Nu börjar försvarstalen för att tiggeriet inte alls är organiserat komma.

DN:s Josefine Hökerberglägger upp rökridåer.

Men varför har både politiker och hjälporganisationer under våren hävdat att tiggeriet inte är organiserat?

– Förmodligen för att de använt ordet organiserat som att det skulle betyda att organiseringen är kriminell. När SD gick till EU-val med frågan om att ”förbjuda det organiserade tiggeriet” anspelade de på kriminellt tiggeri, och det var mot den kampanjen som hjälporganisationer och politiker slog tillbaka, eftersom inget ännu visat att det skulle förekomma människohandel inom tiggeriet. Det finns självklart undantag (det finns två fällande domar gällande människohandel för tiggeri i Sverige) men undersökningar och iakttagelser har hittills visat att majoriteten tiggare inte är tvingade utan är här av fri vilja, säger Josefine Hökerberg.

Har DN inte tidigare påstått att tiggeriet inte skulle vara organiserat?

– Nej, DN, eller jag i egenskap av reporter på DN, har aldrig påstått att tiggeriet inte skulle vara organiserat (i den innebörden att organiserat betyder just organiserat och inte organiserad brottslighet). Tvärtom har poliser i vår granskning alltid uppgett att det är organiserat men inte på ett sätt som är kriminellt, det vill säga olagligt enligt svensk lag.”

Det enda hon säger att trots att det finns bevis på att det är organiserat så är det inte ”kriminella organisationer bakom” för varanda tiggare kommer hit frivilligt!

Så snart skall ni se att löpsedel efter löpsedel fylls med ”frivilliga EU-migranter” som de kallas med av PK pressen.

Varjager

6 Responses to Nu börjar försvarstalen för att tiggeriet inte alls är organiserat komma.

 1. ericr45 skriver:

  Klartatt de flesta på något sätt är organiserade..
  Hur kan det annars bara vara en tiggare på varje plats?

 2. Nemesis skriver:

  Vilken galenskap ha ha ha… ALLT RELEVANT tiggeri är oorganiserat. Planerat tiggeri är alltid kriminellt, då det inte är tiggeri, utan svart affärsverksamhet, och lömskt lurendrejeri av godtrogna svenskar. Det är att osmakligt systematiskt spela på ”tycka-synd-om”-strängen. Vilket bara det är kriminellt.

  Nej, rent tiggeri uppträder bara av nöd. Inte dag efter dag på samma ställe och i samma grupp. Och dessutom uttänkt. Det är MYCKET fult, och förtjänar inte den minsta sympati.

 3. R Ericksson skriver:

  Jag var på ICA igår.
  Två unga zigge tjejer sprang omkring med ett papper där det stod att man skulle skänka pengar till dövstumma barn i Rumänien.
  Under loppet av ett par minuter hade tre DUM svenskar gett dem pengar. Jag fick tag i föreståndaren och han gick ut och jagade iväg småslöddret.

 4. Jan skriver:

  Tips till SD: Återitroducera LÖSDRIVERILAGEN ! …Så är saken löst.

 5. Erik skriver:

  Tiggeriet är faktiskt redan förbjudet och jag förstår inte varför det tillåts fortgå.

  Stockholms lokala ordningsstadga föreskriver:

  14 §
  Polismyndighetens tillstånd krävs för insamling av pengar i bössor eller liknande, om insamlingen inte utgör led i en tillståndspliktig allmän sammankomst eller offentlig tillställning.

  När insamlingen sker i samband med framförande av gatumusik krävs tillstånd endast om gatumusikanten eller medhjälpare har för avsikt att gå runt bland publiken och samla in pengar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: