FN: ‘Historiskt flöde av terrorister till IS’

”FN:s säkerhetsråd varnar för att jihadister från andra länder strömmar till Syrien och Irak i en omfattning som aldrig tidigare skådats, rapporterar brittiska The Guardian som läst rapporten från rådet.
Rådet menar också att tillströmning bland annat sker från länder varifrån terrorister aldrig tidigare rest till internationella konflikter.
Enligt rapporten har 15 000 personer från mer än 80 länder rest för att strida för IS och andra terroristorganisationer.
Trots de USA-ledda bombningarna mot IS och al-Nusrafronten har organisationerna fortsatt att växa, mycket tack var tillströmningen utifrån.
”Antalet utländska terrorister från 2010 och framåt är en mångdubbling av de totala antalet mellan 1990 och 2010 – och det växer”, uppger FN i rapporten.”

Hur är detta möjligt då det bara är enstaka som begår ”terrordåd” enligt våran media? Om det är en aldrig sinande ström inser man ju att det är Islam som är den gemensamma faktorn i dessa fall.

”The UN report did not list the 80-plus countries that it said were the source of fighters flowing fighters into Iraq and Syria. But in recent months, Isis supporters have appeared in places as unlikely as the Maldives, and its videos proudly display jihadists with Chilean-Norwegian and other diverse backgrounds.”

Så vad kommer förklaring bli denna gång? Utanförskap? Inga fritidsgårdar? Strukturell rasism i deras egna länder?

Varjager

2 Responses to FN: ‘Historiskt flöde av terrorister till IS’

 1. R Ericksson skriver:

  Tio tusen kronors frågan är – om inte den idiotiska konstellationen
  ISRAHELL hade skapats – hade vi då haft problemet ??

  • elfyma+ skriver:

   Utesluter inte att IS använder ockupationen av Palestina som förevändning för sina illdåd -men det finns inga belägg för att palestinier är drivande inom IS, eller ens med i organiserad form. De har nog av sin egen fruktlösa kamp.

   Men Israel och deras lobbyister kommer givetvis att försöka koppa ihop palestiniernas frihetskamp med IS. T o m den sansade Thoralf Alfson insinuerar något i den vägen på sin blogg.
   Sionisterna försökte tidigare koppla ihop palestinierna med al Qaida men kunde inget bevisa.Det är ett fult spel som pågår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: