Arkan Asaad:s sommarprogram väcker frågor

Utomeuropeiska invandrare tycks ha klippkort till SR:s Sommarprogram, så även denna sommar.

Ännu en kurd fick oemotsagd berätta sin framgångsaga.
Igår var det någon som hette Arkan Asaad som fick marknadsföra sin verksamhet på bästa sändningstid.

Asaad presenterade sig som social entreprenör.
Men det handlar inte om ideéll verksamhet, vilket han försökte slå i oss.

Han har skrivit två böcker där han hänger ut sina föräldrar och håller föreläsningar om samma sak. En lukrativ verksamhet som många kändisar i TV-sofforna ägnar sig åt nuförtiden med stor framgång (Relaterat)

Och i likhet med sina framgångsrika förebilder undviker han att betala skatter och sociala avgifter på sina inkomster. Den ”sociala entreprenören” betalar mindre i skatt på sin miljoninkomst än en fattigpensionär .

Hur är det möjligt ?
Assad gör som sina förebilder inom kulturetablissemanget – tar in inkomsterna till sitt skalbolag Arkee Productions AB och tar inte ut någon lön för att slippa betala lagstadgade sociala avgifter och skatter. (Relaterat).

Asaad plockade 2014 ut en lön på ynka 41 000kr ur sitt skalbolag, på en omsättning på 975 000kr, samtidigt som 650 000kr försvann i ”omkostnader” ur bolaget. Återstående vinst togs sedan ut som lågbeskattad utdelning.

Året innan (2013) var lönen från bolaget ännu mindre (0kr) på en omsättning på 546 000kr. Samtidigt försvann 430 000kr i obeskattade ”omkostnader” från bolaget.

För ett tillverkande företag hade omkostnaderna varit rimliga, men knappast för en författare som skriver minnen om sitt eget liv. Det är olagligt att ta ut tillgångar ur bolaget utan att skatta för dem.

Asaad kunde, trots sina låga inkomster, köpa en stor strandnära villa i Eskilstuna värd flera miljoner (SVT-Sörmland, tidskod 1:53).

Hur är det möjligt ? För ingen bank lånar väl ut flera miljoner till en person med så små inkomster ?

Lottovinster och stora arv kan avskrivas. Familjen var utfattig enl. Assad, och några spelvinster nämdes inte i programmet.

Om jag vore journalist (eller anställd på Skatteverket) så skulle jag gräva djupare i denna soppa.

Jag missunnar inte invandrare som Arkan Asaad framgång och lycka i sitt företagande.

Men jag blir väldigt irriterad på asylinvandrare som, efter att de fått all tänkbar hjälp av samhället, inte vill göra rätt för sig och betala skatt när de själva får skattepliktiga inkomster.

Om alla betedde sig som Asaad skulle välfärden kollapsa, ungefär som i Grekland. Ändå hyllas han i media som en förebild för andra invandrare och som vår tids profet.

/Elfyma+

Relaterat:
Sommarprogrammet som oftast väcker ilska- men inte alltid
Hög moralisk svansföring ? Tipsa Skatteverket !
Lätt att vara generös när man själv inte betalar skatt

Annons

5 Responses to Arkan Asaad:s sommarprogram väcker frågor

 1. Ymer skriver:

  ”Kurderna” står för tillfälligt högt i maktens korridorer aka USAs & Judeas famn. Jag är skeptisk till killens idrottsprestationer då han var ”ungt flyktingbarn” Varför presterar han inte bra nu? Många invandrarkillar från MÖ är endast bra i ungdomen pga förtidig pubertet dvs pga hett klimat som afrikaner. Tyvärr även fiffel med ålder osv (Fotbollspelarn Ali Khans födelseattest ändrades med 5 år då polisen kolla upp han)

 2. R Ericksson skriver:

  Kurder är inte mitt favo folk

 3. Blodsven skriver:

  Pissmedias gunstlingar får aldrig ifrågasättas. Dessutom har de flesta soffrunkare på ZR och ZVT produktionsbolag för att slippa skatta, så ett ifrågasättande av dessa skithögar är knappast sannolikt…

 4. Ådärkomdenja skriver:

  SSU i Kalmar tycks iaf uppskatta kurderna. Dom byter nämligen namn till ”SSU Kurdistan”! Dårskapen känner inga gränser i Absurdistan, SD kan le i mjugg i bakgrunden.

  http://thoralf.bloggplatsen.se/2015/07/25/11147144-ssu-byter-namn-till-ssu-kurdistan/

 5. […] gör henne trovärdigare än t ex Arkan Asaad och andra som vill vara generös med våra pengar, men som själva inte betalar […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: