SD-sionist utpekas som ”värsta antisemiten”

Ett uttalande av Sverigedemokraten Björn Söder om judar listas som en av de tio värsta antisemitiska händelserna i världen under 2014 av Simon Wiesenthal Center. (TV4). (Uppdaterat).

Björn Söder bemöter kritiken genom att skriva i Jerusalem Post.
”SD är Sveriges ivrigaste pro-Israel parti, starkt emot Sveriges erkännande av en palestinsk stat samt eventuellt stöd till den palestinska myndigheten, som vi inte vill förknippas med ekonomiskt medhjälp terrorism på något sätt. Tillsammans med en judisk kollega, på en resa till Israel under våren 2012 besökte jag bland annat Samaria och Golanhöjderna för att få en förståelse om situationen för det judiska folket i Israel.
Jag besökte också Knesset och träffade flera israeliska politiker. De som känner mig är väl förtrogen med min starka engagemang för staten Israel och det judiska folket. Att då bli anklagad för den direkta motsatsen är direkt kränkande.
Sverigedemokraterna förespråkar en politik för assimilering, vilket innebär att invandrare som kommer till Sverige bör förväntas att anpassa sig till det svenska samhället”. (Källa).

Centrets motivering för Söders ”utnämning” låter bisarrt.
Söder ska ha talat om assimilering även av judar i det svenska samhället, vilket Centret anser vara ett uttryck för ”antisemitism”.

Simon Wiesenthal Centret startades i syfte att jaga naziförbrytare från andra världskrigets dagar. Nu när alla är avrättade eller avlidna så försöker de motivera sin existens med att fantisera ihop sagor om antisemiter i varje buske.
Det finns också uppgifter som tyder på att Simon Wiesenthal inte alls är någon framgångsrik nazijägare, utan en mytoman som förhärligar sig själv (Läs mer).

 /Elfyma+

Relaterat:
Kan alla bli svenskar ?
Palestinabeslutet kritiseras av sionisterna
Vem har den historiska rätten till ett land ?
Sanningen om staten Israel

9 Responses to SD-sionist utpekas som ”värsta antisemiten”

  • elfyma+ skriver:

   Den ”svenska” judinnan skriver:
   ”Istället för att kämpa för att vara svenskt vi bör kämpa för våra rättigheter att vara judar i Sverige, njuta minoriteters rättigheter och skyddad minoritetsstatus”.
   Det handlar alltså om att tillskansa sig privilegier (positiv särbehandling) som inga etniska svenskar har. Men hon vill inte betala priset för sina privilegier. För privilegier väcker ont blod hos dem som inte inte omfattas av privilegierna.

 1. Erik skriver:

  Här är en sågning av Simon Wiesentahl och hans center: Enligt den artikeln så var han inte ens bra på att jaga nazister.
  http://vedebesegrade.blogspot.se/2012/04/grass-reepalu-wiesenthal-och-sanningen.html

  • elfyma+ skriver:

   Tack för tipset. Lägger in en länk till inlägget.

   • Erik skriver:

    Var litet försiktig. Inlägget är skrivet av en före detta ordförande i plogbillsrörelsen och han som driver radio Tyresö och en man som har jobbat ideellt hela sitt liv och med ideellt bistånd till afrika. Men vissa delar av sidan tenderar till ”hitorierevisionism” eller vad man skall säga. Så kan vara en bra ide att läsa mycket på sidan innan du länkar till den. Han skriver också mycket om boken ”other losses” som anses kontroversiell.
    Bästa kanske vore om du kunde ”cherrypicka” fakta om Wiesentahl, finns ju mycket länkar på den där sidan som går att använda för sig själva.

   • Erik skriver:

    Och låt gärna bli att publicera min kommentar ”Var litet försiktig” om det passar bäst så. Var ju bara ett slött sätt för mig att kommunicera till dig.

 2. Christer skriver:

  Länkade pga stöd för Björn Söder.

  • elfyma+ skriver:

   Jag förstår det. Min slutsats ska också tolkas som ett stöd för Söder (i detta fall). För som jag tolkar det så är SD emot särbehandling av olika folkgrupper- vilket jag också är emot.
   Men till skillnad mot Söder och SD så anser jag att det även borde gälla i Israel, för att uppfattas som trovärdigt.

 3. R Ericksson skriver:

  Mycke mums mums här
  ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
  Real Jew News
  realjewnews.com/Översätt den här sidan
  Welcome To ”REAL JEW NEWS!” My Name Is Brother Nathanael Kapner I’m A ”Street Evangelist”. I Grew Up As A Jew I’m Now An Orthodox Christian. I Wish To …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: