Sparkar Virtanen uppåt. Eller..?

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/fredrikvirtanen/article20351531.ab

Det finns ingen, förutom extremister, som ifrågasätter Lars Vilks rätt att teckna sina Muhammedkarikatyrer och ställa ut dem. Ingen. Det hädas och kränks dagligen.

Terroristerna har, helt enligt plan, lyckats öka motsättningarna, rädslan och ljudvolymen i samhället men yttrandefriheten har snarast stärkts. Charlie Hebdo utkom veckan efter dådet. Manifestationerna har varit enorma. Alla ställer sig upp och står upp. För friheten. För demokratin. För yttrandefriheten. Det är bra.

Men kan vi gå ett litet steg längre? Göra en liten maktanalys? Ställ följande fråga om konst, satir, journalistik och nätinlägg:

– Vad ska det där vara bra för? Är det värt att publicera dynga bara för att vi kan? För att vi får?

Konstprojektet Lars Vilks har i åratal sparkat nedåt. Han tycker kanske att det är kul. Han kanske har en politisk agenda. Han kanske vill säga någonting. Fine. Kör på bara.

Men, varför ska en tidning eller sajt eller du eller jag publicera bilder som sparkar neråt? Det är den väsentliga frågan. Vad är vitsen? Vad är vitsen med kränkande karikatyrer av judar, muslimer och romer? Man kan, man får vanligtvis. ”Konst” för konstens egen skull. Men vad är de bra för?”

………………….

Är det verkligen en korrekt beskrivning att Lars Vilks Muhammedteckningar är “sparkar neråt”..? Visserligen kan naturligtvis “vanliga”, t o m sekulariserade, muslimer ta åt sig när profeten Muhammed i strid med de fundamentalistiska tolkningarna av Islam och Koranen avbildas – och därtill i skymfande skisser.

Men Lars Vilks, m fl “blasfemikers”, måltavla för sin kritik är ju faktiskt de härskande och förtryckande fundamentalister som – genom hot och (IS-)terror – håller stora delar av världen i  skräck. Inte bara Västvärlden och Europa medelst terrordåd, utan också alla de muslimska delarna av världen.

Detta är tydligen något som Fredrik Virtanen väljer att helt bortse från. För att istället göra de bekväma Politiskt Korrekta kommentarerna av ett i grunden fruktansvärt stort och allvarligt problem för hela världens befolkning.

Som svensk är det ytterst motbjudande att åse och läsa den lönnfete Virtanens artiklar i en av skattebetalare med presstöd finansierad tidning. Därtill ett blad som ursprungligen betraktades som ett organ för arbetarrörelsen, d v s ett media för tillvaratagande av folkets intresse och väl o ve i Sverige.

6 Responses to Sparkar Virtanen uppåt. Eller..?

 1. R Ericksson skriver:

  Han skrev detta när han var bakis, han är ett skämt, han är journalist och alkoholist !!
  ”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””

  Media is just a word that has come to mean bad journalism.
  Graham Greene

 2. TheMinimizer skriver:

  Virtanen förolämpade just 1500 miljoner muslimer genom att påstå att de är oss underlägsna.

 3. TheMinimizer skriver:

  Eftersom muslimerna, precis som zigenarna, anser sig vara förmer än oss, är det fullt korrekt att göra narr av dem.

 4. ericr45 skriver:

  Naturligt ska vi göra och handla som mussarna uppmanar oss till, för då kommer de att vara snälla mot oss, när de kommer i majoritet..
  ELLER HUR Orback?

 5. Ådärkomdenja skriver:

  Fyllepajasen Virtanen ägnar sig åt att värdera konstnärsgraden/kvaliteten i publicerade verk, nu Vilks rondellhund. Vilken kunskap och legitimitet har denne rödvinsssvullne Södermalms-”elitist” för denna grannlaga uppgift? Mig veterligen ingen. Som ‘krönikör’ på solkiga Aftonbladet kanske han duger, men i övrigt en helt umbärlig figur. En förbrukad nolla.

  Yttrandefrihet är TOTAL, på gott och ont. Så fort inskränkningar införs, så tappar begreppet sitt värde. Och yttreandefrihet SKALL vara obekväm. Just därför är begreppet så viktigt. Sliskiga medlöparåsikter, a la gammelmedia, kräver ingen yttrandefrihet, men kontroversiella gör.

 6. R Ericksson skriver:

  Ossin Cuntwell har en knäpp artikel idag i AB
  Skriver han 10 artiklar så är 9 knäppa !!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: