SD-väljare stigmatiseras av låtsasforskare

Valrörelsen har startat. Media går idag ut med att den typiske SD-väljaren är extremt ”främlingsfientlig” och ”intolerant”, åberopande två skattefinansierade låtsasforskare vid Linköpings universitet. (Uppdaterat)
(SVT-Mittnytt 4/12 start 05:22)

Tim Mûller
Peter Hedström, sociolog och Tim Müller, filosof och ”forskare”.
Institutet för analytisk sociologi (IAS) vid LiU 

Den kraftiga ökningen av stödet för SD beror inte på missnöje med de etablerade partierna påstår ”forskarna, utan på att SD-väljarna är så extremt ”främlingsfientliga” och ”intoleranta”. Budskapet är att SD-väljarna inte kan lockas till de andra partierna ens om de begränsar invandringen så som de gjorde i Danmark och Norge.

Citat: ”Våra resultat visar att 50 procent av 2014 års SD-väljare ställer sig negativa till en muslim som granne, att 45 procent ställer sig negativa till en muslimsk vårdgivare åt sin förälder och att 80 procent av SD-väljarna ställer sig negativa till att en muslim gifter in sig i familjen. SD-väljarna reagerar även negativt på våra svagaste ”främlingssignaler” och uttrycker negativa attityder till att ha personer med utländska namn som grannar, vårdgivare och familjemedlemmar oavsett om personerna ifråga är muslimer eller inte.” (DN).

Det uppenbara syftet med denna låtsasforskning är att ”vetenskapligt” belägga att SD-väljare är så ”extrema” att de politiska partierna inte behöver ta hänsyn till dessa ”avvikare”. Och som av en händelse presenteras ”forskningsresultaten”, dagen efter att regeringen aviserat nyval.

Resultaten speglar inget annat än ”forskarnas” egna fördomar och deras politiska agenda. Det är som att upphöja TV-serien ”Blå ögon” till en vetenskaplig dokumentär. TV-serien demoniserar också  SD.

Med denna forskningsmetodik skulle nästan alla länder i vår omvärld definieras som ”extrema”, ”främlingsfientliga” och ”intoleranta”, inte minst våra nordiska grannländer.

”Forskarna” och deras politiskt korrekta meningsfränder borde i så fall också stämplas ut som ”främlingsfientliga och intoleranta” – när de själva röstar med fötterna och för dyra pengar flyttar till helvita områden för att slippa beblanda sig med analfabeter och ökenkrigare från avlägsna länder -och när de dessutom sätter sina barn i helvita friskolor av samma skäl. De röstar företrädesvis på de ”toleranta partierna” enl. valresultatet – inte på det ”intoleranta” SD som knappt har några väljare på högskoleorterna.

Hur ”forskarna” kunnat fastställa vilket parti de 4000 intervjuade röstat på kan också ifrågasättas. Det är väl ingen som frivilligt avslöjar att de röstat på SD för någon okänd person ? Och hur kan de veta vem som är ärlig och vem som ljuger framför mikrofonen (Valstugereportagen).
Vore det inte säkrare att mäta skallarna i stället ? (ironi).

Det troliga är att ”forskarna” gissat sig till partisympatierna beroende på hur man svarat.  Resultatet blir att ”forskningen” bara bekräftar ”forskarnas” egna förutfattade meningar -till vad nytta ?

Den vetenskapliga nivån och hederligheten har sjunkit till katastrofala nivåer vid våra högskolor och universitet, i synnerhet bland sociologer, statsvetare och kriminologer som blivit politiska aktörer i stället för seriösa forskare.

Linköpings universitet (IAS) gör nu sällskap med Södertörns högskola i gärdsgårdsserien  (Mer om FoU).

Vad de överutbildade teoretikerna vid detta universitet fortfarande inte begriper är att SD inte skulle behövas om de andra partierna lyssnade på oss. Vi röstar på SD i brist på bättre alternativ. Svårare än så är det inte.

Men det finns avvikare även bland sociologerna som tycker att multikulti-tramset drivits för långt inom högskolevärlden (Läs mer).

Nu fattas bara att ståuppare och chefsekonomer  ånyo träder in i valrörelsen för att kasta skit på SD och dess väljare och förutspå landets undergång om valboskapen röstar ”fel”. Väljarföraktet breder ut sig.

Noterar att den svenska OMX-börsen struntat i regeringskrisen.

Placerarna fäller inga tårar över den fallna muppregeringen.

Men vår hårt politiserade kyrka känner sig manade att manifestera.
De ska hålla förbön i stället för att ringa i kyrkklockorna denna gång.
(Källa: SR).

/Elfyma+

Relaterat:
Svensk forskning om invandring sågas i Norge

23 Responses to SD-väljare stigmatiseras av låtsasforskare

 1. Chris Blake skriver:

  Hur många muslimer får gifta sig med en svensk…

  • elfyma+ skriver:

   Muslimska män uppmuntras att gifta sig med (erövra) kristna kvinnor. Men villkoret är att kvinnan konverterar till islam – aldrig tvärtom.

 2. Bernt skriver:

  Instämmer fullständigt. Detta skit är en pinsamhet för universitetet.
  Vid detta bonnuniversitet kan tydligen vem som helst bli professor..
  Jag hånskrattade när jag läste skiten i på DN debatt.

 3. Erik skriver:

  De ställde också frågor om hur man förhåller sig till muslimer. Uppåt 10 procent av befolkningen är muslimer. Dessa kan då inte kategoriseras som ”rasistiska”.

 4. Sofia skriver:

  En PKagents fantasier om SDväljarnas innersta motiv och själsliv kallas vetenskap! 🙂
  Så här går det till i PK´s pseudovetenskapliga studier:
  PK-RUNDGÅNG (CIRKELBEVIS)
  PK föder, göder och reproducerar sig själv och sina anslag – man kommer aldrig fram till något p.g.a. antaganden i teoribygget inte bevisas. Propagandan utgör både grundantagandet och slutsatsen i påståendena.
  Om ingen utveckling sker och samma argument och fraser används gång på gång och om fakta bemöts med känsloutbrott och fula ord, om aldrig några bevis kommer fram – utgå från att det är fundamentalt fel. Vissa vinner på att upprepa falska påståenden. När ifrågasättande ”straffas” då är hela arrangemanget inte trovärdigt!

 5. ericr45 skriver:

  Detta är forskning på följande nivå.
  Du ramlar ihop på sängen fullt påkläd med skor och allt och somnar efter en öhhh .. ”glad kväll” ute..
  Följande morgon har du en dundrande huvudvärk!
  Ergo, man får ont i huvudet om man lägger sig med skorna på…

 6. Jern skriver:

  ”Med denna forskningsmetodik skulle nästan alla länder i vår omvärld definieras som ”extrema”, ”främlingsfientliga” och ”intoleranta” ”
  Så är det Elfyma. Vi människor är främlingsfientliga och intoleranta i betydelsen att vi är misstänksamma mot främlingar och att vi trivs bland likar. En och annan främling i en homogen population föder inget motstånd men om ett land med 7 miljoner invånare översköljs av ett par miljoner individer av tydligt främmande ursprung föder det motstånd. Till och med bland snälla svenskar.

 7. Lina skriver:

  Redan ditt sätt att referera till Peter Hedström och Tim Müller som sociolog respektive filosof visar antingen på en djup okunnighet eller på att din egen hederlighet befinner sig just katastrofalt låga nivåer. Om du ska kritisera någon för ohederlighet bör du åtminstone själv utgå från sanningen. . Peter Hedström är inte ”sociolog” utan professor och föreståndare för IAS vid Linköpings universitet och Tim Müller är filosofie doktor och forskare – utan citationstecken. Att du vidare bygger ditt resonemang om hur studien genomförts på rena antaganden (”Det troliga är att ”forskarna” gissat sig till partisympatierna beroende på hur man svarat.”) är ju fruktansvärt pinsamt och skrattretande. Vilka otroliga dumheter!

  • elfyma+ skriver:

   Jag gillar din sakligt underbyggda argumentation. Arbetar du på samma institution som låtsasforskarna ? Min uppfattning är att det har gått inflation i professorstitlar.
   Till saken hör att jag själv arbetat med forskning en stor del av mitt liv, med bl.a sociologer som arbetskamrater.
   Sociologerna var redan på min tid hårt politiserade och deras sk. forskning var ofta inte värd mer än pappret på rapporterna.
   Många av dessa sociologer är numera anställda som professorer för att hjärntvätta våra ungdomar likt forna tiders konfirmationspräster.
   Om du inte tror mig så kan lyssna på professor em. Leif GW Persson som sågar de politiserade professorerna/kriminologerna/sociologerna jämns med fotknölarna i senaste avsnittet av Veckans Brott.

  • R Ericksson skriver:

   Lina vill du ha zigenare och muslimer som grannar, flytta då till Rosengård så blir du kulturberikad varje dag.

   • Lina skriver:

    Tack! Bra att du skrev det där, för då blir allt ännu tydligare.

    Jag trodde att bloggpostens ämne var att ifrågasätta trovärdigheten i en undersökning och att det är vad vi diskuterar här också. Men plötsligt pratar vi nu istället om vår egen attityd till det du kallar zigenare och muslimer. Intressant. Ska jag av detta dra slutsatsen att de som ifrågasätter undersökningen per automatik själva är främlingsfientliga och intoleranta medan alla som är beredda att läsa den med mindre kritisk blick också måste vara motsatsen?

 8. Lina skriver:

  Jag gillar ditt sätt att behandla det svenska språket. Exempelvis vittnar ditt mellanslag före frågetecknet och det faktum att du tror att det heter ”jämns med fotknölarna” om att du är mycket välutbildad. På vilket sätt arbetade du med forskning? Fyllde du kanske på bläckpatroner i skrivare och beställde material till förråden?
  Ja, tonen i ditt svar gav mig lust att vara riktigt osaklig. Ändå tyder din mediokra språkliga förmåga snarare på att du är en vanlig tyckare bland många andra, en som låter käften gå och högst ovetenskapligt förvandlar dina egna spekulationer till något som ska försöka framstå som nära nog bevisade slutsatser. Återkom när du verkligen tagit reda på hur man fick fram uppgiften om partitillhörighet, så ska jag försöka ta dig lite mer på allvar sedan.

  • Sofia skriver:

   … och ditt arroganta dravel då???

   • Lina skriver:

    Men förstod du inte? Tonen i mitt svar bygger på bloggarens egen arrogans, både den som finns i blogginlägget och i svaret till mig. Den som helt och hållet dömer ut andra människors seriositet och professionalism bör först sopa framför egen dörr. Om någon försöker använda sin egen påstådda kontakt med forskarvärlden för att ge sina egna påståenden mer tyngd och som dessutom startar med en oförskämdhet, bör man också själv framstå som seriös. Hade blogginlägget varit lite mer ödmjukt och hederligt skrivet, skulle saken varit annorlunda. Jag utger mig inte varken för att vara vis eller något särskilt annat och människor får uttrycka sig precis hur de vill, vara osäkra på stavning och skriva rassligt – det är inte mitt bekymmer – men sticker man ut hakan och själv påstår sig vara en person som är värd att bli lyssnad på mer än genomsnittet, då får man också ta konsekvenserna.

  • Sofia skriver:

   Du Lina, du som är så stor i Vishet –
   svara på denna svåra gåta;
   huru komma det sig att de underbara, fredliga, goa muslimerna inte söker asyl i de ofattbart rika muslimska oljestaterna där de vältrar sig i pengar och delar samma fantastiska religion och kultur?????????

   • Lina skriver:

    Du kanske däremot kan svara på varför professorn som denna bloggpost refererar till väldigt hastigt har mordhotats efter det att undersökningen blev känd? Kul att du finner mig ”stor i min vishet”, det har jag själv aldrig uttryckt eller påstått.

  • Shanti Joy skriver:

   Det var först och främst en typiskt tendentiös debattartikel, och jag letade efter just det, om man redovisade hur man fått fram sin statistik. Debattartiklar från seriösa forskare borde kunna visa på samband och inte hemfalla åt den sedvanliga slaskpolitiken!

 9. Kalle skriver:

  Kan ingen sponsra SHAMPOO & RAKHYVLAR till alla dessa POLISONGKOMMUNISTER!!?

  ..Trovärdighet=0

 10. R Ericksson skriver:

  Vad är detta – Institutet för analytisk sociologi (IAS) ?????
  Sociologi är svammel och dravel och ingen vetenskap och det sista det är är anal lytiskt !!

 11. Katinka Glahd skriver:

  Man undrar var dessa två forskare bor någonstans och vilka grannar de har?
  Rosengård i Malmö eller Kista utanför Stockholm?
  Kan någon finna ut var deras bostäder ligger så hade detta varit tacknämligt!
  Katinka Glahd

  • elfyma+ skriver:

   Det är mycket enkelt – gå in på Ratsit och kolla själv.
   Kan inte lägga ut deras adresser utan att bli anklagad för det ena och det andra. Kan också vara ett brott mot PUL att lägga ut adresserna på nätet, även om de redan ligger där.

 12. Joy skriver:

  Jag letade efter just det i artikeln, om forskarna redovisade hur de fått fram sin statistik, men istället lyckades de prestera en tendentiös slaskartikel i sedvanlig propagandastil. Ruskiga siffror i undersökningen fanns att presentera för att balansera artikeln, hur många feminister som värnar mångkulturen, men i själva verket inte vill ha muslimer inpå knuten.

  Debattartikeln gör också en extremt grund analys och presenterar statistik, men var är sambanden, varför ser det ut som det gör i statistiken, vad är orsaken till svaren? Forskarna från ett respekterat, världskänt universitet har mer att stå till svars för än bloggare som har rätt att uttrycka sina väl grundade åsikter.

 13. Sofia skriver:

  Helt uppenbart var ovannämnda forskningsrapport ett politiskt beställningsverk.

  Det finns seriösa vetenskapliga studier om hur muslimer ser på sin egen roll som samhällsmedlemmar;

  Klicka för att komma åt worlds-muslims-religion-politics-society-full-report.pdf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: