Sanningen om staten Israel

Sanningen om staten Israels tillblivelse, berättad av Miko Peled, son till en berömd general i Israels armé.

Ännu en ”konspirationsteori” skapad av ”antisemiter” ?
Eller dags att se verkligheten utan skygglappar (YouTube).

Denne Miko Peled är en mycket modig man. Imponerande tankeskärpa och personlig integritet. Avsätt 1 timme och 9 minuter på detta avslöjande föredrag från en verklig insider.

Slutklämmen är att palestinierna nog kan tänka sig en gemensam demokratisk stat med lika rättigheter. (Han känner många palestinier).

Motståndet kommer från judarna som vill behålla sina privilegier baserad på ras/religion -som de vita i Sydafrika.

Peled är övertygad om att apartheidsystemet inte kan överleva i sin nuvarande form när/om stödet från USA minskar.

Fakta på marken och kartan som talar för sig själv.
Palestinska områden liknar idag isolerade bantustans
eller indianreservat i nordamerika

Eftertanke:
Levde i villfarelsen att alla judar är mer eller mindre sionistiska och levde på en cementerad livslögn om Israels hjältemodiga tillblivelse. Men jag hade fel.
Det finns framstående judar som aktivt tar avstånd från Israels politik och behandlingen av underkuvade folk (palestinier). Det är modiga judar som riskerar sina liv i likhet med fredspristagaren Yitzhak Rabin som mördades av sionister som inte ville göra några eftergifter för att få fred.

Relaterat
Rotschild Zionism” av David Icke.
The Zionist Story. (Full Documentary)
Sionismen, en ideologi vid vägs ände?
Palestinabeslutet kritiseras av sionisterna

/Elfyma+

11 Responses to Sanningen om staten Israel

 1. R Ericksson skriver:

  Hade jag haft pengarna så hade jag svensk textat dessa videos.

 2. Olli Rein skriver:

  Lyssnade på videon. Så vitt jag kan förstå så är detta inte mer sanning än resten av muslimernas versioner och det står ju dessutom ibland idel muslimska videor på YouTube. Har han något att tillföra som kan bevisas ? Nej. Varför lämnades oktoberkriget 1973 utanför. Berodde det på att det var mestadels Egyptens krig, och Syriens. Eller var det för uppenbart för att kunna ljuga om.
  Jag och många svenskar och finländare har varit med där efter kriget, och dem som bröt alla överenskommelser där, var Egyptens ledare, men det var lägre officerare som agerade åt de högre befälen. Så var det i Egypten strax efter kriget i november 1973 när vi kommit ned. Hur det var i Syrien har jag dock ingen aning om. Det är rätt långt från Suezkanalen till Golanhöjderna. Men där var det ju för att Syrierna kunde gruppera artilleri på kullarna som gav dem möjligheter att skjuta spränggranater 15,2 cm på de närliggande kibutzerna. Jag kan inte se att denne jude som inte var annat än barn 1967, skulle kunnat vara ögonvittne då, och dessutom känna till allt om frihetskriget 1948.
  Det verkar mera som en annan Al-Gore, som försörjer sig på att snacka skit. Tråkigt att du går på det.

  • elfyma+ skriver:

   Även en halvblind höna kan se att Israel ägnat sig åt systematisk storskalig ”land grabbing” sedan 1948.
   Plocka fram kartor och jämför hur det var då och nu.
   Vad som förvånar mig är att även intelligenta personer väljer att bortse från fakta på marken, och på kartan. Syftet med den statsfinansierade bosättningspolitiken är f ö att ställa världssamfundet och Palestinierna inför ovedersägliga fakta på marken.
   Bevisa att jag har fel.
   Gå in på YouTube så hittar du många fler framstående judar (bl.a forskare på Haifas Universitet) som har en snarlik tolkning av verkligheten som generalens son.
   Kunde inte ta med alla föredrag av utrymmesskäl, och tror inte att någon orkar lyssna en hel dag på fler föredrag på samma tema på engelska.
   Jämförelsen med Al Gore är inte relevant. Judar som kritiserar sionismen riskerar sina liv och stigmatiseras. Detta öde drabbar knappast den politiskt korrekte Al Gore som inte ens behöver bevisa att han har rätt.

 3. Olli Rein skriver:

  Jag har ingen tillgång till sådana jämförande kartor du menar. Jag bygger min ståndpunkt på att det är muslimernas version han kör och då blir det ju rätt för dem. Men t.ex kastades 7-800 000 judar ut från andra delar av det gamla Kalifatet, och hade ingenstans att ta vägen än till det nya Israel. De fick ingenting av värde ta med sig.
  Men allt är ju ett beslut efter 1:a världskriget i San Remo, där det ottomanska kalifatet delades upp på de regioner det hade. Det var ju inte möjligt att styra detta kalifat på grund av alla regioner som fanns utan någon infrastruktur att tala om. En uppdelning var nödvändig och Israel hade ett löfte från segermakterna vid 1:a WW
  att få ca en tredjedel av det Palestinska protektoratet. När Transjordanien bildades blev det bara ca en fjärdedel till Israel och den skulle delas. Stater kan inte överleva om de är för små.
  San Remo överenskommelsen är huvuddokumentet till delning av det Palestinska protektoratet. Allt annat är efterhandskonstruktioner, och visst startade araberna krig, vilket hos din proselyt till jude förnekade.

  • R Ericksson skriver:

   OLLI REIN – har har du lite att bita i
   ================================================
   The Life of an American Jew in Racist Marxist Israel – Bible …
   http://www.biblebelievers.org.au/israel.htmÖversätt den här sidan
   How an American Ashkenazi Jew in racist, Marxist Israel was persecuted when he married a Sephardim Jewess. An expose of the Zionist criminal state.
   The Life of an American Jew in Racist, Marxist Israel: Jack …
   http://www.amazon.com/…American-Racist-Marxist-Isra…Översätt den här sidan
   Unlike most American Jews, whose support for Israel is limited to words and money, Jack Bernstein actually ”returned” to the ”Jewish homeland” not as a tourist, …
   Jack Bernstein: The Life of an American Jew in Racist …
   socioecohistory.wordpress.com/…/jack-bernstein-t…Översätt den här sidan
   11 apr 2011 – The Life of an American Jew in Racist Marxist Israel Written in 1985 by Jack Bernstein (This honest and courageous Jew was assassinated
   ==================================================
   Sanningen är oftast trist och avväpnande – men jag säger som JESUS – ” The truth shall set you free ”

  • elfyma+ skriver:

   #Olli: Finns hur många kartor som helst på nätet för den som vill. Det tog mig 5 sekunder att hitta ett tiotal.
   Har lagt in en av dem i inlägget.
   Kom nu inte och påstå att kartorna bara är muslimsk propaganda. För det finns flera källor som kommit fram till ungefär samma slutsats. Återigen. Bevisa att jag har fel.

   Jag antar att du inte stödde Sovjetmaktens ockupation av Baltikum, eller Stalins planer på att ockupera Finland som ju var ryskt så sent som 1917. Det gjorde inte jag eller mina förfäder.
   Varför då stödja en USA-stödd ockupation av Palestina som bygger på bibliska föreställningar tvåtusen år tillbaka ?
   Om du anser att den starke har rätt, så hoppas jag att Putin inte tänker som du. För i så fall lever vi farligt.

 4. Olli Rein skriver:

  Nu är det ju så att jag vill inte jävlas med dig, och läsa en massa underligheter i våra så kallade religiösa skrifter har jag inte lust med. Jag tyckte bara att denne generals son hade precis samma gamla muslimska förklaringar på allt som lämnade dem utan skuld, och som jag skrivit att han inte kan ha varit något ögonvittne på grund av för låg ålder. Jag tycker också att det aldrig tas upp hur muslimerna har kastat ut judar, samtidigt som dem har bestulit judarna på i stort sett allt de ägde. Detta skedde 1948 efter hela norra Medelhavskusten, från Marocko till Egypten. De 7-800 000 flyktingar som blev resultatet, fick en ny stat ta hand om utan några resurser alls. Palestinierna är fortfarande 66 år senare oförmögna att kunna försörja sig själva och sina många barn. De slukar mer än hälften av det FN avsatt för flyktingar.
  Slutligen har jag tillbringat 6 månader bland muslimska araber efter oktoberkriget, och aldrig känt att jag kunde lita riktigt på dem. Jag kan ju bara säga att nära 100 % gillade israelerna bra mycket bättre än araberna. Så länge det inte finns tillräckliga bevis för motsatsen, kommer jag inte personligen att byta sida. Troligtvis inte du heller, men jag hoppas att vårt förhållande till detta inte ändrar på våra andra synpunkter där vi oftast delar varandras åsikter och ställningstaganden.
  Vänligen Olli Rein

 5. Olli Rein skriver:

  Hur menar du att det du drar fram, skulle minska något på massinvandringen. Hur mycket problem har vi med sionister i Sverige, kontra arabiska muslimer. Det är väl där vi bör se en enormt stor förändring, om det vore något som är önskvärt. Men inte tror jag att det blir så. Vi har ju bara lyckats med att föra Mellanösterns problem till Sverige och övriga Världen. Judar är inget Problem Elfyma +. Muslimska araber kommer alltid att vara ett problem. 17 miljoner judar kan inte spotta lika mycket som 1,3 – 1,5 miljarder muslimer. Är du själv muslimvän numera? Jag tyckte mig inte höra det, från ditt gnäll från Mallorcaresan.

 6. Olli Rein skriver:

  UN-plan 1947 blev som tur var aldrig genomförd,1946 var en ännu något större ojämlikhet än den nuvarande, som jag betvivlar vara så splittrad som den visas. 1949 till1967 ockuperade Egypten Gaza, och Jordanien Västbanken. När Jordanien inte ville ha ansvaret för det tomma området, så blev Israel tvingade av FN till att annektera och upprätthålla lag och ordning på Västbanken. De som kallade sig palestinier hädanefter ville eller kunde inte ta över. Denna konflikt är inte särskilt stor, men den är sjuk, väldigt sjuk.

 7. Olli Rein skriver:

  Att man inte ser när något är sjukt, rent förbannat sjukt som andra får stå för, d.v.s alla undantagen från samma typ av uppgörelser som gjorts vid fredsuppgörelser, och som nu blockerar alla rimliga fredsavtal är rätt ynkligt av någon som dig, som anser att han vet mer än alla andra om orsakerna till detta, trots att 66 år har gått och generationer har dött den ena före den andra och Yasser Arafat har varit och spritt sitt gift i den mest västvänliga av alla muslimska länder, Libanon, och att mycket har ändrats från den första freden 1948 -1949. Det är numera omöjligt att med säkerhet hävda vem som bott var, dessutom så har vapen och gränser fått helt annan betydelse. Då är det rätt att ta fram en omedgörlig attityd, som hävdar att gränserna ska gå enligt första stilleståndsdagen. För det första försöker båda parter få allt eller näst intill och för det andra går inget att hävda med bestämdhet. Detta har givetvis Palestinierna tjänat på, då det är dom som driver FN före sig. Ett par tre ytterligare i förlorare i en stor uppgörelse i Oktoberkriget 1973. En förlorare som gick vinnande ur uppgörelsen. Men då var man beredd att själva lova fred. Den freden har hållit sedan 1978 eller 1979, och visar på att israelerna är beredda att byta land mot fred. Det kan man inte få i Palestina, och det visade sig efter Oslo-avtalet. 15-30000 israeler senare visste israelerna att fred med Palestina aldrig skulle bli av.

  Ser inte att du svarat på mina ärliga svar, så till att börja med så slutar jag upp med att följa Varjagers Blog. Någon ordning får det vara på finnhumöret. Det var ju inte på topp på Mallorca heller. Hade dem ingen Koskenkorva på Mallis och vad hade du på Mallis och göra då?

 8. […] Sanningen om staten Israel Blir sommarstugan konfiskerad nu ? del 2 Kommuner köper hus […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: