Val 2014: Plan B -om landet inte kan styras efter valet

Rödgröna Sveriges Radio går idag ut med nyheten att 66% av väljarna inte vill att de andra Riksdagspartierna samarbetar med SD för att kunna styra landet. Uppgifterna baseras på en färsk enkätundersökning från SIFO. (Källa).

Jimmie Åkesson ser det en framgång att 26% faktiskt förespråkar samarbete med SD. Han hävdar att det inte går att ignorera SD om valet får förväntad utgång med SD i vågmästarställning (SR).

Det barnsliga kriget i den svenska sandlådan

Om det blir omöjligt att regera landet, och att begränsa invandringen för att rädda välfärden, då gäller det att se om sitt eget hus och rädda vad som räddas kan av den privata ekonomin utan hänsyn till samhällsekonomin.

För om det inte längre finns någon sammanhållning i landet så finns det ingen anledning att vara ”solidarisk” längre. Då gäller det parasitera på samhället så mycket som möjligt utan att göra rätt för sig. (relaterat).

Då blir skatteplanering viktigare än allt annat.(relaterat)
Då ska alla tänkbara skatteavdrag utnyttjas (det finns otaliga).
Då blir det inga fler besök på Systemet eller i tobaksaffären.
Då säljs/skrotas statens mjölkkossa bilen. (relaterat).

Statskassan kommer att sina snabbt och det blir politisk kris om tillräckligt många agerar på samma sätt.

Alternativet är att ”rösta med fötterna” och  emigrera.
Känner många som tänker i dessa banor. Några har även köpt/byggt hus/lägenheter i andra länder för att kunna fly fältet efter pensioneringen.
Man slipper dock inte undan SINK-skatten på 20% om man har inkomster, t e x pension, från Sverige. (Relaterat). Alternativet är att köpa ett renoveringsobjekt och göra stora ROT-avdrag. (man får faktiskt göra ROT-avdrag i andra EU-länder).

Ett tredje alternativ är att invänta nyval. Då får de omedgörliga 66 procenten ta konsekvenserna av sin sandlådementalitet.

Men frågan är om ett nyval hjälper för att lösa den parlamentariska krisen om den politiska samarbetsviljan och det sunda förnuftet saknas.

Det här var det sista inlägget före valet.
För jag orkar inte lyssna på partiledarna ännu en gång.
De upprepar bara sina inövade floskler och låtsas vara osams.

Det finns bara ett parti som är i opposition på riktigt.
De får min röst så länge de inte sjunger med i änglakören.

/Elfyma+

4 Responses to Val 2014: Plan B -om landet inte kan styras efter valet

 1. R Ericksson skriver:

  Inom en nära framtid i Sverige så kommer vi att få en skatterevolt.
  Först småföretagarna och sen Svenne.
  Rekordmånga företag flyttar utomlands.
  Rekordmånga bilar kommer att avställas men köras ändå eftersom folk inte kan betala skatt + försäkring.
  Många politiker och kulturberikare kommer att få stryk.
  Många kulturberikare kommer att flytta hem för att såssebidraget inte räcker till.
  2018 kan SD få 30 %

 2. R Ericksson skriver:

  Svenska staten beräknas göra ett budgetunderskott på minst 91 miljarder kronor för 2014, det uppger Ekonomistyrningsverket (ESV) i sin septemberrapport.

  Finansminister Anders Borg, Sveriges finanser är allt annat än starka.

  Därmed går Sverige mot sitt största budgetunderskott sedan finanskrisen på 1990-talet. Budgetutfallet är 76 miljarder kronor sämre än vad regeringen hade budgeterat för 2014 och beror på ökande statliga kostnader i kombination med lägre skatteintäkter än väntat.

  ESV räknar dessutom upp nästa års budgetunderskott med 24 miljarder kronor med tanke på Reinfeldt politiska utspel om att satsa mer pengar på ökad invandring. De många unga män som invandrar illegalt till Sverige, ofta kallade ”ensamkommande flyktingbarn”, pekas ut som en särskilt kostsam post i invandringsbudgeten.

  ”Antalet ensamkommande barn som kommunplaceras beräknas dessutom bli störst 2015, vilket ökar utgifterna ytterligare då kostnaderna för denna kategori av flyktingar är höga”, står att läsa i rapporten.

  Svenska statens direkta kostnader för invandringen uppgår, enligt ESV, till drygt tre procent av statsbudgeten 2014 och kommer nästa år att öka till fyra procent. Därutöver tillkommer indirekta kostnader såsom rättsväsende, utbildning, sjukvård och vissa former av bidrag.

  ESV upprepar nu sin tidigare uppmaning om att staten snarast måste antingen höja skatterna eller påbörja nedskärningar för att få en ekonomi i balans

 3. Lidenkatten skriver:

  Reblogga detta på Lidenkatten och kommenterade:
  De rödgröna förnekar sig inte!

 4. […] Allianspartierna har aviserat att de kommer att hålla fast vid och stödja sin egen budget. Om så sker och SD väljer att stödja alliansens budget faller regeringen. Alternativet är att samarbeta med SD. Jimmie Åkesson har aviserat att SD kan samarbeta med alla partier – under förutsättning att de får rimligt utbyte av samarbetet. (Läs mer). […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: