Fritös startade ”mordbranden” i Eskilstunamoské

Enligt uppgifter från en poliskälla ska branden ha startats av en fritös som fattat eld. Det ligger alltså, enligt poliskällan, inget attentat bakom branden.(Uppdaterat 13/3-15)

Vid branden på juldagen befann sig ett större antal personer i lokalen och dessa tvingades fly genom fönster för att rädda sig ur lågorna. Som ett under skadades ingen allvarligt.

Sedan branden har spekulationer kring brandorsaken florerat. Till en början trodde man att branden startats av ett brinnande föremål som kastats in i lokalen. (Ekuriren).

När polisen tidigare gick ut med att det inte var en mordbrand vägrade kassören i moskéföreningen tro på polisen. (läs mer).

När media basunerade ut att det var en mordbrand så vägrade jag tro på mediateatern (Läs varför).

Vuxna muslimer är som små barn som ertappats med att i smyg ha lekt med elden. De blånekar, ljuger och skyller på andra. Ynkligt !
Kommer dessa korantuggare någonsin att bli vuxna och ansvarstagande ?

Uppdaterat 13/3-15
Polisens utredning utesluter ett attentat mot moskén utifrån.
I den brandtekniska utredningen från nationellt forensiskt center bedömer den sakkunnige att det underlag som finns talar för att branden startat genom ”lek med eld, anläggning eller våda”. (SR)
Till en början arbetade polisen efter uppgifter om att något skulle ha kastats in i lokalen av personer som sedan sprungit därifrån. Men under utredningens gång har dessa uppgifter avfärdats som ryktesspridning.

/Elfyma+

5 Responses to Fritös startade ”mordbranden” i Eskilstunamoské

 1. R Ericksson skriver:

  Mussar orsakar problem och mer problem och ännu mer problem och Svenne betalar för kalaset !!

 2. Blodsven skriver:

  Var finns alla ”kärleksbombande” idioter när muslimer bränner kyrkor? Dessa hjärndöda PK-arslen är ännu ett stort samhällsproblem…

 3. adarkomdenja skriver:

  En av de första, och största idioterna, som ”såg allvarligt” på händelsen och kallade branden ”ETT AVSKYVÄRT DÅD” var Sveriges statsminister Stefan Löfvén. Att en regeringschef sällar sig till skränvänstern och gatupöbeln, grundat på totalt felaktiga grunder, visar att Sverige är i djup kris, och rutschkanan lär fortsätta, med såna korkskallar i ansvarig ställning. Han borde avgå, eller minst be svenska folket om ursäkt, för detta exempellösa bottennapp.

 4. jahapp skriver:

  som vanligt så finns det ingen dementi när motsatsen bevisats..
  vi vet ännu inte hur branden har startat, men vi vet att det inte är en fritös som startade den… det och att rubriceringen fortfarande är hatbrott.

  Jag ger en applåd till den första som faktiskt vågar stå för att dom dragit förhastade slutsatser om detta genom att tro sig veta sanningen innan utredningen är klar baserat på rykten.

  • elfyma+ skriver:

   Och var finns bevisen för att det var ett hatbrott ?
   Fredrik Wallén, polisen: Polisens utredning utesluter ett attentat mot moskén utifrån. (SR)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: