmark och Tyskland till Sverige (Relaterat). Men vissa länder som gränsar till oroshärdar får inte nämnas […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: