En mycket positiv och glädjande nyhet. Läs den!

http://www.vilks.net/2014/10/08/1906-farlig-brottsling-frislappt

Och min kommentar:

http://www.vilks.net/2014/10/08/1906-farlig-brottsling-frislappt/#comment-729538

Utförligare text om det hela, finns på en länk i inlägget till ”Dipatch”.

Jag var bara tvungen att meddela er denna underbart positiva nyhet mitt i allt grått.

En ljusglimt i mörkret trots allt. 🙂

 

 • Jag instämmer med Dan Park själv: ”Härligt”. Frihetens klockor ringer. Det är såna konstnärer som han och du Lars Vilks, som är de riktiga konstnärerna av idag. Som ifrågasätter det bestående. De som försöker vara radikala och PK, tuggar bara med makten. För ifrågasättandena finns på andra ställen idag än förr. Därför är det såna som ni, som bidrar till nya impulser i samhället. Inte de som kryper, och lägger sig platt för PK-makten. Det samma gäller det fria ordet. De som tänker nytt, finns inte hos gammelmedia, utan just hos Dispatch och Avpixlat m fl. Inom politiken med samma tugg oftast inom de etablerade, står SD för de nya ide´erna och tankegångarna idag. Därför väcker de också intresse hos folk. Och politik är också konst i viss mån.

  Så den nya tiden är här. Det är dags att acceptera det för -68folket. Och inte tro att de fortfarande är de ifrågasättande. Nej, de är faktiskt den etablerade makten, och får finna sig i att bli ifrågasatta, utan att kalla alla dessa för rasister, i brist på annat. Nej, de måste fatta att deras tid är ute, för det nya. Inte i fråga om ålder, men ifråga om tänkande. De bara mal och mal på med sitt -68, istället för att acceptera verkligheten. De måste ge sig nån gång det självgoda förmer folket, för allas och demokratins bästa.

  Som Dan Park säger, att han vill ifrågasätta systemet. Det är det det handlar om. Inget annat.

 

Nemesis!

One Response to En mycket positiv och glädjande nyhet. Läs den!

 1. Nemesis skriver:

  Här lite till apropå ingenting att läsa. Men det handlar om samma frihet för och tolerans gentemot oliktänkandes rätt i samhället.

  En fascinerande blogg jag dök på, med ett för oss sverigevänner, intressant och berörande tema.

  Läs och få lite tankestoff att fundera över:

  ”När blev ”sverigevänlig” detsamma som rasist?

  by jhlundell

  Ja, det råder ju inga som helst tvivel om att vi lever i en ytterst märklig tid. Alla varningsklockor dånar för fullt, ändå verkar våra folkvalda politiker (även de borgerliga), mestadels gå runt med händerna för öronen och säga lalalalala… I den ängsliga och förvirrade stämning som råder vill ingen sticka ut hakan och riskera att hamna fel eller bli utmålad som dum och dålig i medierna (av den vänster- och konsensuspräglade journalistflocken). Hellre då att låta som populära Miljöpartiet eller Feministiskt initiativ och tävla i vem som kan vara mest radikalfeministisk eller tillväxtfientlig – och “humanitär” i den meningen att betydelsen av Sverige eller att det ens är viktigt att det finns något “Sverige” ses som irrelevant.

  Tycker man däremot att Sverige är viktigt och värt att värna är man “ute i grumliga vatten”, heter det allt oftare. Att överhuvudtaget tycka att det finns svenskar och en svensk kulturhistoria är numera riskabelt. Rasiststämpeln hänger i luften.

  Faktum är att det har gått så långt att nästan bara två lägen existerar: att vara för öppna gränser och helt fri invandring (och vara en “god” människa), eller att vara för en reglerad invandring (och vara en “ond” människa)…”

  Läs vidare:

  http://jhlundell.wordpress.com/2014/08/11/nar-blev-sverigevanlig-detsamma-som-rasist/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: