Vattenstänk på tiggare kostade 20 000kr -och jobbet

En före detta butikschef på Hemköp döms för att ha ofredat en tiggande kvinna utanför en butik vid Stigbergsliden i mars i år. 

Tiggaren Vanessa fick vatten över sig när hon samlade pengar utanför butiken.Tiggaren ”Vanessa” på sin hyrda arbetsplats

Den 39 årige mannen anställdes som butikschef i början av året och fick sparken efter mediedrevet som sattes igång av vittnen. (Läs mer).

Mannen har erkänt att han hällt ut sammanlagt fyra hinkar vatten i avsikt att tvätta fönster. Två hinkar med varmt vatten en dag och två hinkar med kallt vatten dagen därefter. Vattnet kastades på fönstret ovanför en kvinna som satt och tiggde på gatan. Det slängdes så nära henne att hon blev blöt.

Åklagaren har enligt Tingsrätten inte lyckats visa att Hemköpschefen velat kränka kvinnan för hennes nationalitet eller etniska ursprung.

Butikschefen har konsekvent nekat till brott och hävdat att den 28-åriga kvinnan stänktes ned av misstag när han tvättade fönster. 
Göteborgs tingsrätt dömer mannen för ofredande till 50 dagsböter på totalt 10.000 kronor och ett skadestånd på 10.000 kronor. Åklagaren hade yrkat på en månads fängelse.
Det viktigaste är att min klient har fått ”upprättelse” (dvs en massa pengar), säger den 28-åriga kvinnans målsägandebiträde Magdalena Dinevska. (GT). (P4-Göteborg).
Tiggaren med sin advokat Magdalena Dinevska, som specialiserat sig på migrations- och asylrätt. Talar makedoniska, serbiska, kroatiska, bosniska och franska.
Tiggarna kommer nu att bli ännu mer påträngande för att provocera fram motreaktioner som sedan kan anmälas. Dinevska kommer att bli förmögen på sina många nya uppdrag (Relaterat).
Varför tiggaren vägrade att flytta på sig kan bero på att platsen utanför butiken var köpt eller hyrd.
/Elfyma+

4 Responses to Vattenstänk på tiggare kostade 20 000kr -och jobbet

 1. Jern skriver:

  Ett normalt folk i ett normalt land skulle göra revolution. Hur kan det vara att vi tar den här skiten utan att säga ifrån. Hur kan det vara att det är så få som liksom jag vill slänga ut patrasket på stående fot? Vad krävs för att vårt folk ska stå upp för sina rättigheter? Detta är ju vårt land och vi låter oss hunsas på detta viset. Svårt att tro att detta händer på riktigt. Obegripligt!

 2. R Ericksson skriver:

  Ett normalt folk i ett normalt land skulle göra revolution.
  Jo det är sant men här sitter Svenne med en starköl framför teven och tittar på sport – hans kärrings största intresse är att sladdra och titta på trams såpor !!

 3. elfyma+ skriver:

  Det finns uppenbarligen folk som har fått nog av tiggeri och stölder(Läs mer).

  • Jern skriver:

   Skönt att höra. Och den politiska klassen kastar sig förstås över den som vågar göra motstånd mot förtrycket. När den där feta sossen också får en smäll är vi nära befrielsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: