Inkvoterade kvinnor skämmer ut SD

Det finns många klyftiga Sverigedemokrater, men tyvärr även de som inte är mogna sin viktiga uppgift i Riksdagen. (Uppdaterat 12/11)

Sundin, Cassandra (SD)
Hanna Wig Mazeitaviciené och Cassandra Sundin

Det viktigaste de överbetalda riksdagsledamöterna Hanna Wigh (folkbokförd som Wig Mazeitaviciené) och Cassandra Sundin kunde komma på att motionera om är ett hunddagis i Riksdagen. De utgick från sina högst personliga behov.

Hanna Wighs egen hund fick valpar för drygt en månad sedan.

”Kom lyckligtvis hem i tid för älskade Capris förlossning. Helt slut efter en lång natt som resulterade i en liten pojke. Väl inne på smådjurskliniken välsignade vi med ytterligare en gosse. Nu får vi se hur det går med resten”, skriver riksdagsledamoten i ett inlägg på Instagram. (Expr).

Inkvoteringen av kvinnor till riksdagen har gått ut över kompetens och omdöme. Dessa inkompetenta ledamöter drar ett löjets skimmer över partiet. De låter som omogna fjortisar. (Relaterat).
Ska dom också kräva betald valpledighet för att kunna vara hemma med sina nyfödda valpar ?
De ska företräda sina väljare i Riksdagen, det förpliktar, inte sig själva eller sina husdjur.

Eftertanke:
SD är ingalunda sämre än de andra partierna -tvärtom.
Men för mig är det viktigare att veta vad SD:s politiker tycker.
Nästan alla motioner i Riksdagen (2887 st i år) hamnar i papperskorgen och ger inget avtryck i politiken. Men de avslöjar enskilda ledamöters agendor, prioriteringar och kapacitet- något som vi ska ha i åtanke när vi sätter personvalskrysset på valsedeln nästa gång. (Relaterat)

Klicka på ledamoten och syna han/hennes motioner. Du kommer att se att vissa ledamöter är flitiga och tacklar viktiga och komplicerade frågor på övergripande nivå, medan andra befinner sig på cykelställsnivå eller bara skriver under någon annans motion.
Tyngst och viktigast är förstås skuggbudgeten som kräver ett mycket omfattande arbete med många avancerade beräkningar och överväganden.
Hunddagismotionen ligger i nivå med burfågelmotionen som en centerpartist lyckades prestera under sina 30 år i Riksdagen.

/Elfyma+

12 Responses to Inkvoterade kvinnor skämmer ut SD

 1. Martin skriver:

  Wigh hade en del spektakulära och folkliga kampanjer 2010-2014. Som när hon anmälde expressen för barnarbete i Almedalen. Eller när hon fullständigt massakrerade sina motståndare i kommunfullmäktige.

 2. Jern skriver:

  Hanna Wigh argumenterade också för att SD skulle driva kravet att alla katter skulle märkas med ett chip för att bortsprungna katter skulle kunna komma hem.
  Wigh är i fel parti, hon passar bättre i nybildade Djurens parti.

  • anonym skriver:

   Jag har svårt att förstå vari denna idiotiska ide om att djur ska märkas och chippas och fan vet vad kommer ifrån. Det enda det leder till är att göra det dyrare att ha djur, men fattiga människor kanske inte förtjänar att ha en katt?

  • elfyma+ skriver:

   #Jern: Instämmer. De vill bara utnyttja SD för det är så lätt för en kvinna att göra raketkarriär där. De är inte intresserade av att driva SD:s profilfrågor.
   En annan kvinna- Julia Kronlid har under sina 4 år i Riksdagen drivit KD:s profilfrågor- religion,abortmotstånd,bistånd och Israelstöd- när hon inte varit hemma för att föda något av sina barn. Frågor som SD inte har gått till val på.

 3. Martin skriver:

  Wigh Falköpings kommunfullmäktige (tyvärr vara en del som finns kvar på youtube)

  Omskärelse-jämnställdhet:

  Etcetera

  Wigh har en konkret och handfast och effektiv retorik och talar ofta om SDs profilfrågor. Särskilt bra är att hon kräver att andra skall stå för vad de påstår sig stå för. Om hon sedan har kommit med en del fåniga utspel så må det vara hänt. Det är möjligt att hon förändrats på sistone, det vet inte jag. Men det är också möjligt att gammelmedia knuffar för mer misslyckade utspel och förslag från Wigh. Av någon anledning. Vem vet. Men att bara uppmärksamma sånt som är dåligt är orättvist. OCH, det gör att man blir ett verktyg åt andra.

  • elfyma+ skriver:

   Man ska kunna kräva mer av en riksdagsledamot som får
   61 000kr/mån i arvode + fria resor och förmåner, än av en fritidspolitiker som får några hundralappar i månaden.

   • Martin skriver:

    Jag har inte specialstuderat hennes vandel. Vad jag vänder mig mot är att leta upp några mindre bra handlingar och säga ”värdelös”. Kanske bara en stilfråga jag opponerar emot egentligen. ”SD-kvinnor i fånigt utspel” hade jag nog tyckt varit ok.
    Hm, sett på det sättet försöker jag detaljstyra någon annans blogg. Och det är fel. Hm.

 4. R Ericksson skriver:

  Jag har under mitt 60 åriga liv bara träffat en kvinna som inte haft en massa virriga idéer

 5. elfyma+ skriver:

  #Martin:
  Kontrar med en annan länk. Det finns konstigare saker som att Hanna är folkbokförd som Wig Mazeitaviciené (ett litauiskt namn). Varför inte spela med öppna kort ?

 6. Sofia skriver:

  Det ligger minst ett par ”hundar begravda” här……..
  Bieler och Wigh behöver granskas närmare.

 7. osynligemannen2 skriver:

  Släpp det här. Unga tjejer har kanske lite annat fokus än vi medelålders män. Skall jag börja ge min hustru förhållningsorder om att sluta med yoga och vegetarisk kost? (Jag tror nog att sexlivet hade blivit lidande av det…) Skärp er, gubbjävlar! Har ni inte värre problem att gnälla över?

  • elfyma+ skriver:

   Gå in på Riksdagens hemsida och läs våra förtroendevaldas motioner så kanske även du kan begripa varför vi gubbjävlar reagerar.
   Symptomatiskt är att ungdomarna (både pojkar och flickor inom olika partier) prioriterar sina egna hobbies och intressen. Två SD-ungdomar motionerar bl.a att mer pengar ska satsas på elithockey för kvinnor.(varför ska skattepengar satsas på proffessionell idrott överhuvudtaget ? Ska vi skicka pengar till Zlatan också)
   Om de skulle få igenom sina förslag så skulle statskassan (de tomma ladorna) tömmas snabbt. Vi kan då glömma satsningar på välfärden och näringslivet, infrastrukturen, rättsväsendet, försvaret etc.
   Men som tur är hamnar nästan alla motioner i papperskorgen.
   Meningslös terapiverksamhet alltså.
   Men motionerna avslöjar vad enskilda riksdagsledamöter tycker är viktigt och vilken kapacitet de har. Cykelställsfrågor hör hemma i kommunalpolitiken inte i Riksdagen. De måste lyfta blicken från sin egen navel.
   Det är förvisso inte bättre i de andra partierna. Men vi som har röstat på SD har rätt att ställa större krav på SD än de andra partierna.
   Att ersätta duktiga politiker som Erik Almqvist med fnissande fjortisar är inte rätt väg, om än politiskt korrekt i medias ögon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: