“Ingen aning vad du talar om…”. Heidi Avellan

“Ingen aning vad du talar om…”.
Det finns ett uttryck besläktat med “die dummen Schweden”, som i Spanien låter “Te haces sueco”.
Det senare är adekvat vad gäller Heidi Avellan..! Med den lilla komplikationen att hon ju i verkligheten är finska.!?
Och där föreligger också en psykologisk/sociologisk gåta beträffande just de många finskfödda kvinnor som här tycks uppfyllda med syftet att driva Sverige mot kaos och katastrof…
//Kenneth S.
…….
Hej,
Ingen aning vad du talar om, fortsätter därför lin semester och sätter punkt.
Med vänlig hälsning,
Heidi Avellan

politisk chefredaktör Sydsvenskan

………..
23 jul 2015 kl. 16:08 skrev Sandor … <sandorherold@hotmail.com>:
http://www.sydsvenskan.se/opinion/heidi-avellan/skuggor-shorts-och-tolerans/
Men Heidi Avellan på sydsvenskan, vad är problemet?
– Du är ju en av dom som är skyldig till allt det som du nu beklagar dig över i artikeln. Det var ju detta du ville ha, du och alla dina medarbetare på tidningen. Du är ju en av dom skyldiga till att Sverige går mot den utveckling som råder i dom MENA-länder därifrån du med öppna armar har tagit emot hundratusentals s k flyktingar som har en mentalitet och respekt för liv som inte hör hemma i ett än så länge civiliserat samhälle som Sverige.
Än så länge Heidi, men inte länge till om det får fortsätta så här som det t ex gör i vår egen stad Malmö. Inte länge till om du och andra journalister inte ens vågar eller vill skriva sanningen om vilka grupper som står för majoriteten av all grov kriminalitet som begås i landet. Inte länge till om ni även fortsättningsvis behandlar oss som i årtionden har skrivit om detta öppet som simpla rasister, fascister, nazister och lögnare. Särskilt när många av oss, som jag, aldrig har skrivit under något annat än vårt riktiga namn och stått för våra åsikter.
Malmö är inte längre en svensk stad utan håller på att förvandlas till något som snart kan kallas för ett svenskt kalifat. Dagliga sprängningar och skjutningar är något som idag är ett mer eller mindre naturligt inslag i vad jag kallar för ”vildarnas stad”. Antagligen så är det bara en tidsfråga innan den första självmordsbombaren uppvisar sina färdigheter. Hur många gånger har jag inte skrivit till dig om den censurjournalistik som ni på sydsvenskan bedriver när det gäller kriminalitet som begås av invandrare eller s k mångkulturella? Det senaste exemplet på detta är när ni inte avslöjar att samlingslokalen dit en handgranat slängdes på Norra Grängesbergsgatan drivs av irakier.

Skall jag tolka att din artikel är ett bevis på att du under alla år faktiskt har varit medveten om vart utvecklingen i det mångkulturella Sverige är på väg någonstans, men att du av ren feghet inte utåt har vågat agera annat än på ett politiskt korrekt sätt? I så fall så är det ännu mer beklagansvärt att du inte tidigare har vågat ta dig mod att agera mot vad som håller på att ske. Du och andra på tidningen har behandlat sådana som mig mer eller mindre som luft eller i bästa fall kommit med spydiga och dryga kommentarer på vad vi har skrivit. Att få en insändare eller en debattartikel publicerad är för oss idag en omöjlighet vad det gäller sydsvenskan och även dom flesta andra tidningar. Vi behandlas som parias helt enkelt och detta har naturligtvis också resulterat att man i rent vredesmod och frustation ibland har skrivit mindre lämpliga saker till er.

Din artikel hade som jag ser det kunnat vara skriven av mig själv till stora delar och jag kan bara beklaga att varken du eller någon annan journalist skrivit liknande tidigare. Men sent skall syndaren vakna, Heidi, heter det ju. Och tyvärr så är det allt för sent. Den skada som du och andra, journalister som politiker, har åsamkat Sverige och svensken med er journalistik och med den invandringspolitik som på förts i c:a 30 år är nog oreparerbar. Det har gått för långt. För att gå rakt på sak, vi har fått in alldeles för många primitiva varelser komna från dom lägst stående samhällsbildningar och kulturer för att detta land skall kunna bli vad det en gång har varit.

Jag beklagar, Heidi, men jag kan inte förlåta vare sig dig eller någon av dina medskyldiga kollegor till raseringen av detta en gång så fina land. Du liksom jag har utländsk påbrå, men den stora skillnaden mellan dig och mig är den att jag i motsats till dig har gjort det jag har kunnat för att förhindra förstörelsen av landet och att det inte skall bli ett mångkulturellt kaosland som det har blivit. Med din finska påbrå och med tanke på vad ditt eget land har genomgått genom åren, så hade man kunnat förvänta sig ett annorlunda beteende från din sida samt att du hade värdesatt landet Sverige på ett bättre sätt.

Jag har inget dåligt samvete för det jag har skrivit och gjort, men du och många andra borde ha det.
Till sist kan jag bara skriva följande: Arma våra barn och barnbarn. Vi klarar oss tack vare vår ålder undan det totala sammanbrottet för detta land, men hur ska det gå för dom?

Sandor Herold, Malmö

4 Responses to “Ingen aning vad du talar om…”. Heidi Avellan

 1. Lisa skriver:

  De finlandssvenskarna är de bästa, de står över alla andra, de behöver inte ens lära sig finska i Finland. De är ca 5 % av befolkningen.
  Men det resterande 95 %, de måste lära sig svenska i skolan, till ingen nytta. För dom finlandssvenskarna vill inte ens tala med dem.
  Fast offerkoftan har dom på hela tiden.
  På slutet av 1960-talet när jag lämnade Finland, ägde finlandssvenskarna 95% av tillgångarna i Finland. Och de var 4% av befolkningnen.
  Vet inte hur det förhåller sig nu.
  Men många finlandssvenska tokstollar har kommit till Sverge och blivit totalt accepterad.
  I Sverige älskas det utländska.
  För i Sverige finns ingen intellektuell elit.

  • elfyma+ skriver:

   Instämmer. Det är skillnad på oss finnar/sverigefinnar och finlandssvenskar.

   Finlandssvenskar från Helsingforsområdet tillhör ofta den finska PK-överklassen med åsikter som den svenska motsvarigheten på Södermalm/Östermalm. Många är ”kulturarbetare” som Avellan och har aldrig arbetat med något praktiskt. Det är under deras värdighet.
   Finlandssvenskar från Österbotten är inte lika fisförnäma.
   De flesta är vanliga arbetare och företagare.

 2. Pica pica skriver:

  Ska de skylla på att de varit aningslösa nu också? Är det början till en pudel eller vad. Fegisar!

 3. Sofia skriver:

  Tack Sandor Herold för att du bor och verkar i Sverige!
  Du behövs!

  Inte sedan Wilhelm Mobergs dagar har vi haft en sådan stringent skribent att formulera vad som behöver formuleras och sändas till förtryckarna av det svenska folket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: