Den grymma sanningen om den goda kommunismen

Nazisternas illdåd under 30-40talet har beskrivits ingående och ofta, vanligen med inrikespolitiska syften för att skuldbelägga meningsmotståndare när argumenten tryter. Det har t om skapats skattefinansierade forsknings- och propagandainstitut för att vi ständigt ska påminnas om nazisternas illdåd.

Men när de rödgröna tar till brösttoner för att framhäva sin egen godhet och oskuld så är det hyckleri och ren dubbelmoral.

För sanningen är att kommunismens illdåd kan mäta sig med nazismens och pågick under betydligt längre tid, från 1917 till murens fall 1989. Nazisternas koncentrationsläger och folkfördrivningar byggde f ö på Sovjetiska förebilder. Portalskylten ”Arbeit macht frei” inspirerades av kommunisternas motsvarighet ”Arbeta är en ära” (på ryska).

Kommunisternas massgravar var inte ”godare” än nazisternas
-men möjligen fler.

Sovjetregimen anses vara skyldig till mord på 20 miljoner människor. Maos Kina var än värre med 40-70miljoner mord, för att inte tala om Pol Pot-regimen som lyckades mörda nästan halva Kambodjas befolkning. Dessa blodtörstiga regimer hyllades och hyllas av vänstern.
Ändamålet helgar medlen-de dödade ju bara ”fascister” och ”folkfiender”.

Att  stämpla sina meningsmotståndare som ”fascister” för att sedan kunna förfölja och mörda dem med gott samvete har varit/är vänsterns politiska metod ända in i våra dagar.

Dokumentären ”The Soviet Story” visar hur den sovjetiska regimen hjälpte nazisterna med judeutrotningen. Bland annat beläggs partnerskapet mellan SS och KGB. Också andra brott redovisas och diskuteras av experter och politiker: den stora svälten i Ukraina, Katynmassakern, tvångsförflyttningarna och koncentrationslägren. Samtidigt tas också det sovjetiska arvets betydelse för dagens Europa upp.

Många nazister har med rätta straffats för sina krigsförbrytelser, men märkligt nog inga kommunister eller några andra från den ”goda” sidan. Var de alla änglar ?
Winston Churchill sa efter kriget att bara nazister kan dömas för krigsförbrytelser. Är då vinnaren alltid god och förloraren alltid ond ? (AccessTV). Se filmen på YouTube.

/Elfyma+

3 Responses to Den grymma sanningen om den goda kommunismen

 1. Rauken skriver:

  Det är alltid segraren som skriver historien och naturligtvis alltid på förlorarens bekostnad.
  Segrarens historiebeskrivning vi får oss serverad inlindad i rena lögner och falsarier.

  Även de borgerliga, med det nya arbetarpartiet i spetsen, har nu anammat den historiebeskrivningen som den enda korrekta. Men ett och annat börjar nu krypa fram och ofta till förlorarens förmån.

  Utvecklingen efter ww2 har minsann inte varit till vår fördel.
  Det är bara att ta en koll på samhället. Eller varför inte ta och kontrollera i snabbköpskassorna, vem det är som förslösar våra pengar på varor av bästa kvalité och de bästa köttstyckena. Likaså kan man där lätt kontrollera vem som får vrida och vända på slantarna och vem som ogenerat låter slantarna rinna mellan fingrarna, utan att ha jobbat ihop dem själva.

  Regeringarna har det yttersta ansvaret sägs det, men de sista 50 åren har ingen regering tagit något ansvar alls.

 2. […] medan Hitler fortfarande försörjde sig som medioker tavelmålare i Wien. (Relaterat). Men det kommer inte Forum för levande historia att berätta för oss av politiska skäl. Att […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: