Tiggare äventyrar turistsatsning i Nyköping

Nu har föreningen som hjälper tiggare i Nyköping fått tillgång till en villa som härbärge för sina gunstlingar.

Föreningen EUM, Stöd till EU-migranter, har under en längre tid kämpat för att tiggarna på Nyköpings gator ska ha någonstans att ta vägen och pressat kommunen till att gratis ställa upp med en ståndsmässig villa för EU-tiggarna. (SR). Villan hade tidigare använts för ungdomsverksamhet -något som kommunen inte ansåg sig ha råd att bedriva längre. (SVT).

Sali, Silica och Alexandru var härbärgets första gäster. Foto: Christy Chamy/Sveriges Radio.

Bara några dagar efter att Röda villan i Nyköping öppnats som härbärge för EU-migranter i Nyköping, har eldsjälarna bakom härbärget tröttnat.

Föreningen, som har över tvåhundra medlemmar på Facebook, försökte få flera personer att engagera sig -men det kom bara en person.

Föreningen vill nu att kommunen anställer servicepersonal (uppassare) för dessa stackars ”EU-migranter” – tiggare som gör sitt bästa för att skrämma bort turister och kunder i centrala Nyköping.(SR).

Kommunen, som satsar stort på turismen, har nu chansen att slå krokben på sig själva genom att locka till sig ännu fler påstridiga tiggare.
När det är dåligt väder så går zigenarna t o m in på stadens gallerior för att tigga. Stadens centrum har blivit osäker och motbjudande. Shoppinghumöret svalnar när man måste löpa gatlopp mellan tätnande led av tiggare.

Lägg därtill att hotellen i kommunen håller på att omvandlas till asylboenden – hotell som inte längre tar emot betalande turister.
Antalet ”gästnätter” i kommunen kommer förvisso att öka om man klämmer in 4 asylsökande i varje rum, men det ger knappast klirr i den kommunala ekonomin. För asylhotellen drivs av parasiterande entreprenörer som inte skattar i Nyköping, om ens i Sverige.

Att vara turistchef i Nyköping är inte längre något drömjobb.
Det är ett omöjligt uppdrag.

/Elfyma+

6 Responses to Tiggare äventyrar turistsatsning i Nyköping

 1. Blodsven skriver:

  Bara att kalla ohyran ”EU-migranter” visar bara vilka hönsarslen vi har inom politik och idiotmyndigheter. En polare hade koll på en av ohyran som satt och yrade ”-I´m poor and hungry” och naturligtvis gick en massa idioter och la pengar i muggjäveln. Till slut sa polaren åt folk att ge för helvete inte en spänn åt tattarjäveln, för fattig fan var nyss in och spelade på trav för ett antal hundralappar. En del fattade, men lika många idioter skällde naturligtvis på budbäraren….

 2. xmaverickx skriver:

  Man får inte ha ett endaste litet fågelbord utanför sitt fönster om man bor i hyreshus, för fröerna som småfåglarne sprätter omkring sig faller till marken vilket kan locka till sig ohyra i form att råttor.
  Men att hyra/köpa en villa för att mata tvåbenta diton, vilka kommer att locka till sig ännu fler, tack vare dessa ”goda” givmilda personer, det går bra.

 3. R Ericksson skriver:

  Alla Sveriges ” do gooders ” som lallar med zigge patrasket är en fara för Sverige.
  Här i mina trakter går dom och ringer på dörrarna också !!

 4. anonym skriver:

  Era kommentarer är extremt nedvärderande. Jag har själv en personlig kontakt med många av de som tigger i Nyköping. Vill ni ha lite fakta om vad det är för förhållanden de kommer ifrån så får ni nog undersöka lite längre än era egna navelhålor.

  Men ni verkar ju skita i vilket, med tanke på de kommentarer ni fäller om dessa stackars fattiga människor. Ni borde ransaka er själva och fundera över varför ni blir så förbannade på fattiga människor som inget har. Var glad för att ni själva har det så bra ställt i stället för att slå ner på andra som har det värre.

 5. […] pengar på att utveckla turismen, samtidigt som man satsar pengar på att skrämma bort turisterna. Nyköpings kommun är om möjligt värre. Norrköping är inte […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: