Nobelstiftelsen omtolkar Alfred Nobels testamente för att utestänga SD

Sverigedemokraterna är nu större än Folkpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna tillsammans. SD fick hela 16,7% i Sentios oktober-undersökning och är nu Sveriges tredje största parti med råge. Det är bara tidsfråga när partiet går om det sargade M, och det förstelnade S vars sistagångsväljare snart loggar ut.

Men det skiter Nobelstiftelsen i och fortsätter att utestänga Sverigedemokraterna från Nobelmiddagen, som om inget har hänt.

Inte heller Sverigedemokraten Björn Söder, som blivit andre vice talman i riksdagen, bjuds. De vice talmännen har varit bjudna under senare år, men i år ändrar Nobelstiftelsen den punkten. Och då finns det bara rum vid borden för talmannen Urban Ahlin (S), ingen av hans tre vice talmän bjuds in. (DN).

Tidigare inbjuden kommunist låter sig förföras av kapitalet.

Kommunister och företrädare för grymma diktaturstater är däremot alltid välkomna till de pompösa festligheterna i pingvinkostym. Det blir ”same procedure as last year” (Läs tidigare inlägg).

Nobelstiftelsens vd Lars Heikensten gör sin egen hårt skruvade tolkning av Alfred Nobels testamente för att motivera utestängningen av SD.
Enl. testamentet ska inget avseende fästas vid nationstillhörighet när pristagarna utses -den värdigaste skulle få priset.

Inget sägs om vilka som får inbjudas till festligheterna efter att pristagarna utsetts och belönats. Det är ju inte middagsgästerna som utser pristagarna. Beslutet hade varit logiskt om det hade stått i testamentet att blekingar och skåningar ska portas från festen.

Lars Heikenstein gör sig skyldig till en högst ovetenskaplig omtolkning av Nobels testamente, grundad på grumliga politiska preferenser utan relevans. Det riskerar att erodera Nobelprisets vetenskapliga status.

 /Elfyma+

5 Responses to Nobelstiftelsen omtolkar Alfred Nobels testamente för att utestänga SD

 1. Sofia skriver:

  Det är tydligt att SD inte gillas av Imperiet.
  De som inte gillar Imperiet ser tydligt vad de ska rösta på 😉

 2. Nemesis skriver:

  ”den grundläggande demokratiska principen om alla människors lika värde.”

  Hur stämmer det överens med Nobelkommite´ns beslut.

  De lever inte som de lär.

  Eller kan man godtyckligt välja vilken olikhet som är av större värde än nån annan.

  I så fall kan ju svenskarnas parti också ha legitimitet där.
  Kanske ska man bjuda in Stefan Jacobsson istället till nästa Nobelfest.

  Det kanske passar Nobelkommite´n bättre.

  Likar dras ju till likar.

  ”Alla likas värde”, innebär också just detta, oberoende av allt.
  Att inte vissa körs över av en intollerant maffia.

  Men här hos de maktfullkomliga, är ”allas lika värde” = ”de RÄTTAS lika värde”.

 3. Nemesis skriver:

  Hyckleri är bland det värsta som finns. Att låtsas att man står för nåt man inte gör, utan i själva verket motverkar det. Sen må principen vara vad den vill, bara man håller sig till den och det man säger i praxis.
  Det gör INTE Nobelkommite´n.
  Förgiftade ormtungor är vad de är hela högen. Pest för dem.

 4. Alf skriver:

  Jämför Sverigedemokraternas politik med Saudiarabiens politik med utövande av sharialagar med offentliga halshuggningar av fångar, kapningar av tjuvars händer, steningar av kvinnor osv osv. Nobelstiftelsen tycker att Saudiarabiens värdegrund stämmer överens med Nobelstiftelsens värdegrund och därför inbjuder man Saudiarabien till Nobelfesten. Sverigedemokraternas politik däremot finner Nobelstiftelsen vara så grotesk och inhuman att man inte inbjuder SD politiker.

 5. […] Men ännu har ingen företrädare för landets enda opposionsparti (SD) bjudits in. Nobelstiftelsens bortförklaringar blir alltmer skruvade och inkonsekventa för varje år. (2014 lät det så här). […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: