Pensionärspampar försöker få SD att lägga sig

Nu reser sig 850 000 pensionärer – mot Sverigedemokraterna, skriver rödgröna Aftonbladet. (Uppdaterat 29/11 2014)

Fyra av landets största äldreorganisationer ifrågasätter i skarpa ordalag hur partiet kan överväga att fälla regeringens budget.

– Det är obegripligt att de funderar på att rösta emot det förslag som innehåller positiva grejer för äldre, säger Curt Persson, ordförande i PRO.

De har nu skrivit till SD:s Mattias Karlsson för att få partiet att lägga sig för att rädda Regeringens budget och Alliansens ansikte. AB,  SPF, PRO


De fyras gäng – PRO, SPF, SKPF och SPRF
Partiböckerna styr deras agerande.

Mitt råd till Mattias Karlsson är att strunta i dessa politrucker förklädda till representanter för sveriges pensionärer. Min erfarenhet som pensionär är att Curt Persson och de andra främst företräder sig själva och sina partier. Jag har gått ur både SPF och PRO efter att ha sett hur organisationerna styrs.

Sanningen är att de aldrig har tagit strid på allvar för bättre villkor för pensionärerna. Ledningens kopplingar till makten förlamar organisationerna. När de för dyra pengar visade upp sig i Almedalen i somras så var det inga toppolitiker från 7-klövern som kom till deras tält, och SD var inte ens inbjudna.

Anledningen till att många pensionärer är medlemmar i dessa organisationer är sociala- man vill träffa folk, umgås och ha trevligt -inte för att slåss på barrikaderna för att få bättre pension och vård. För aktiva pensionärer är det bättre att gå med i Aktiespararna som arrangerar många intressanta företagsbesök.

Poängen med SD:s budget, till skillnad mot Regeringens och Alliansens budgetar, är att SD:s löften till pensionärerna är skarpa -inte bara vaga löften.

Om ”ladan är tom” och vi dessutom ska ”öppna våra hjärtan” för asylanter och deras anhöriga så blir det inget kvar att fördela till pensionärerna. Det är enkel matematik.

Att låna till löftena är förkastligt. Våra barn och barnbarn ska inte betala notan för vår tids oansvariga politik. Varje generation ska bära sina egna kostnader. Vi ska inte inteckna våra barns och barnbarns framtid.

SD är det enda parti som kan finansiera sina löften till pensionärerna.
Det är bara möjligt om den kostsamma invandringen begränsas kraftigt.

Regeringens ”satsning” på pensionärerna är inget annat än omfördelning mellan olika pensionärsgrupper, från pensionärer som arbetar till garantipensionärer. Om Curt Persson m.fl inte inser detta så är de antingen ohederliga eller inkompetenta.

Om pensionärsorganisationerna verkligen vill sina medlemmars bästa så skulle de kräva att SD:s skuggbudget röstades igenom, alternativt att SD röstar på Alliansens budget för att pressa fram en bättre budget alt. nyval. Om SD då växer och håller fast vid sina löften blir det bingo för pensionärerna.

Den näst största pensionärsorganisationen SPF trampar vidare i ullstrumporna. De inbillar sig att politiker kan påverkas med namnunderskrifter när det är tomt i ladan och invandringen får kosta hur mycket som helst. SPF:s ordförande Christina Rogestam borde veta bättre eftersom hon varit Gd för Invandrarverket.
Mycket effektivare isf att hota med att pensionärerna röstar på SD om Regeringen inte lyssnar. Varför utnyttjar de inte detta skräckinjagande vapen ?

Gå in på SPF:s Senioren och säg vad ni tycker.

Relaterat:
SD:s löften till pensionärerna
Fakta om pensioner och bidrag. Följ länkarna för mer info.
Har SPF kidnappats av Centerpartiet ?

/Elfyma+

11 Responses to Pensionärspampar försöker få SD att lägga sig

 1. swedishsurveyor skriver:

  Trodde matematiklektionerna var bättre på hans tid. Inte lätt att bli gammal.

 2. LN skriver:

  ….”innehåller positiva grejer för våra medlemmar”

  ….Men vilket jävla svammel!!!

  -”Grejer” ?!!

  NÄÄ, Låt den där syltburks slickande ordföranden få kicken!
  Han har inte gjort sticka el kors för pensionärerna.
  -Nu inhyrd av sina kommunistpolare som är bajsnödiga o rädda om sina feta positioner & arvoden.

  Kicka ut skiten, säger jag!

  Pensionärerna får det bra m.k.t bättre med SD

 3. Pica pica skriver:

  Curt Persson har inte heller hängt med att även pensionärer röstar på SD? Det finns fortfarande rödgröna som går ut och säger att de väljare som röstade på SD är unga obildade killar i glesbygd. Så är inte fallet. Glömmer tydligen också att det var 800 000 som röstade rätt.

 4. Luntan skriver:

  Gick med i både PRO och SPF vid årets början för att jämföra dem. Kommer att gå ur båda då jag insett att de är ingenting att ha. Man bara ältar om och om igen samma floskler, men om jag föreslår en agenda med verksamma åtgärder så blir jag refuserad. PRO har öht ingen kommentarsmöjlighet på sin webbsida och SPF:s Veteranen med sina 6 kvinnor + 1 man(?) i Redaktionen är som du Elfyma säger ett organ för pensionärer som röstar på C. Det enda de är intresserade av är att hålla jollret i tidningen i gång för att därigenom slå vakt om sin födkrok, som man inte får veta vad den uppgår till!

  • elfyma+ skriver:

   Har samma erfarenhet. Inbillade mig att sossestyrda PRO var alertast när Alliansen hade makten och att centerstyrda SPF var piggast när sossarna hade makten. Men nu tycks de vara överens om att hålla 7-klövern under armarna till varje pris.
   Brukade kommentera på Veteranens hemsida, men portades efter att ha avslöjat att SD kunde vara ett bättre alternativ för pensionärer.
   PRO:s medlemsavgift är orimligt hög. Varför de skänker pengar till ovidkommande verksamheter och organisationer som FN Förbundet är obegripligt.Till vad nytta för medlemmarna ?

 5. Blodsven skriver:

  Räcker väl gott att se bilderna på dessa gamar för att begripa vad de är ute efter…

 6. […] Jag hävdade att budgeten bara var en omfördelning inom pensionärskollektivet. (Läs vad jag skrev om hyckleriet). […]

 7. […] Alla har kopplingar och lojaliteter mot sina ”moderpartier”, via ledningen eller via partiernas studieförbund, även om organisationerna officiellt säger sig vara ”partipolitiskt obundna”. Partilojaliteterna kom i öppen dager när de fyra största organisationerna under valet 2014 backade upp sina moderpartier, i stället för att stödja det parti som lovade mest till pensionärerna (Läs mer). […]

 8. […] För det har hittills varit tabu att släppa fram Sverigedemokraterna i något SPF-sammanhang hur mycket partiet än lovade att ställa upp för pensionärerna och SPF:s medlemmar. För SPF:s ledning var det viktigare att vårda relationerna till Centern och Liberalerna än att bevaka medlemmarnas ekonomiska villkor. (Läs mer). […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: