Herman Lindqvist verkar vilja komma in i PK värmen igen.

I dagens Aftonblaskan skriver han. Kommer inte länka till artikeln.

”Nationalisterna som vurmar för andras kultur. Vår svenska historia har ­inte många högljudda ­nationalister, men Engelbreckt Engelbrecktsson – som ledde bergsmännens uppror på 1400-talet mot unions­kungen Erik av Pommern – ­beskrivs ibland som den förste svenske patrioten. Han ­hade tyska och danska rötter och ­alla våra krigar­kungar som försvarade och ­utvidgade ­Sveriges yta har haft minst en utlandsfödd ­förälder, oftast ­hade de tyska som hemspråk.”

Men vad Herman missar är att alla de svenska exemplarerna assimilerade till de svenska sederna och kulturerna. Nu vill jag att Den gode Herman visar hur Muslimerna assimilerar sig till det Svenska samhället. Det är synd när en förut rakryggad man nu börjar krypa till PK-elitens värme.

Varjager

4 Responses to Herman Lindqvist verkar vilja komma in i PK värmen igen.

 1. Pensionären skriver:

  Som jag uppfattar det handlar det om våra kungar. Vad jag förstått så är Herman kritisk till kungahuset.
  Men intressant i alla fall, jag läser inte aftonblaskan.

 2. elfyma+ skriver:

  Har inte läst artikeln. Men visst är det så att det svenska kungahuset är väldigt lite svenskt mht till familjemedlemmarnas ursprung.
  Prins Daniel är den enda som har svenska rötter flera generationer tillbaka. Viktorias mamma Silvia kom hit i vuxen ålder från Tyskland/Brasilien. Hon har dock lärt sig svenska och har asssimilerats på ett bra sätt.
  Det kan man inte säga om kungens mamma, tyskan Sibylla, som aldrig lärde sig svenska och behöll sina tysk-aristokratiska manér.
  Fick själv känna på hennes arrogans när jag vaktade Östra valvet på slottet (kungafamiljens personliga ingång). Träffade då även kungen innan han blev kung.
  Tidigare var giftermål politik. Det var då viktigt att bilda allianser med andra kungahus/länder. Därav den extremt stora ”anhöriginvandringen” till det svenska kungahuset.

 3. Olli Rein skriver:

  Dessutom skulle det ju vara kungliga eller blivande kungliga personer för ett giftermål i dessa fall, och detta hade ändå något gott med sig, gällande aveln.

 4. Stefan K skriver:

  Han menar förstås att de nya svenskarna ska vara med att försvara Sverige mot utländska och inhemska hot. Självklart kommer muslimerna att skippa fredagsbönen när IS på allvar börjar göra entré i vårt land och givetvis kommer somalierna att gå i första ledet när Putin knackar på dörren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: