Sverige vet inte vad invandringen kostar

Sverige kombinerar sin unikt liberala invandringspolitik med att också ha minst kunskap om sina invandrare. Därför bör vi som grannar bli oroliga, skriver den norska författaren och debattören Elin Ørjasæter (Källa: Aftenposten/SvD).

Demokrati vilar på förutsättningen om en upplyst allmänhet.

När fakta saknas kommer de folkvalda att basera sin politik på ideologi, inte på realiteter. Alla politiska partier, med undantag för Sverigedemokraterna, hävdar att invandringen är ”lönsam”.

Det kan den omöjligen vara, inte heller i Sverige, men det är ideologiskt riktigt att hävda det.

Norge bör bygga upp en forskningsstiftelse åt Sverige. Där bör personer från etablerade norska och danska fackmiljöer anställas. Som broderfolk bör vi finansiera driften.

Svenskarna behöver nämligen hjälp. Långt framskriden ideologisk blockering gör dem ur stånd att hjälpa sig själva, skriver Elin Ørjasæter  (Läs mer).

Elin Ørjasæter har så rätt, och vi välkomnar broderfolkets generösa erbjudande att återupprätta den krackelerade grunden för vår demokrati.

/Elfyma+

2 Responses to Sverige vet inte vad invandringen kostar

  1. Blodsven skriver:

    Exakt vad mitt politikerförakt handlar om. En samling handfallna oduglingar som är så in i helvetes rädda för verkligheten, att man är beredd att låta landet gå under hellre än att utsättas för att bli anklagad för rasism…..

  2. ericr45 skriver:

    Sverige vet inte vad invandringen kostar – för VI VILL INTE VETA!
    Skulle svenska folket få den siffran framför ögonen på förstasidan i Aftonslusket och samtidigt få en redogörelse om allt som kunde förbättras med dessa multimiljarder – då skulle det bli revolution eller i varje fall nåt liknande Bondetåget…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: