Grekland vill låna ännu mer för att kunna betala av på gamla lån

Det bankrutta Grekland vill låna mer pengar av EU för att kunna betala av på gamla lån hos IMF.
Mötena med EU:s finans- och statschefer avlöser varandra.
Det blir en väldig massa handskakningar framför kamerorna utan att verkligheten förändras.
Grekerna vill inte tumma på sina förmånliga pensionsförmåner. Ej heller höja momsen från superlåga 6,5% till 13% för att kunna betala av på lånen.

Hur denna ekvation ska gå ihop är obegripligt för oss i Sverige som är vana att betala 25% i moms, och dessutom får nöja oss med magrare pensionsvillkor och högre pensionsålder för att kunna vara generösa mot hela världen, inkl. Grekland.

Relaterat:
Vi betalar Greklands höga pensioner via EU.
Svenska pensioner på jumboplats

/Elfyma+

4 Responses to Grekland vill låna ännu mer för att kunna betala av på gamla lån

  1. Sofia skriver:

    Detta är väldigt viktigt att få upp på bordet.

    Vi har under årtionden betalat lön till politiker och tjänstemän för att de ska tillvarata våra intressen. Nu får vi amatörer på obetald tid analysera vad som gått så urbota fel! Suck…

  2. Christer Gustafsson skriver:

    Det hövliga är att det kommer att gå igenom! Greken var så djävla smart så han åkte till Putin o låtsades att de var polare o att Putin ev skulle betala lånen mot att öppna Flottbaser i Medelhavet! Då sket Tyskan på sig o andra Bullar i Ung en! Huppp!

  3. Benny skriver:

    Problemet är att det inte bara är Grekland som är bankrutt! Listan kan göras lång i västvärlden som alla lever över sina tillgångar…några ur högen bara, GB, Portugal, Frankrike, USA, Irland och snart Sverige. Den enda skillnaden är att grekerna vägrar betala på sina skyhöga låneräntor till bankirerna och alla vet att faller Grekland kan andra bankrutta stater få samma ide vilket till varje pris måste stoppas av bankirerna.

  4. […] Relaterat: Grekland vill låna ännu mer för att kunna betala av på gamla lån […]

Lämna en kommentar