Granskning av våra förtroendevalda mm

Granskning Sverige ringde till den Moderate riksdagsledamoten Fredrik Schulte, som i två debattartiklar försvarat decemberöverenskommelsen som en demokratisk nödvändighet.

GS frågar bl.a: När oppositionen regerar ihop med regeringen, kommer man inte väldigt nära diktatur då?
Istället för att, som alla andra politiker och journalister, lägga på telefonluren i örat efter en kort stund, försöker Fredrik Schulte köra på taktiken att svara med långa, intetsägande svar, fullt av plattityder, som ”deskriptiva egenskaper”, ”makroekonomi” och ”semantiska tolkningar” . Länk till inslaget på YouTube.

Apropå Fredrik Schulte så besökte jag Sveriges Riksdag igår för att höra hur mina skattepengar används.
Ämnet för dagen var ekonomi och överskottsmålet (som regeringen vill avskaffa), men blev inte klokare av att höra den interna låtsasdebatten inom kartellen.

Riksdagen 2015Intresset för ”debatten” var som synes på topp
– tomt så när som på de tio talarna

Hade hoppats få höra SD:s Oskar Sjöstedt tvåla till kartellen, men ingen från SD deltog. Debatten blev därför bara ett spel för gallerierna (för oss fyra som satt på åskådarläktaren).
Hade god lust att kasta mig in i debatten (ekonomi är ju mitt favoritämne), men hindrades av vakter som stod beredda att kasta ut mig om jag ens vågade släppa en fjärt.

Sällström i talarstolenSD:s Sven-Olof Sällström fick tala för döva öron och tomma stolar

Det andra ämnet handlade om nivån på A-kassan. SD:s Sven-Olof Sällström gjorde ett hyfsat inlägg. Men vad har hänt med Åkessons biffige ”livvakt” som idag knappt kunde stå på benen ? Sjukdom ?

Fredrik Schulte gjorde också ett inlägg i ämnet men jag lyckades inte begripa vad han egentligen menade. Huvudbudskapet var att ”högerpopulistiska” SD låg till vänster om vänstern.

Björn Söder var för dagen förste talman och visade en ängels tålamod i sin nya roll. Hur han och de andra på talmanspodiet orkade lyssna på ordflödet utan att gäspa är en prestation.
Blev själv tvungen att gå ut för att få ”frisk luft”, i likhet med de hårt arbetande riksdagsstenograferna som avlöses varje kvart.

Avrundade besöket i maktens boning (Stockholm) med Holmens bolagsstämma på anrika Grand Hotell.
Det var en fröjd att lyssna på resultatinriktade företagsledare, efter de tröttsamma låtsasdebatterna i Riksdagen.

Holmen AB tillhör vår basindustri -ett bolag som skapar betydande mervärden och exportinkomster genom att förädla avkastningen från vår ursvenska skog. Ett bolag som många skogsägare har en relation till.

Holmens bolagsstämmaFredrik Lundberg lockade betydligt fler åhörare

När ordföranden öppnade för frågor så dök det upp en radikalfeminist/Miljöpartist som ville driva plakatpolitik. Det var en sk. hållbarhetschef anställd på ett pensionsbolag med kopplingar till dubiösa organisationer som Grenpeace (miljörörelsens AFA). Hon krävde att bolaget på något sätt skulle engagera sig mot sexköpsaffärer.

Akta er för bolag som anställer sk. hållbarhetschefer ! Det handlar nästan alltid om inkvoterade kvinnor med grumliga agendor. Våra exportföretag behöver inte fler ”utmaningar” – det räcker med konjunktursvackor och elaka konkurrenter. (Relaterat).

Eftersnack:
Besöket i Sveriges Riksdag blev en märklig upplevelse. Det var som att försöka ta sig in på Fort Knox med väldigt många restriktioner. Man skulle bl.a ta av sig ytterkläderna och lämna väskor efter att de genomsökts och röntgats. Faktiskt värre än i Arlandas säkerhetskontroll. Dessutom vakter som hängde över axeln och blängde hela tiden, som om de trodde att jag var kapabel att mörda ledamöterna med bara händerna sittande på läktaren. Avståndet mellan väljare och politiker har blivit skrämmande stort.

På bolagsstämman var det precis tvärtom, trots de hårda tagen på SCA:s stämma dagen innan.
Storägare som Fredrik Lundberg gick runt och minglade med oss småsparare, helt utan bodyguards.
Med sina 62% av rösterna hade han kunnat negligera oss alla – men det gjorde han inte- för han förstod värdet av att så många som möjligt känner sig delaktiga och därmed stöder bolaget och näringslivet. Det är praktisk politik.

Själv fick jag ett givande samtal med koncernchefen och Vd:n , en floskelbefriad ledare i min smak. Det är så man skapar positiv respons och förtroende för bolaget bland allmänheten.

Här har ömhudade politiker och journalister något att lära av näringslivet.
Det håller inte i längden att göra sig oanträffbar för sina väljare och läsare.

/Elfyma+

6 Responses to Granskning av våra förtroendevalda mm

 1. xmaverickx skriver:

  Oscar Sjöstedt: ”DET FINNS INTE PÅ VÄRLDSKARTAN ATT VI SKULLE STÖDJA PUTIN!” I Riksdasshuset för några dar sedan.
  Men Obama och (nazisterna i) Pentagon går bra för kräket som ställer in sig hos de övriga 7 landsförrädarpartierna.

 2. R Ericksson skriver:

  Men vad har hänt med Åkessons biffige ”livvakt” som idag knappt kunde stå på benen ?
  Var han inte nykter ????????????

  • elfyma+ skriver:

   Ja han var nykter. Men han linkade och såg ut att vara sjuk.
   Såg plågad ut när han tvingades stå och tala.

 3. R Ericksson skriver:

  Förr kallades Riksdagen för Transportkompaniet eftersom ingenting beslutas där. Det har redan beslutats i utskotten !!

 4. Pensionären skriver:

  Du har rätt i att säkerhetskontrollen har blivit rent skrämmande. Jag besökte nyligen regeringskansliet och UD i ärenden att hämta ut dokument på mitt jobb. Det är vakter överallt, OCH de är alla numera arabisktalande också! Såg flera vakter, kanske alla, som var från MÖ. Varför?

  • elfyma+ skriver:

   Även under mitt riksdagsbesök var ovanligt många vakter, mer än häften, från MÖ. Att kritisera islam blir livsfarligt. Något som riksdagsledamöterna ska förhålla sig till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: