Två döda efter kraftig explosion i lägenhet

Två personer har dött efter en explosion i det invandrartäta bostadsområdet Brandkärr (lilla Mogadishu) i Nyköping, vid 16-tiden i dag. Enligt polisen inträffade explosionen i den aktuella lägenheten. (Uppdaterat)

Explosionen inträffade ett par våningar upp i ett flerfamiljshus där en del av balkongen och flera fönster blåstes ut. När ambulans och polis kom till platsen hittades en svårt skadad man som avled på sjukhus.

Lägenheterna har ingen gas. Enligt polisen handlar det sannolikt om ett brott:

– Det handlar i princip alltid om brott när något sådant händer, den nuvarande brottsrubriceringen just nu är grov allmänfarlig ödeläggelse, säger polisens presstalesman Fredrik Wallén på polisen till DN.

Polisens bombgrupp har kallats in från Stockholm för att undersöka lägenheten, både för att se om det kan finnas ytterligare farligt material samt att försöka hitta en orsak till detonationen. DN.

I Brandkärr bor mest invandrare, främst somalier.
Det var i Brandkärr som en man väcktes av ylande muslimer.

SÄPO är inkopplad.
De två döda männen är kända sedan tidigare som kriminella. Polisen räknar med att kunna fastställa identiteterna på onsdag (SN).

Polisen tror att det var en bomb. Men sprängmedlet har ännu inte analyserats.(SN)
Hyresvärden, Nyköpingshem, har inte tillåtit andrahandsuthyrning av den aktuella lägenheten (SR-Sörmland). Men andrahandsuthyrning kan ändå ha skett utan värdens vetskap.
Enl. folkbokföringen är det Safet Diljaj (46år) och Senad Diljaj (26år) som är skrivna på lägenheten. Diljaj är ett vanligt släktnamn i Bosnien.

Uppdatering:
En 30-årig man har gripits på adress i Stockholm misstänkt för inblandning i explosionen i måndags. Han greps igår och misstänks för medhjälp till förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse/grovt brott. (SR).

Fortsättning följer.

 /Elfyma+

5 Responses to Två döda efter kraftig explosion i lägenhet

 1. adarkomdenja skriver:

  Bara att hoppas att det var ett självmordsbälte som small av.

 2. xmaverickx skriver:

  Jag blir hellre jagad av ylande vargar (de var här före oss), än av ylande anomalier/zoomalier/somalier.

 3. R Ericksson skriver:

  Sverige och svenskarna blir varnade hela tiden om invandringens farlighet, men reaktionen är den motsatta , fler blattar och skäggbarn

 4. Ådärkomdenja skriver:

  Enligt Flashback: ‘Bombexperterna var en kristen från Irak, och en Zoomalier (troligen muslim)’.

  En tredje man gripen i Stockholm, advokat Thomas Martinsson utsedd försvarare… ”helt oskyldig, ingen inblandning, bla-bla” att vänta. Bra iaf att det finns en levande, gripen svinpäls, som man förhoppningsvis kan pressa ur vad som hänt (och ambitionerna med sprängbomber).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: