Jimmie Åkesson sjukskriver sig

Jimmie Åkesson har idag meddelat att han av hälsoskäl ska sjukskriva sig -åtminstone fram till sista november.

Öppet brev från Jimmie Åkesson

Han har av sin läkare fått diagnosen utmattningssyndrom (fysisk och psykisk utbrändhet) och fått rådet att ta ledigt en tid för att kunna återhämta sig.  När han kan återgå i arbete är osäkert.

Mattias Karlsson går in och täcker upp för Åkesson under hans sjukskrivning.
Karlsson betonar att partiledningen arbetar i team, varför Åkessons frånvaro kan hanteras även om det blir ett avbräck.

Som förklaring till utbrändheten anger Åkesson den hårda pressen på honom i egenskap av partiledare, i synnerhet under valrörelsen då han blev hårt ansatt av såväl media som hotfulla vänsterextremister. Om detta har han själv skrivit i ett öppet brev.

Det är tragiskt, men kanske inte så förvånande, att stressen och hoten nu krävt sin tribut. Jimmie Åkesson är inte mer än människa. Vi får hoppas att han kryar på sig snart.

TV4 i kväll jämställer Åkessons utbrändhet med Gudrun Schymans alkoholism och pissande i foajen på premiärbiografer. Hur lågt kan man sjunka inom slaskmedia ?

/Elfyma+

3 Responses to Jimmie Åkesson sjukskriver sig

 1. Nemesis skriver:

  Mycket tråkigt. Nu som det riktigt intressanta och roliga skulle börja för honom. Men man förstår det. Han är inte van vid all den press och tunga arbetsbörda, som ett partiledarjobb innebär.

  Jag menar, under 4 år var det som en lek. Ingen av dem behövde egentligen ge järnet. Det räckte att de hade kommit in i riksdagen. Det var tillräckligt. Men nu är det allvar, om de ska kunna åstadkomma något. Så nu måste de verkligen gå in för sin arbete till fullo. Och det är väl den pressen Jimmy känner. Och tomrummet efter den intensiva kampanjperioden, som han ju inte har haft vana av på samma sätt som andra politiker. Och han frågar sig kanske: ”Vad händer nu…” i det vakum han befinner sig i när han gett allt. Klart att han blivit utbränt av allt dett, i den situation han befinner sig. Men jag önskar honom allt gott på bättringsvägen, och ett stort lycka till framöver, med allt han har att företa sig. Både i sitt privatliv, och i sitt politikerkall. LYCKA TILL Jimmy, och krya på dig, och repa dig snabbt till ett normalt gott liv. 🙂

 2. Varjager skriver:

  Detta är effekten av att leva under en enorm press. Medans slask kurden Özz ”åk hem” anser att det är Jimmies straff för att han leder SD.

 3. R Ericksson skriver:

  Han är inte det sista offret i kriget mot invandringen och dumheten + EU

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: