Industrin flyttar ut från den humanitära stormakten

Telekomjätten Ericsson lade igår ett varsel för 2200 av de 17580 anställda i Sverige. Neddragningen berör i princip alla orter där företaget är verksamt.

Fabriken i Katrineholm avvecklas och 850 konsulter mister sina uppdrag. Ericson sparkar 2 200 anställda och konsulter i Sverige. (Läs mer).

Tillverkning flyttar ännu en gång utomlands, denna gång till kontraktstillverkare i Polen.

Mediateatern (SVT, SR, tidningar) spelar nu upp en orgie i hycklande medömkan och intervjuar gråtande anställda, kommunalpolitiker och Regeringen.

Media borde istället fråga sig varför vår exportindustri flyttar tillverkning och utveckling utomlands istället för att stanna kvar och verka inom den humanitära stormakten Sverige. Kan det månne vara det höga skattetrycket och politikernas plakatpolitik som bidrar till utflyttningen ? Ägarna kanske inte vill betala priset för politikernas nycker och generositet med deras och våra pengar ?

Ericsons varsel kommer 3 dagar efter att Sony varslade 1000 anställda i Lund. (Läs mer). Och inom vår försvarsindustri oroar man sig för konsekvenserna av Regeringens ansvarslösa utrikespolitik i mellanöstern.

Om företag som Bofors och Hägglunds inte kan verka i Sverige så kan de utländska ägarna välja att flytta verksamheten från den humanitära stormakten. Då försvinner även Löfvens gamla svetsjobb i Ö-vik.

Vår exportindustri är vår tids hjältar som vi borde hylla istället för att bespotta och motarbeta. Det räcker inte med att fälla hycklande krokodiltårar framför TV-kamerorna efter att företagen lagts ner eller flyttat utomlands.

Katrineholm, som drabbats av många industrinedläggningar,  har en ”blomstrande” invandringsindustri – så vad har de att klaga på (ironi).
Det enda som påminner om den gamla industrin är Toalettmuséet.

Norrköping, som också drabbats av många företagsflyttar/nedläggningar, hade tidigare att förnämligt museum, Arbetets Museum, där man kunde få se en utställning över alla större företag och gamla välkända produkter som försvunnit.

Muséet har nu byggts om till en rödgrön propagandacentral, dit skolungdomar slussas för att hjärntvättas. Jag har varit där och sett det med egna ögon. Låtsasmuséet lovprisas nu av de industrifientliga kulturnissarna (Läs mer).

/Elfyma+

Relaterat: 
Den stora utmaningen -Vad ska vi leva av när industrin flyttat ?

5 Responses to Industrin flyttar ut från den humanitära stormakten

 1. Luntan skriver:

  Vem skall försörja vem? Såg en uppgift helt nyligen att LO begärt skattehöjningar för att välfärden(?) skall kunna behållas. Men vilket slags välfärd det gällde och för vilka nämndes inte…

 2. xmaverickx skriver:

  Detta sysslar den humanitära stormakten med.


  Alltså precis den raka motsatsen till det de vill ge sken av.
  De onda begår ALLTID sina gärningar i det godas namn.

 3. TheMinimizer skriver:

  Snart kommer 100% att vara sysselsatta med att dela ut bidrag åt varandra.

  • ericr45 skriver:

   Om du bara visste hur nära sanningen du är..
   Palme (alltid denne ekonomiske novis, Palme..) sade att ”de nya jobben kommer i offentliga sektorn”. Om han begrep att detta var jobb som till 100% finansierades av andras skattemedel är obekant.
   Offentliga sektorn ökade dock under Palmes tid, så mycket att när man extrapolerade ökningen kom man fram till att runt 2015 skulle ena halvan av folket vårda den andra.
   Nu blev det ju lyckligtvis inte så, det kom lite emellan, en magnum 45 bl a
   Men tankarna existerar fortfarande i högönsklig välmåga på Sveavägen 68, de sitter förmodligen i väggarna–..

 4. […] Relaterat: Industrin flyttar ut från den humanitära stormakten […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: