Blir sommarstugan konfiskerad nu ?

Migrationsverket spår i sin senaste prognos att antalet asylsökande till Sverige under 2014 och 2015 blir högre än tidigare väntat. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den nya prognosen för asylsökande under 2014 är i intervallet 81.000-84.000. Det är nästan lika många som 1992, vilket var den största flyktingströmmen i samband med kriget på Balkan.

Den tidigare prognosen från juli var 75.000-89.000 med ett huvudscenario som skattades till 80.000.

För 2015 spås mellan 80.000 och 105.000 asylsökande. Här var den tidigare prognosen 64.000 till 94.000 personer.

Det totala antalet inskrivna hos Migrationsverket spås öka från 82.000 vid slutet av 2014 till 112.000 vid slutet av 2015. (Ny Teknik och SR). Lägg därtill en omfattande anhöriginvandring som vida överstiger asylinvandringen.

Bostadsbristen är redan nu skriande och Migrationsverkets stf Gd Ribbenvik ser ingen ljusning utan tror att det bara blir värre och värre. De som fått asyl och de som är under prövning fastnar på förläggningarna i brist på bostäder.

Den statliga Hot- och riskutredningen (Fö 1992:03) föreslog 1993 att bostäder och fritidshus skulle kunna ”rekvireras”, dvs konfiskeras vid massflykt.
Rapport: SOU 1993:89 Massflykt till Sverige av asyl- och hjälpsökande.

Bostadsbristen var dock inte särskilt stor 1993 -då fanns lediga bostäder. Idag är nästan allt uthyrt och bebott.

Återstår att tvinga kommunerna att bygga bostäder enkom för asylsökande och deras anhöriga (det förekommer redan),  och/eller ”rekvirera” (konfiskera) svenskarnas bostäder och fritidshus för att hantera massflykten till Sverige.

Den svenska drömmen som kan ”rekvireras”

Paragraf 20 i betänkandet 1993:89 lyder:

”Rekvisition får, när andra lösningar inte utan avsevärd olägenhet kan komma i fråga, ske för att tillgodose kommuns, polismyndighets eller Statens Invandrarverks ofrånkomliga behov av lämpligt belägna och utformade utrednings- och inkvarteringslokaler så att de uppgifter som enligt denna lag åvilar kommun eller myndighet kan fullgöras på ett riktigt sätt och att i enlighet med intresset att bereda de skyddssökande ett så värdigt och mänskligt mottagande och vistelse som möjligt.”

Paragraf 21: ”Ägare eller innehavare av egendom som tas i anspråk enligt § 19, är skyldig att, i förekommande fall, mot särskild ersättning, godta att inredning eller utrustning som hör till egendomen flyttas eller ändras och att även i övrigt tåla de åtgärder i fråga om egendomen som befinns nödvändiga för att egendomen skall kunna användas för ändamål som sägs i § 20. När rekvisitionen upphör, skall egendomen på statens försorg eller på dess bekostnad så långt möjligt återställas i sitt tidigare skick.”

Gissar att husbränderna blir lika vanliga som bilbränderna om Regeringen sätter dessa idiotiska planer i verket. Ockupation av sommarstugor förekommer redan idag- utan ägarens vetskap. (Relaterat).

Blir sommarstugan konfiskerad nu ? del 2

/Elfyma+

10 Responses to Blir sommarstugan konfiskerad nu ?

 1. R Ericksson skriver:

  Det stjäls båtar och båtmotorer som aldrig förr , har båtägarna reagerat ?? Knappast !!!
  – Om dum SVENNE blir av med sommarstugan de närmaste 10 åren och han får betalt för det – kommer han att reagera ?? Knappast han får ju mer pengar till starköl !!
  Men en sak kommer att hända många svenskar med någon miljon kommer att lämna Sverige!!

  • Sofia skriver:

   Drygt en halv miljon svenskar har redan lämnat Sverige för gott!

  • elfyma+ skriver:

   Tror faktiskt inte att Bert Karlsson, Reinfeldt eller Löfven kommer att hyra ut sina villor och sommarstugor frivilligt.
   De får i så fall klämma åt någon fattig pensionär som inte har råd att tacka nej. Det kan fixas genom att skatter och avgifter på sommartstugan höjs så mycket att de tvingas flytta/hyra ut.
   Glöm inte att det var här du läste det först.

   • ericr45 skriver:

    Om Kaplans ”gatuavgifter” genomförs kommer de sannolikt att hamna på så höga nivåer att många inte kommer att ha råd att bo kvar i villan.
    Även det kommer att tillföra ”marknaden” en del boendeyta..
    Men först kommer sommarstugorna att ligga illa till..

 2. Pica pica skriver:

  Vi bortglömda Norrlänningar och andra i glesbygd kommer att klara oss bäst. Vi är nu inne på en lång mörk vinter med snö och kyla. Dessutom gillar vi enskildhet på våra sommarstugor, fiskestugor. Detta innebär att de saknar el och vatten, ligger ute i skogen vid en älv utan plogad väg på vintern.

  Inte stora chanser att någon stackars flykting som tvingats fly från krigets fasor vill bo i en sån stuga….. när fjällhotell i Åre inte duger till dem.

 3. […] Kommuner och Landsting kan redan idag köpa in villor och bostadsrätter och sedan upplåta dem åt nyanlända. Fritidshus kan komma att ”rekvireras”, dvs konfiskeras (Läs mer). […]

 4. […] idag att privata bostäder ska kunna tas i anspråk för asylboende. Nej det handlar inte om att rekvirera privatbostäder– inte än så länge. Hon vill först pröva om pengar kan förmå svenskarna att upplåta […]

 5. […] det handlar inte om att rekvirera privatbostäder– inte än så länge. MP vill först pröva om pengar kan förmå svenskarna att upplåta sina […]

 6. […] Och om det inte räcker så finns det lagar som gör det möjligt att konfiskera (rekvirera) din fastighet. (Läs mer) […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: