Anna Kinberg Batra är ett perfekt val – för SD

Med risk för att låta tjatig. Dagens Samhälle har publicerat ännu en klarsynt politisk analys som är värd läsa och begrunda.

Denna gång om det förväntade valet av Anna Kinberg Batra som ”Arbetarpartiet” Moderaternas partiledare, skriven av Jan Kallberg.

Jan Kallberg. Assistant professor Arkansas Tech University, forskningledare på Cyber Security Research and Educational Center, The University of Texas at Dallas

Kallberg skriver: Nya Moderaterna appellerar till en allt mindre grupp röstberättigade. Riksdagsvalet 2014 sände ett klart budskap till partiet: Stockholmscentrismen är för stor. Tappet på landsbygden och i småorter är oerhört farligt för partiets långsiktiga överlevnad.

I Stockholmspostnumret 100 12 är alla nya Moderaterna övertygade att hon är den som kommer att leda nya Moderaterna till glansfulla storhetstider efter att det tidigare strategiska geniet Reinfeldt imploderat.

Så länge fungerar valet med Anna Kinberg Batra som ledare för nya Moderaterna. Det vill säga om samtliga röstberättigade bodde i Riksdagshuset.

Riksdagsvalet 2014 sände ett klart budskap till nya Moderaterna; att Stockholmscentrismen är för stor genom att stora delar av landsbygdens och småorternas traditionella moderatväljare valde Sverigedemokraterna före nya Moderaterna.

Med valet av Anna Kinberg Batra som ny partiledare består inte bara Stockholmsfokuseringen i nya Moderaterna – den kommer öka och alienationen i den övriga väljarkåren består.

För nya Moderaterna ser det ut att bli ett strategiskt misstag som kommer inleda moderaternas marginalisering som riksparti. (Läs mer)

Den träffsäkra analysen har märkligt nog gjorts av en svensk professor (Jan Kallberg) som bor och arbetar på andra sidan jordklotet (Texas-USA), medan svenska journalister och politiker skriver som om de aldrig varit utanför tullarna.

Kallberg har naturligtvis rätt -eftersom han håller med mig  (Läs mer).
Nu fattas bara att Jan Björklund ersätts med Birgitta Ohlsson (Jan ifrågasätts av vänsterliberalerna). Då är det godnatt för alliansen.

/Elfyma+

3 Responses to Anna Kinberg Batra är ett perfekt val – för SD

 1. Ådärkomdenja skriver:

  Utmärkt om Fjollträsk-eliten inom moderöderna väljer denna arroganta UnderBettan. Dom får dock hålla ett öga på henne, kanske stå-upp-komikern, maken David, får uppdraget – att se till att hon inte gapar i duschen, med uppenbar risk för drunkning.

 2. Jern skriver:

  Jan Kallberg har delvis rätt, men han förbiser den nationella frågan. SD ökar närmast explosionsartat där invandringen ökar explosionsartat. Tydligast är det i små orter ute i landet där en förläggning öppnas. Över en natt mångfaldigas då stödet för SD. Motsvarande händer även i större städer där invandringen är lika stor procentuellt sett. Exempel är Malmö och Södertälje.
  Valresultatet i Sveriges mest moderata kommun Danderyd, visar att Kallberg har fel. Moderaterna förlorade där sin absoluta majoritet och SD 3-dubblade sitt röstetal. Enligt Kallberg skulle det bero på att lantisar flyttat in i Danderyd, men så är inte fallet. Anledningen är istället att den etniska frågan är relevant även för överklassen. Även Danderydsborna siktar nu flyktinghorderna vid horisonten och de gillar inte vad de ser. De rika svenskarna i Danderydsreservatet vill inte heller de se sitt land slukas av främlingar och de upptäcker nu vad som håller på att ske och trots att det är tabu att snegla åt paria-partiet SD så är det ingen som ser vilken sedel de lägger i valkuvertet.
  Inget folk vill se sitt land erövrat och sitt folk utplånas. Det gäller fattiga palestinska bönder lika väl som rika svenskar i Danderyd.

 3. ericr45 skriver:

  Nya M- valspråket:
  ”Med Anna Kinberg-Batra mot 10%!”
  En del borde bilda sig med lite ordkunskap, t ex lära sig vad ”självinsikt” innebär.
  Ett av många läsförslag:
  http://sv.wiktionary.org/wiki/sj%C3%A4lvinsikt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: