Klyftan mellan politiker och medborgare ökar

Trots att trycket ökat kraftigt de senaste åren anser fyra av fem lokala toppolitiker att deras kommun har ett flyktingmottagande med bra kvalitet. Endast en av tio vill att Sverige ska ta emot färre flyktingar. Det visar en granskning i veckans nummer av Dagens Samhälle.

Politikerna tycker inte alls som folket. När SOM-institutet vid Göteborgs universitet ställt samma fråga till medborgarna är andelen som tycker att Sverige ska ta emot färre flyktingar 44 procent. Det var resultatet i den senast publicerade mätningen för ett år sedan, skriver Dagens Samhälle.

I samma tidning skriver en annan krönikör om att politikerna vill avskaffa bostadskön och införa ”aktiv bostadsförmedling” i stället.

Politikerna kan då godtyckligt fördela bostäderna till nyanlända utan att ta hänsyn till kötid. Idag måste man för att få förtur åberopa sociala eller medicinska skäl, eller ha partikamrater som arbetar på Bostadsförmedlingen. Känner folk som utnyttjat dessa möjligheter med framgång.

Om politikerna får som de vill så räcker det med att vara nyanländ för att få första tjing till bostad. (Läs mer).

Sverigedemokraterna kan bli största parti i bostadsbristens storstäder om nyordningen införs.

/Elfyma+

2 Responses to Klyftan mellan politiker och medborgare ökar

 1. R Ericksson skriver:

  För två år sedan blev en pelletsfabrik nedlagd i Vansbro 30 gubbar arbetslösa. Det kom inga nya jobb men istället kom 30 nya flyktingar.
  – Nu försvinner 400 jobb i Khatrineholm, många av de uppsagda kommer att lämna flyktingstaden och in kommer mer flyktingar och socialfall. Sverige idag jobb försvinner – flyktingar in , till slut konkar kommunerna.
  Elfyma vilken kommun går först i KK ?
  Jag tror Malmö eller KHATrineholm !!

 2. Bertil skriver:

  Jag vad ska man säga det har är bara början än på den ”Nya Tiden”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: