EU-tiggare vill ha gratis tandvård utan ID-kontroll

Svenskar som behöver tandvård får räkna med att det kommer att svida rejält i plånboken. Ofta handlar det om tiotusentals kronor för äldre svenskar med dåliga tänder- pengar som fattiga pensionärer inte kan skrapa ihop.

tanddolument.jpgDyrt för svenskar – gratis för EU-tiggare

EU-tiggare från Rumänien och Bulgarien har fram till nu haft en gräddfil till gratis tandvård på en klinik i Linköping- något som retat upp skattebetalare och svenskar som själva inte har råd att gå till tandläkaren. (relaterat).

Kliniken fick ta emot arga samtal från patienter som tyckte att det var orättvist att skattemedel gick till EU-migranterna, det publicerades arga insändare i Corren och på diverse bloggar och diskussionsforum rasades det mot verksamheten.

Verksamheten ska nu läggas ner i sin nuvarande form. EU-tiggarna ska i stället hänvisas jourtandvården på jourkliniken i Skäggetorp.

Efter förändringen är det få tiggare som ens bryr sig om att be om tandläkarhjälp.

De erbjuds tandvård för symboliska 50 kr – men då måste de visa upp sina ID-kort – något som zigenarna uppenbarligen inte står ut med. (Corren).

/Elfyma+

Relaterat:
Får ”nyanlända” gratis tandvård i Sverige ?

2 Responses to EU-tiggare vill ha gratis tandvård utan ID-kontroll

  1. TheMinimizer skriver:

    Dags att höja statusen på zigenarna. Låt dem ta fil kand i tiggeri på blatte-Harvard. De kan luncha tillsammans med polishögskolan och sjunga kumbaya tillsammans.

    Tigggeri förtjänar verkligen att bli ett eget ämne. Det är inte alls självklart vilken metod som är effektivast då det gäller att leva som parasit på ett värddjur. Logistik behövs också då mycket resor är inblandat. Det gäller att lägga sig precis under den punkt där värddjuret avlider. Man bör också undersöka internationellt samarbete med fackföreningarna. Kanske tom hota med strejk!

  2. Hans Nilsson skriver:

    En spark i röven och ut ur landet är det som vi Svenskar skall ställa upp med..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: