Psykologer kan inte ”bota” islamister i Sverige

Psykologhjälp och psykiatrisk vård är inte en del av lösningen på terrorn och extremismen.

Våldsbejakande jihadism är en politiskt religiös riktning och ingen psykisk störning, lika lite som annan politiskt extremism är det, skriver Erik Wennström, med. dr i psykiatri och leg. psykolog, i Dagens Samhälle.

Socialt avvikande beteende, till exempel politiskt eller religiöst, samt konflikter som först och främst föreligger mellan individen och samhället som regel inte utgör psykiska störningar, enligt den gängse definitionen av psykisk störning.

Erik Wennström har överseende med att okunniga kommunalråd i t ex Örebro inte begriper bättre, men tycker att det är illavarslande när regeringens ”terrorexpert”, Mona Sahlin, så kapitalt missuppfattat sitt uppdrag. (Läs mer).

Erik Wennström har så rätt. Det är bara i diktaturer som psykologer lyckats ”bota” oliktänkade och religiösa fanatiker. De spärrades in på livstid på mentalsjukhus eller skickades till arbetsläger i Sibirien.

Det effektivaste botemedlet mot terrorism är att upplysa islamisterna om att koranens 72 jungfrur är en felöversättning av arameiskans druvor (ett gammalt syriskt/kristet språk). (Läs mer)

Varför offra livet för ynka 72 druvor i profetens paradis och samtidigt gå miste om de otrognas socialbidrag, smartphones och internet ?

Historien är full av felöversättningar och vantolkningar som utnyttjas flitigt av politiska och religiösa fanatiker (Läs mer).

/Elfyma+

3 Responses to Psykologer kan inte ”bota” islamister i Sverige

 1. Blodsven skriver:

  Skönt med bildade personer som inte rapar PK-floskler.
  Däremot har jag inget överseende med att okunniga hönsarslen inom politiken inte begriper bättre….

 2. xmaverickx skriver:

  ”Det effektivaste botemedlet mot terrorism är att upplysa islamisterna …”
  Och så borde man upplysa muslimerna om att det INTE var Muhammed som grundade Islam, utan Jesuiterna (Antikristna) i Vatikanen, för att slå ned judar och kristna.

 3. Janne skriver:

  För att en psykolog ska ha möjlighet att bota en psysiskt sjuk människa så bör personen i fråga allra först ha en hjärna att bota. Men i muslimernas fall så är det väl ytterst tveksamt om en fungerande hjärna över huvud taget existerar?
  MVH
  Janne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: