Kommunismen -25 år efter murens fall

Ett kvartssekel efter Berlinmurens fall och Sovjetblockets sammanbrott finns det fortfarande människor som tjusas av kommunismens visioner.

Hur kan det komma sig? Och varför är vi i Sverige så överslätande inför dem som ursäktar kommunismen och dess brutala historia?

Programledaren PJ Anders Linder diskuterar med författarna Torbjörn Elensky och Kjell Albin Abrahamson. (Studio Axess).

I det senaste numret av tidskriften Axess konstaterar Elensky att antifascism i sin mest extrema variant inte ska förstås i termer av motstånd mot rasism, SD och Svenskarnas parti, utan mot hela det liberaldemokratiska samhällssystemet.

När vänsterextrema säger att ”antifascism är självförsvar” handlar det alltså egentligen inte om att mota tillbaka en handfull demonstrerande nazister. Utgångspunkten är i stället en marxistisk och kommunistisk samhällsanalys där kapitalismen är våldsaktören och det ”motstånd” antifascisterna bjuder, ses som ett slags antivåld.

Kommentar:
Intressant analys som kan bekräftas av andra källor och egna iakttagelser från vänsterpatraskets manifestationer. De liberala gräver sin egen grav när de hyllar de så kallade ”antirasisterna”. Liberalerna står på tur efter att SD och SvP nedkämpats. Under valrörelsen var det en och annan liberal som blev hotad och påhoppad. Det kan bli fler som drabbas av vänsterns utomparlamentariska grupper nästa val.

/Elfyma+

6 Responses to Kommunismen -25 år efter murens fall

 1. ericr45 skriver:

  Även om vi haft borgerliga regeringar ( eller nåt åt det hållet iaf) i ett par omgångar så är fortfarande Sverige ett genomsocialistiskt land.
  Socialism och kommunism, två vägar – samma mål.

 2. ericr45 skriver:

  Det påstås ju att det var Erlander som socialiserade Sverige, övriga har bara varit förvaltare av arvet och då avses inte bara (s).
  Även 7-klöverns ledare insåg (alltför) snabbt att det var rätt praktiskt med ett okunnigt och osjälvständigt folk som inte vill/kan tänka eller kunna ta vara på sig själv..

 3. Jern skriver:

  De som tjusas är nog de som vill detaljstyra hur andra människor lever sina liv samt även beröva dem deras ägodelar. Sådan människor och deras idéer måste bekämpas av rättssamhället i en fri debatt där hela samhället inbjuds att delta. Under den demokratur vi genomlider för närvarande är inte detta möjligt och en genomgripande förändring av samhället är nödvändig.
  Det ekar dock ihåligt att Torbjörn Elensky beklagar sig över kommunism. Han företräder själv den judiska varianten av nationalsocialism vars främste företrädare var bolsjeviken David Ben Gurion:
  http://www.friatider.se/hatgrupp-pa-facebook-mot-svensk-forfattare
  http://avpixlad.blogspot.se/2012/05/stoppa-torbjorn-elenskys-sionistiska.html
  https://www.flashback.org/t1869427

  • elfyma+ skriver:

   Ja vad ska man tro.
   Är Elensky en hycklare med dubbla agendor ?
   Har även Axess, som finansieras av finansfamiljen Ax:son Johnsson, dubbla agendor ?

 4. Nemesis skriver:

  Ja, antirasismen måste bekämpas.

  För, SÅ HÄR BLIR DET OCKSÅ HÄR efter jul, om den här lagen går igenom. Då blir det fruktansvärt att leva i vårt land:

  http://speisa.com/modules/articles/index.php/item.122/sweden-passes-law-to-criminalize-any-criticism-of-immigration.html#.VEJGVdrudgQ.facebook

  DÅ BLIR DET KRIG. Och vi kommer ÄNTLIGEN att stå upp för våra rättigheter, som en person. Och jag kommer ALDRIG ALDRIG någonsin ge mig i kampen för frihetens rätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: